سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۳
نشان دومین کنگره ملی ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید مازندران رونمایی شد

مازندران - نشان و عنوان دومین کنگره ملی ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید مازندران با حضور استاندار و نماینده ولی فقیه رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، از ساری، نماینده ولی فقیه در مازندران، عصر سه‌شنبه در آیین رونمایی از نشان و عنوان دومین کنگره ملی ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید مازندران، گفت: یک بعد برگزاری کنگره، قدردانی از شهدا است اما بعد مهم‌تر، تاثیرگذاری بر جامعه است.
 
آیت‌الله محمد باقر محمدی لایینی با بیان اینکه هدف از برگزاری کنگره باید تاثیرگذاری بر جامعه فرهیخته ولایی مازندرانی باشد، اظهار کرد: امروز با شیطنت‌های دشمنان در ابعاد گوناگون مواجه هستیم که معارضه و مبارزه با خانواده یکی از این شیطنت‌ها است.
 
 وی با اشاره به اینکه خانواده یک اصل است و دشمن امروز بر فروپاشی خانواده، برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری می‌کنند و فرهنگ مادی خودشان را نفوذ می‌دهند، افزود: شهدای ما برآمده از خانواده سالم و پاک هستند و اگر خانواده شهدا نبودند چنین جوانان عزیزی از این خانواده‌ها به وجود نمی‌آمدند.
 
خطیب جمعه ساری با بیان اینکه برگزاری کنگره باید به این منظور باشد که خانواده را احیا کند، تصریح کرد: بزرگداشت شهدا به تقویت جایگاه خانواده است.
 
آیت‌الله لایینی با اشاره به اینکه خانه دوم شهدا، خانه عبادت، مساجد، ایمان و امید است، ادامه داد: شهدای ما اهل مسجد، نماز جمعه و مصلی بودند باید محله‌های مسجد محور شکل گیرد و تقویت شود.
 
وی خاطرنشان کرد: اگر امروز این خانه‌ها را در جامعه زنده و تربیت کردیم به اهداف شهدا رسیدیم، برگزاری کنگره باید در راستای تقویت زیرساخت‌هایی باشد که شهدا آنجا پرورش یافتند و به حیات جاوید رسیدند. نماینده ولی فقیه در مازندران خواستار اتمام  پروژه‌های نیمه‌تمام یادمان شهدا و دیگر پروژه‌های مرتبط با شهدا شد.
 
 
تاثیرگذاری کنگره در سه سطح محلی، ملی، بین‌المللی
 
استاندار مازندران در این نشست اظهار کرد: اصحاب رسانه مازندران از موثرترین و کامل‌ترین رسانه‌های کشور در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستند.
 
 سید محمود حسینی‌پور افزود: کنگره شهیدان دیار علویان، مثل لشکر همیشه پیروز ۲۵ کربلا، خط‌شکن خواهد بود.
 
وی با اشاره به برنامه‌های متنوعی در قالب ۲۰ کارگروه تدوین شده و مشارکت مردمی که بارز‌ترین مشخصه این کنگره است، گفت: نقش اصلی احیای یاد و خاطره شهدا، مردم هستند و در طول سالیان نشان دادند چه اندازه به شهدا علاقه‌مندند.
 
این مسئول با بیان اینکه نمایش اعتلای جامعه و بروز کمال انسانی در هر جامعه‌ای با توجه به فرهنگ حاکم و درخواست‌های شهروندان ترسیم می‌شود، تصریح کرد: می‌توان همه آرمان‌های بزرگ را در چهارچوب طرح کنگره شهدا به منصه ظهور گذاشت.
 
حسینی‌پور  ادامه داد: جامعه امروز ما موفق‌تر از همه تاریخ و ملت‌ها قرار دارد و به برجستگی‌هایی رسیدیم که دنیا در برابر عظمت ایران مات و مبهوت مانده است.
 
وی خاطرنشان کرد: حقانیت، راه و آرمان شهدا به فضل الهی آنقدر روشن و مبین است که بهترین‌های جامعه از جان خود گذشتند، چنین نگاهی در هیچ مکتبی مشاهده نمی‌شود.
 
استاندار مازندران با بیان اینکه امروز در شرایطی هستیم که نیازمند احیای خط شهیدان هستیم، اظهار کرد: اگر در جامعه نارسایی دیده می‌شود برای دور افتادن از محور شهدا است در برخی مقاطع از ریل شهدا خارج شدیم.
 
این مسئول افزود: شهید باران رحمت الهی است که به زمین خشک جان‌ها، حیات دوباره می‌دهد در شرایط جنگ سخت ترکیبی دشمن، نیازمندیم از شهدا الهام بگیریم.
 
حسینی‌پور گفت: شهدا از مهم‌ترین مولفه‌های وحدت در جامعه بودند و با بازگشت پیکر مطهرشان، باز هم عامل وحدت شدند.
 
وی با بیان اینکه کنگره باید در سه محور نیازهای جامعه را پاسخ دهد، تصریح کرد: در سطح استان باید کنگره را تعریف کنیم تا جوانان و نوجوانان در جریان مسیر زندگی شهدا قرار گیرند، در سطح ملی این کنگره باید پیام داشته باشد چون مازندران مقصد و مسیر گردشگری است و سالانه حدود ۴۰ میلیون ایرانی از این مسیر عبو می‌کنند یا متوقف می‌شوند کنگره باید برای این بخش از جامعه پیام داشته باشد.
 
استاندار مازندران خاطرنشان کرد: در جبهه مقاومت، شهدای مازندران نقش منحصر بفرد داشتند و پیام شهدای مازندران را در عرصه بین‌الملل هم باید منعکس کنیم.
 
 
استفاده از ظرفیت مردمی در برگزاری کنگره
 
 همچنین فرمانده سپاه کربلا مازندران در این نشست گفت: برنامه‌های کنگره ۱۴۰۳ با راهبرد و رویکردهای برنامه‌ریزی شده و آماده است و به روسای کمیته‌های ۲۰ گانه ابلاغ می‌شود.
 
سردار سیاوش مسلمی اظهار کرد: امیدواریم در فرصت زمان‌بندی شده برنامه‌ها را تا زمان اجرای کنگره، پیش ببریم.
 
وی افزود: جوانان دغدغه‌مند و انقلابی و همه ظرفیت‌های مردمی در برگزاری کنگره، همراه ما هستند.
 
هر شهید یک کتاب
 
در بخش دیگری از این نشست، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در این نشست اظهار کرد: ۲۲۰ عنوان کتاب را بنا داریم در اجلاسیه چاپ و رونمایی کنیم اما در این حوزه عقب هستیم.
 
سردار عبدالله ملکی با بیان اینکه یکصد عنوان کتاب آماده است و ۱۲۰ عنوان کتاب دیگر در دستور کار قرار دارد، افزود: هزینه کاغذ و چاپ گران است و نویسندگان ما در اجلاسیه نخست، گلایه‌مند هستند که آنها را تنها گذاشتیم.
وی گفت: معتقدیم هر شهید دفاع مقدس باید یک کتاب داشته باشد.
 
در پایان این نشست، نشان کنگره 10هزار و 400 شهید مازندران رونمایی شد. این کنگره سال آینده برگزار می‌شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها