یکشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
فردوس

دکتر سیدامیرحسین فردوس سال‌های زیادی از عمرش را در خارج از کشور به تحقیق و تدریس در رشته علوم سیاسی پرداختY اما همواره دل در گرو میهن داشت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پاسداشت یاد و نام بزرگان و مفاخر کشور راهی است برای الگوسازی؛ راهی که کمک می‌‏کند جوانان با زیست علمی و شخصی این عزیزان آشنا شوند و با الگوگیری، راه پُرتلاش و پُرافتخار آن‌ها را ادامه دهند. بنیاد ملی نخبگان از چند سال قبل اقدام به برگزاری مراسم تکریم از نخبگان و مفاخر معاصر ایران‏ زمین در سراسر کشور کرده است که گزارش آن در بولتنی به نام «طواف شمع» و نشریه‌‌ای به نام «هنرنامه» منتشر شده است. بازخوردهای این اتفاق مبارک باعث شد تا خبرگزاری کتاب ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان تصمیم به درج برشی از زندگی شخصی و حرفه‌‏ای این بزرگان زیرِ نام «قاب روایت» کند. این مجموعه به قلم «محسن شاه‌رضایی» نوشته شده و تقدیم به خوانندگان خبرگزاری کتاب ایران می‏‌شود.
 
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
مردی که وصیت کرده بود روی سنگ مزارش از مجد و عظمت ایران اسلامی بنویسند و امام خمینی را ارمغان‌آور آزادی و استقلال‌ ایران بنامند، استاد دانشگاه بود. پس از فارغ‌التحصیلی در مقطع کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه تهران، به آمریکا رفت و بیش‌ از نیم‌قرن در دانشگاه‌های آن کشور درس خواند و درس داد. او همچنین با بسیاری از مراکز علمی اروپا همکاری داشت. باوجوداین، فرهنگ و تمدن غرب برای این دانشمند نقش سرابی داشت که تنها از دور جذاب و ستودنی می‌آمد.

دکتر سیدامیرحسین فردوس سال‌های زیادی از عمرش را در خارج از کشور به تحقیق و تدریس در رشته علوم سیاسی پرداخت؛ اما همواره دل در گرو میهن داشت. بنابراین، سال‌های پایانی عمر را به ایران آمد و به فعالیت‌های علمی همت گمارد و سرانجام، وقتی روح پرتلاطمش ترک کالبد کرد، پیکرش در خاک همین سرزمین آرام گرفت. دکتر فردوس همراه با همسرش خانم دکتر عالمه کاظمی، قبل از مرگ، تمام دارایی خود را وقف دانشگاه تهران کردند تا برای اعتلای علمی جوانان این مرزوبوم به مصرف رسانده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها