جمعه ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۳
ارادت اهالی فرهنگ و ادب به مقام ادبی و هنری حکیم نظامی/ رونمایی از مجسمه شاعر پارسی‌گوی ایران‌زمین

آیین نکوداشت حکیم نظامی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی فرهنگ و هنر کشورمان و سفرای برخی کشورها برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین بزرگداشت حکیم نظامی، شاعر نامدار ایرانی عصر امروز جمعه (بیستم اسفند) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی فرهنگ و هنر و جمعی از معاونان و مدیران این وزارتخانه برگزار شد.

اگر بخواهیم 5 شاعر درجه اول و بلندآوازه را در زبان فارسی نام ببریم بی‌گمان نظامی یکی از آنهاست، شاعر بزرگ و توانمند ایرانی که با مثنوی‌های عاشقانه و داستانی خویش ماندگار شد.
 
نامگذاری 21 اسفند به نام حکیم نظامی در تقویت ملی ما و برخی تلاش‌های نامعقول از سوی کشورهای همسایه در زیر سئوال بردن پارسی‌گوی و ایرانی بودن حکیم نظامی موجب شد که برنامه‌های ویژه‌ای از سوی نهادها و مراکز فرهنگی مختلف تحت هماهنگی و مدیریت ستاد بزرگداشت حکیم نظامی در داخل و خارج کشور تدارک دیده شود که این آئین بزرگداشت در تالار وحدت در شامگاه 20 اسفند از پرشورترین آئین‌ها در این راستا بود.
 
در این مراسم که با حضور پرشور مسئولان و اهالی فرهنگ و هنر ملی و بین‌المللی همراه بود پس از قرائت قرآن کریم توسط حسین رستمی از قاریان ممتاز کشور و پخش سرود جمهوری اسلامی قطعه نیایش از مخزن‌الاسرار توسط گروه آوای ماندگار قرائت شد.
 
محمود شالویی دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس ستاد بزرگداشت در سخنانی ضمن سپاسگزاری از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای صدور دستور تشکیل ستاد گرامیداشت حکیم نظامی به حضور همه دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه‌های بیرونی در این ستاد اشاره کرد و گفت: مراسم گرامیداشت از 15 اسفند با شروعی نیکو در جوار حرم امام هشتم (ع) در موزه آستان قدس رضوی آغاز شد و پس از همه شهرها یکی پس از دیگری برنامه‌ای داشتند یا خواهند داشت.
 
وی افزود: اگرچه فردا سالروز نظامی است ولی از 15 اسفند و حتی قبل از آن برخی شهرها میزبان برنامه‌ها بوده‌اند و همایش‌های مختلفی از سوی انجمن مفاخر و نیز در فضاهای فرهنگی و مجازی برگزار شده و با اقدامات موثر شاهد یکی برنامه پرشکوه بوده‌ایم.
 
شالویی افزود: تمام نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف پرچم نظامی را کنار پرچم جمهوری اسلامی برافراشته‌اند و اعلام کرده‌اند که این حکیم و شاعر برجسته این حق را دارد که به بهترین نحو معرفی شود.
 
وی همچنین اشاره کرد که دستگاه‌های متعدد ازجمله فرهنگستان هنر، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، میراث فرهنگی، آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و وزارت امورخارجه و... دست در دست هم احساس مسئولیت کردند و در برپایی این مراسم مشارکت داشتند.
 
بخش دیگر این آئین اجرای سازهای کوبه‌ای توسط احسان تارخ به همراه خواندن متنی از منظومه خسرو و شیرین توسط سوگل مشایخی بود و در ادامه امیر ابوالحسنی، دبیر ستاد بزرگداشت به ارایه گزارشی درباره مهم‌ترین اقدامات انجام شده در هفته بزرگداشت نظامی پرداخت.

برشی از اقدامات انجام شده در راستای بزرگداشت حکیم نظامی
1-برگزاری بزرگداشت حکیم نظامی در 65 کشور با همکاری 80 نمایندگی فرهنگی خارج از کشور با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت امور خارجه
  • اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی در نمایندگی‌ها و سفارتخانه‌های ایران
    برگزاری نشست تخصصی نظامی‌شناسی در دانشگاه های معتبر محل ماموریت
    برگزاری نمایشگاه 22 پوسترطراحی شده در دانشگاه های معتبر محل ماموریت
    فعالیت در فضای مجازی با هدف معرفی هر چه بهتر حکیم نامدار ایرانی پارسی زبان
    اهتزاز پرچم حکیم نظامی و نصب پوستر بزرگداشت
    مصاحبه و حضور در شبکه‌های ملی و مطبوعات ملی کشور محل ماموریت
2-تشکیل ستاد بزرگداشت ملی با محوریت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی ارزشمند استانداران محترم و دستگاه‌های همکار
  • اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی- هنری – ادبی در سطح استان با محوریت هم افزایی بین دستگاهی و رویکرد محلی- بومی
    برگزاری جشنواره و نمایشگاه‌های استانی در ابعاد تجسمی- موسیقی- نمایشی- ادبی- پوستر
    برگزاری نشست‌های تخصصی نظامی‌شناسی در دانشگاه‌های مطرح استان
    نامگذاری خیابان، میدان و اماکن فرهنگی به اسم حکیم نظامی در سطح مرکز استان و شهرستان‌ها با همکاری شورای شهر و شهرداری
    اهتزاز پرچم حکیم نظامی و نصب پوستر بزرگداشت در تابلوهای شهری و مکان‌های پرتردد
3-افتتاحیه همایش بین المللی علمی- پژوهشی حکیم نظامی با همکاری انجمن آثار و مفاخر در روز 21 اسفند با حضور نظامی شناسان و اندیشمندان داخلی و خارجی همزمان با برگزاری نشست‌های نظامی‌شناسی تخصصی در دانشگاه‌های معتبر داخل و خارج از کشور

4-افتتاح نمایشگاه آثار فاخر تجسمی در موزه هنرهای معاصر با همکاری معاونت امور هنر در روز 21 اسفند

5-برگزاری نشست تخصصی نظامی شناسی ویژه نمایندگان فرهنگی مقیم تهران(رایزنان فرهنگی خارجی) با همکاری فرهنگستان هنر در روز 23 اسفند

6-اعلام فراخوان مسابقه بزرگ کتابخوانی در سطح ملی با همت نهاد عمومی کتابخانه ها در سطح کشور به ویژه مناطق محروم و دور افتاده

7-اعلام فراخوان جشنواره بزرگ دانش آموزی در گرایش‌های مختلف (انشا نویسی- نظامی خوانی –شعر- داستانک و...) با همکاری وزارت آموزش و پرورش در سطح کشور

8-راه اندازی پویش بزرگ نظامی خوانی در سطح ملی و بین‌المللی در فضای مجازی با همکاری مرکز توسعه هنر و فرهنگ در فضای مجازی

9-اعلام فراخوان جشنواره آثار هنرجویان هنرستان‌ها و آموزشگاه‌های هنری سطح کشور با همکاری معاونت امور هنری

10-رونمایی حضوری و مجازی (در سطح بین‌المللی) از آثار و نسخ خطی فاخر قدیمی با همکاری؛ کتابخانه ملی، موزه آستان قدس، موزه ملک، کتابخانه شهید مطهری و مجموعه داران خصوصی

11-معرفی و نشر حکایت‌ها و مضامین معنوی و اخلاقی آثار حکیم نظامی با همکاری ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سطح کشور

12-حمایت از پایان نامه‌های مقاطع ارشد و دکتری مرتبط با حکیم نظامی با همکاری وزارت علوم

13-حمایت از چاپ آثار و کتب مرتبط با حکیم نظامی با همکاری معاونت امور فرهنگی
 
در این مراسم حسن بلخاری مدیر انجمن آثار و مماخر فرهنگی نیز در سخنانی به حکیم نظامی پرداخت. 

یکی از قسمت‌های جذاب این آئین رونمایی مجسمه حکیم نظامی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نادر قشقایی طراح و سازنده این مجسمه بود.
 
از دیگر بخش‌های این آئین می‌توان به پرده‌خوانی مرشد؛ محسن میرزاعلی و اجرای کنسرت بزم‌آرایی خسرو در شکارگاه از ساخته‌های استاد فخرالدینی با اجرای کنسرت سازهای ملی به سرپرستی علی‌اکبر قربانی اشاره کرد. همچنین در این مراسم از آلبوم راز لیلی براساس لیلی و مجنون حکیم نظامی محصول بنیاد رودکی رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها