یکشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵
اینجا ایران است

کتاب «اینجا ایران است» داستانی از ۱۲ شهر نقل می‌کند. نثر داستان، ساده و روان است که یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های آن، نشان‌دادن رابطه طبیعت و انسان است؛ به این صورت که هر شهری از زبان طبیعت و حیوانات خودش مهم‌ترین مشخصه‌اش را معرفی می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از گونه‌های مهم ادبیات، قصه‌ها و داستان‌های عامیانه یا به اصطلاح فولکلور هستند. تاریخ هر کشوری پر از این قصه‌های عامیانه است و ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. داستان‌های عامیانه و محلی برای مخاطب سرگرم‌کننده هستند و منبع خوبی برای شناخت فرهنگ مردم؛ داستان‌هایی که در نگاه اول ساده و سرگرم‌کننده هستند؛ اما با نگاهی دقیق می‌توان به خیلی از ویژگی‌های داستان پی برد.

با یک داستان یا شعر هرچند کوتاه ما به رسم و رسوم و آداب سنتی که از دیرباز در بین مردم باقی مانده است پی می‌بریم. هر شهری در هر نقطه از کشور ما، پر از ویژگی‌های منحصربه‌فردی است که شاید ما فرصت پیدا نکنیم به همه این شهرها سفر کنیم؛ ولی کتاب برایمان یک تجربه سفر خیال‌انگیز را فراهم می‌کند تا با آن شهرها و دیارها آشنا شویم.

کتاب «اینجا ایران است» نوشته فریبا کلهر در قالب داستان عامیانه و فولکلور نیست؛ اما طرز روایت در برخی داستان‌ها به گونه‌ای است که ما را به این باور می‌رساند با یک داستان محلی روبه‌رو هستیم؛ انگار که می‌توانیم ردی از افسانه‌های قدیمی را در داستان پیدا کنیم.

کتاب داستانی از ۱۲ شهر نقل می‌کند. نثر داستان، ساده و روان است که یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های آن، نشان‌دادن رابطه طبیعت و انسان است. تخیل و جان‌بخشی به طبیعت به شکلی مناسب باورپذیر است؛ به این صورت که هر شهری از زبان طبیعت و حیوانات خودش مهم‌ترین مشخصه‌اش را معرفی می‌کند.

توصیفات و فضاسازی صحنه در داستان با توجه به موضوع پیش می‌رود و از ابتدا و تا انتها تمرکز آن بر پیامی است که می‌خواهد منتقل کند. در قصه «اصفهان»، زاینده‌رود به سخن می‌آید و برای ما به شکلی غیرمستقیم رابطه خودش با کشاورزی را نشان می‌دهد یا اگر حرف از شهر «ارومیه» است آنجا دریاچه ارومیه و حیات فلامینگوهای این دریاچه را به ما نشان می‌دهد یا در «سیستان و بلوچستان» زندگی روستایی خانواده‌ای بلوچ در سیاه‌چادر روایت می‌شود و باز هم اینجا نقش حیوان «بز» در چرخه زندگی‌ها را می‌بینیم که چگونه تأثیرگذار است. از طبیعت غار علی‌صدر همدان و طبیعت چهارمحال و بختیاری گرفته تا سرو ابرکوه یزد، رود شاهرود و... همگی به طور غیرمستقیم در داستان معرفی می‌شوند.

در تصویرپردازی کتاب اثر نیلوفر میرمحمدی، ویژگی‌های هنر سنتی ایران را می‌بینیم. تصویرگری بخش زیادی از کتاب را به خود اختصاص نداده و به جزئیات غیرضروری نپرداخته است و صرفا مطابق با هر داستان که روایت می‌شود، پیش می‌رود و به شکلی ساده همراه آنهاست.

این اثر را انتشارات به‌نشر منتشر کرده است و برای کودکان امروز که می‌خواهند با سرزمین‌شان بیشتر آشنا شوند، پیشنهاد مطالعه مناسبی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها