ایلام- یاسر بابایی نویسنده، روزنامه نگار و مدیر نشر نیشتمان گفت: شوخیهای جبههای و ازدواج رزمندگان دفاع مقدس ایلام کتاب شد.
بابایی ادامه داد: بیش از ۳۰ سال از پایان جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس می گذرد ولی همچنان بخش عمدهای از خاطرات این روزها در سینه راویان و شاهدان باقی مانده و این گنج تمام نشدنی ثبت و ضبط نشده است.
مدیرمسئول نشر نیشتمان ادامه داد: در راستای توجه به زندگی اجتماعی شهدا و رزمندگان، مجموعه کتابهای جیبی با عنوان «سرّدلبران» منتشر شد که جلد اول این مجموعه با موضوع شوخیهای جبههای شهدا و رزمندگان استان ایلام با عنوان «نمک جبهه» در قطع جیبی روانه بازار نشر کردیم.
بابایی ادامه داد: در این کتاب از شوخیهای بامزه و جالب شهدایی چون عبدالرضا اسماعیلی، علی غیوری، مرتضی ساده میری، جعفرعلی جعفری، علی بسطامی، مهدی موسی نژاد و غلام ملاحی و همچنین رزمندگانی چون محمدتقی قاسمی، نعمت تولیده، نعمان غلامی، حسین قادری، عیسی جابری، خلیل شوهانی، ایلخان منصوری، دولتیار محمدی، فرهاد حاتمی، جوزعلی ملکی، علی رشیدی، حمید الماسی زاده، دوستعلی آذوغ، علی ارغوانی و... خاطراتی ثبت و ضبط شده است.
مدیر مسئول فصل نامه واده نگ کورد گفت: در دومین تلاش فرهنگی ادبی نشر نیشتمان از سری کتاب های «سرّ دلبران»، کتابی دیگر در قطع جیبی با عنوان «داماد افلاکی» منتشر کردیم که در بردارنده ازدواج و سلوک خانوادگی رزمندگان و شهدای ایلام در دوران دفاع مقدس بود.
نویسنده رمان «مهر مهران» خاطر نشان کرد: در کتاب داماد افلاکی، به نحوه ازدواج و سلوک خانوادگی شهدا و رزمندگانی چون شهید عبدالرضا اسماعیلی به روایت صغری حیدری، شهید ذوالفقار روزفراخ به روایت طوبی قاسمی، حجتاله رحیمزاده به روایت خودش، شهید یادگار امیدی به روایت فاطمه امیدی، شهید عباس آقایی به روایت مریم بیگلریان، علیکرم محمدیان به روایت خودش، شهید ناصر علوی فَیلی به روایت گلابتون دشتبان و شهید مرتضی سادهمیری به روایت کلثوم کرمزاده پرداخته شده است.
وی ادامه داد: هدفگذاری برای مجلدهای بعدی شامل مشاغل شهدا و رزمندگان، تحصیلاتشان و... در قالب کتابهای جیبی خوشخوان و با نثر روان انجام شده که در حال حاضر تولید و انتشار این آثار متوقف شده است.
بابایی گفت: این کتابها برای مطالعه دانش آموزان و شرکت کنندگان در اردوهای راهیان نور بسیار مناسب است ولی متاسفانه دستگاه پشتیبانی کننده از این مجموعه کتاب، علاوه بر انتشار حداقلی شمارگان کتاب و عدم توزیع همان تعداد، از ادامه این پروژه فرهنگی نیز کنار کشید و این در حالی است که نسل جدید ما به خواندن چنین آثاری نیاز مبرم دارد.
ناشر و نویسنده ۱۲ کتاب منتشرشده تاکید کرد: متاسفانه برخی نهادهای متولی کتاب دفاع مقدس، نگاه کارمندی به این موضوع دارند و در سال های اخیر با وجود همت نویسندگان و حمایتهای حداقلی در بخش تولید کتاب، هرگز نتوانستهایم به بازار توزیع کتاب های دفاع مقدس ورود داشته باشیم.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی اکثر نویسندگان و پژوهشگران مطرح ایلامی که انگیزههای صرفا مالی ندارند، دچار دلسردی شده و پای خود را از تولید محتوا در حوزه دفاع مقدس بیرون کشیده اند و این چالش مهمی است که باید چاره شود.
نظر شما