چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۰
«گفت‌وگوهای عمیق برای بچه‌های دقیق» در کتابفروشی‌ها

کتاب «گفت‌وگوهای عمیق برای بچه‌های دقیق» نوشته الهام یاوری از سوی انتشارات سروش منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی انتشارات سروش، کتاب «گفت‌وگوهای عمیق برای بچه‌های دقیق؛ جهان‌بینی فلسفی برای کودک و نوجوان» نوشته الهام یاوری به‌تازگی از سوی انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر شده است.

نویسنده این‌کتاب معتقد است مهم‌ترین نقطه تمایز فلسفه اسلامی، به‌ویژه حکمت متعالیه با رویکردهای فکری غربی، محوریت مفهوم وجود در اندیشه فیلسوفان صدرایی است. یک جلوه از این محوریت آن است که فلسفه اسلامی با هدف کشف حقیقت و رهایی از قید موهومات و اعتباریات برای تشرف به محضر حق مطلق خداوند تلاش می‌کند؛ اما رویکرد غالب در اندیشه‌های غربی مدرن تلاش برای سامان‌دادن دریافت‌ها، احساس‌ها و ارتباط‌های انسان با جهان موجودات با هدف رساندن انسان به حداکثر منفعت و رفاه است.

یاوری می‌گوید جهان‌بینی اسلامی و به‌تبع آن اخلاق و سبک زندگی اسلامی نیز ارتباط وثیقی با مسئله وجود دارد. ما می‌خواهیم دانش‌آموزانمان را موحد بار بیاوریم؛ یعنی آدمی که با نگاه به جهان، از ظواهر می‌گذرد و وجودها را درک می‌کند؛ و بیش‌ازاین، وجودها را در یک وجود مطلق فانی می‌بیند و «فَأَیْنَمَا تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّهِ». به‌همین‌دلیل در اولین دفتر از سلسله درس‌نامه‌های حاضر، یعنی کتاب پیش‌رو، مفهوم «وجود» را در ذهن مخاطبان پررنگ کرده‌ایم تا مسئله «حق و باطل»، که فرع بر مسئله وجود است، مسئله «زندگی با احساس‌های خوب» را، که فرع بر مسئله «نمود» است، تحت‌تأثیر قرار دهد. تعریف و تقسیم‌بندی وجود به انواع مختلف، مسئله کلیدی تشکیک وجود و رابطه مراتب طولی مختلف وجود (بحث علیت) همه در همین راستا قرار دارند.

این‌مولف در مقدمه خود بر کتاب نوشته است:
«تکیه نامعقول و افراطی بر دستاوردهای علم بشری ازیک‌سو، و بی‌اعتمادی مفرط نسبت به علوم و غفلت از وجه حقیقت‌نمایی دانش‌های گوناگون ازسوی‌دیگر، دو مخاطره جدی است که نگاه متعادل و حقیقت‌جوی مندرج در جهان‌بینی اسلامی را تهدید می‌کند. در راستای حفظ اندیشه مخاطبان از همین اشتباهات است که در ادامه این دفتر، بحث مهم علم‌شناسی را مطرح کرده‌ایم. در این بخش، با هدف تأکید هم‌زمان بر ارزشمندی و محدودیت ابزارهای کسب معرفت در انسان، بر امکان و نحوه بروز خطا در دانش‌های گوناگون و چگونگی کشف و اصلاح آن متمرکز شده‌ایم. برای رسیدن به این مقصود، از توضیح مفهوم علم و انواع آن آغاز کرده‌ایم و درنهایت، با توضیح مفهوم خطا و فرایند ورود خطا در علوم حصولی به پایان برده‌ایم.»

نویسنده این‌کتاب می‌گوید در مجلدات بعدی مجموعه‌ای که آغاز کرده، مباحث مربوط به معرفت‌شناسی را با توضیح منابع و ابزار معرفت و نیز موانع شناخت پی خواهد گرفت و بخش وجودشناسی را با بسط مفهوم و شئون واجب‌الوجود تکمیل خواهد کرد. همچنین درباره انسان‌شناسی اسلامی به مطالبی اشاره خواهد کرد.

‌کتاب «گفت‌وگوهای عمیق برای بچه‌های دقیق» در ۱۵۱ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۵۰ هزار تومان منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها