برگزاری نشست اعضای هیأت انتخاب و خرید با معاون امور فرهنگی
ابلاغ اولویتهای انتخاب و خرید کتاب در سال ۱۳۹۸
آخرین جلسه هیأت انتخاب و خرید کتاب در سال ۱۳۹۸(جلسه ۶۱۹) با حضور اعضای کارشناس این هیأت و معاون امور فرهنگی برگزار شد.
محسن جوادی همچنین با حضور در این جلسه، ضمن تشکر از تلاش اعضاء در بررسی و انتخاب کتابها، این هیأت را از بخشهای اصلی معاونت امور فرهنگی دانست که مراجعان بسیاری در طول سال دارد و تدوین سیاستهای مقتضی با نیازهای زمان را راهگشای برخی از ناهمواریهای مسیر پیش رو انگاشت.
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به میزان منابعی که سال آینده در اختیار دارد، درصدد است بر اتخاذ سیاستهایی مشخصتر در زمینه خرید کتاب تمرکز کند.
جوادی لزوم اولویتبندی موضوعی در فهرست خریدها را مهمترین بُعد این سیاست دانست و بر مولفههای زیر بهعنوان اولویتهای اساسی خرید در کنار سایر شاخصهای برشمرده در آییننامه هیأت انتخاب و خرید کتاب در سال پیش رو تأکید کرد:
۱-حفظ عزت و اقتدار ملی ۲- گسترش مسئولیتپذیری اجتماعی و فردی در جامعه ۳-توجه به نهاد خانواده و اهمیت آن و حفاظت از این نهاد بهعنوان یکی از مهمترین گروههای اجتماعی ۴- عدالت و مبارزه با فساد ۵ – ایجاد و افزایش امید و نشاط اجتماعی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این روند میتواند به هدفمندتر شدن حمایتهای وزارتخانه از مصرفکنندگان کتاب و تجهیز کتابخانهها کمک بیشتری کند. در عینحال نیاز به توجه به سفارشهای اجتماعی در کنار این اولویتها میتواند به غنای بیشتر و واقعیتر ترویج کتابخوانی مدد رساند.
وی همچنین توجه ویژه به کیفیت کتابها را مکمل بحث اولویتهای موضوعی مورد تأکید قرار داد و آن را عاملی برای مقابله و مهار جریانهای فرصتطلب در آفت کتابسازی دانست.
در ادامه جلسه، هر یک از اعضا، پیشنهادهایی را در خصوص بهینهسازی روند انتخاب، خرید و اهدای کتاب برشمردند.
مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر نیز ظرفیت و بضاعت علمی این هیأت را فراتر از نفس خرید کتاب برای کتابخانهها برشمرد و اظهار امیدواری کرد که در شناسایی نقاط ضعف و قوت، و چالشها و فرصتهای صنعت نشر، بتوان از نظرات کارشناسی اعضای هیات بهره برد. او هدف اصلی از فرایند انتخاب و خرید کتاب را حمایت از مصرفکنندگان کتاب و مراجعان کتابخانهها اعلام کرد و اهدای کتابهای خریداریشده را در گستره وسیعی شامل کتابخانههای سراسر کشور (براساس سهمیهای که سالانه دراختیار ادارات کل استانی وزارتخانه قرار میگیرد)، نهاد کتابخانههای عمومی، مساجد، مدارس، ستاد ترویج کتابخوانی، پایتخت کتاب و مناطق دوستدار کتاب، بیمارستانها، سازمان زندانها، مراکز دانشگاهی و حوزوی، روستاها و عشایر، مناطق محروم، مناطق آسیبدیده از سوانح طبیعی، و سایر مجامع کتابخانهای و فرهنگی برشمرد.
مجید سامی، معاون دفتر امور چاپ و نشر نیز در ابتدای این نشست، گزارشی از نتایج جلسات برگزارشده در سال ۱۳۹۸ ارائه کرد.
براساس این گزارش، در طول ۹ جلسه برگزارشده از ابتدای سال تا مقطع حاضر، ۶۹۹۳ عنوان کتاب بررسی شده است که ۲۷۸۴ عنوان (حدود ۴۰ درصد) برای خرید به تصویب رسیدهاند. آمار کتابهای خریداری شده به تفکیک عبارتند از:
گروه علوم اجتماعی و انسانی و دانش عمومی: از بین ۲۵۱۲ عنوان ارسالی، ۷۹۵ عنوان (۳۲ درصد)؛
گروه دین: از بین ۹۴۰ عنوان ارسال، ۴۶۱ عنوان (۴۹ درصد)؛
گروه کودک ونوجوان: از بین ۱۳۵۲ عنوان ارسالی، ۶۱۰ عنوان (۴۵ درصد)؛
گروه هنر و ادبیات از بین۲۱۸۹عنوان ارسالی، ۹۱۸ عنوان (۴۲درصد).
نظر شما