چهارشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۲
توسعه دانش بر پایه دیجیتال‌سازی منابع یکی از رویکردهای کتابخانه ملی است

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تاکید کرد: توسعه و گسترش سطح خدمات‌رسانی از طریق بهره‌مندی از فضای الکترونیک و دیجیتال سازی منابع برای انتقال به مخاطبان، یکی از رویکردهای اصلی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است و این مهم در راستای سیاست کلی دولت برای توسعه فضای مجازی و الکترونیکی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در دیدار با حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ایران بر تداوم همکاری فی مابین تاکید کرد و گفت: تولید اندیشه سبب توسعه دانش و ارتقای جامعه اسلامی می‌شود و این مهم با گفتگو و تبادل نظر میسر می‌شود.
 
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دریافت منابع را آغازی برای تولید اندیشه عنوان کرد و افزود: حفظ، نگهداری اسناد، منابع و اطلاع رسانی و ارائه خدمات به محققان، اندیشمندان، فرهیختگان و همه کسانی که دغدغه دریافت منابع و اسناد را دارند، رسالت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است.
 
بروجردی با اشاره به شعار سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مبنی بر «کتابخانه ملی در خانه هر ایرانی»، ادامه داد: بدون تردید ثمره توسعه و ارتقای سطح ارتباط کتابخانه‌ها با اصحاب دانش به نسل امروز و آینده منتقل می‌شود و لازم است که در این مسیر مهم گام‌های خوبی برداشته شود.
 
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه با بیان این مطلب که اندیشه ها در فضای آزاد توسعه می یابند؛ افزود: کرسی‌های آزاداندیشی یکی از جدی‌ترین مطالباتی است که رهبر انقلاب همواره در دیدارهایشان با دانشگاهیان بر آن تاکید دارند.
 
بروجردی تاکید کرد: کتابخانه ملی ایران مکانی برای مطالعه، آموزش و اندیشیدن است.  در همین راستا سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بدون درنظر گرفتن ملاحظات سیاسی در عمل و اجرا، نشست‌هایی را با حضور همه طیف‌ها و اندیشه‌ورزان برگزار می‌کند.
 
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه صحبت‌های خود افزود: مجلس شورای اسلامی اهمیت ویژه ای دارد. چراکه تولید هزاران برگ سند از گفتگوها‌، دانسته‌ها،‌ تصویب قوانین و تولید اسناد در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بر اهمیت این قوه افزوده است.
 
وی با بیان این مطلب که قاعدتاً همه نسخه‌های پژوهشی مجلس شورای اسلامی در کتابخانه مجلس وجود دارد، به  قانون واسپاری دونسخه از نشریات به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون همه نهادها مکلف به ارائه دونسخه از نشریات خود به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران هستند.
 
در ادامه حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ایران ضمن ابراز خرسندی از برقراری این دیدار و بازدید از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به اهداف مشترک کتابخانه های بزرگ کشور اشاره کرد.
 
وی دیجیتال سازی منابع و اسناد را یکی از اهداف مهم و مشترک کتابخانه‌ها عنوان کرد و افزود: لازم است با پیشبرد راهکارهای دسترسی پژوهشگران، محققان و به طور کلی اصحاب علم و دانش به اسناد و منابع آسان شود و کتابخانه در اختیار کتابخوان‌ها قرار گیرد. از همین رو پیشنهاد می‌کنم بین کتابخانه‌ها برنامه‌های مشترک برای ترغیب افراد به کتابخوانی پبیش بینی و اجرا شود.
 
وی اندیشه‌ورزی با  نگرش قانون گذاری را رویکرد جدید کتابخانه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و بیان داشت: این مهم باید به شکلی باشد که گروه‌های مختلف با طرح دیدگاه‌ها و اندیشه‌های متفاوت حضور پیدا کنند و به دنبال تبادل و تضارب آراء، سمت و سویی هدفمند داشته باشند که به شکل کاربردی در حوزه قانون گذاری مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرند.
 
حجت الاسلام قاسمیان در ادامه صحبت‌های خود به فعالیت موزه مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: دیجیتال‌سازی موزه به طوری که امکان مشاهده و بازدید برای همه افراد مهیا شود از جمله برنامه‌های پیش‌بینی‌شده کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ایران است.
 
رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ایران در پایان صحبت‌های خود به آمادگی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ایران در حوزه کتاب، اسناد و دیگر فعالیت‌های مشترک با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها