جشن کتاب با سال اولیها در کانون پارسآباد اردبیل
با شروع هفته کتاب و کتابخوانی و با هدف ایجاد رغبت در بین کودکان به فرهنگ مطالعه، ویژهبرنامه جشن کتاب با حضور دانشآموزان سال اول مدرسه گلهای شادی، در مرکز شماره یک کانون پارسآباد برگزار شد.
در این برنامه علی برادران، مربی مسئول مرکز ضمن استقبال از حضور سال اولیها در کانون، توضیحهایی را در مورد نحوه عضویت و استفاده از فعالیتهای کانون ارائه کرد و تعدادی از کتابهای تازه انتشار یافته را برای دانشآموزان معرفی و در ادامه با برگزاری مسابقهای با عنوان «بهترین جمله برای کتاب» بعد از شنیدن جملات کودکان با اهدای هدیهای از تمامی سال اولیها قدردانی کرد.
نقشآفرینی نوجوانان خلاق گلستانی در هفته کتاب و کتابخوانی
مرکز فرهنگی هنری کانون دلند در استان گلستان به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی اقدام به برپایی ویژهبرنامهای با عنوان «کتاب در قاب تصویر» کرد.
در این ویژهبرنامه که با حضور جمعی از دانشآموزان مدرسه حضرت سکینه(ع) برگزار شد، مربیان مرکز فرهنگی هنری کانون دلند ضمن معرفی و اهمیت کتاب و کتابخوانی، درباره اهمیت مطالعه و تاثیر آن بر حال و آینده انسان صحبت کردند.
در این روز بچهها به گروههای چند نفره تقسیم شدند و با مطالعه کتابهای انتخابی، به معرفی آن به صورت دیواری پرداخته و خلاصهای از آن را بر روی برگهای نوشتند و با حضور در کارگاههای مختلف فرهنگی، هنری، ادبی یک روز خاطرهانگیز را تجربه کردند. در پایان به گروههایی که معرفی کتاب آنها خلاقانهتر بود، جوایزی اهدا شد.
جمالالدین اکرمی در بیرجند پای نقد نوجوانان نشست
همزمان با آغاز هفته کتاب و کتابخوانی نشست ادبی «دو پنجره»، با حضور جمالالدین اکرمی شاعر، نویسنده و تصویرگر حوزه کودک و نوجوان و با محوریت کتاب «شاعری در باغ وحش» و حضور مربیان ادبی و جمعی از اعضای کارگاههای ادبی و علاقهمندان در کانون خراسان جنوبی برگزار شد.
در این نشست که در آمفی تئاتر مرکز فرهنگی و هنری بیرجند برگزار شد، اکرمی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع کودکان ونوجوانان کانون گفت: نویسنده فرصت دارد تا حضور در فضاهای مختلف را تجربه کند و با مخاطبان خود در فضاهای متفاوت به گفتوگو بنشیند، تا با نظرات آنان آشنا شود و این یک موفقیت بزرگ برای هر شاعر و نویسنده است.
اکرمی افزود: شاعر در اشعار خود مفاهیمی پنهان دارد که خواننده آن را پیدا میکند. برخی از کلمات بهکار رفته در شعر برای شاعر همراه با حس است و شاعر به دنبال آن است تا با بهکار بردن آن کلمات، مفاهیم شعری خود را بهتر برای خواننده بیان کند.
نویسنده کتاب «شاعری در باغوحش» در ادامه افزود: شاعران و نویسندگان به همراه مخاطبان خود دنیای شگفتانگیزی را میبینند که دیگران قادر به دیدن آن نیستند بنابراین باید خوب دیدن و خوب شنیدن را تمرین کنیم تا آنچه را که مینویسیم با دیگران متفاوت باشد.
اکرمی در بخشی از سخنان خود گفت: برای ورود به حوزه نویسندگی باید موانع را کنار گذاشت، کتاب خواند و کتاب خواند و محرومیتها را به موفقیتها تبدیل کرد.
وی مربیان را به کتابخوانی توصیه کرد و اظهار داشت: کتابخواندن زمینهی سلامت فکری را فراهم میکند و بهعنوان کسانی که ترویجدهنده فرهنگ کتابخوانی و اهل کتاب هستیم وظیفه داریم برای افزایش شمار علاقهمندان به کتاب تلاش کنیم و با احساس مسئولیت، سعی در پرورش افراد کتابخوان داشته باشیم.
در این نشست که روز ۲۴ آبان ۱۳۹۸ برگزار شد، علاوه بر نقد و بررسی کتاب، کودکان و نوجوانان حاضر به خوانش آثار ادبی خود نیز پرداختند.
فعالیت مراکز سیار و ثابت کانون قزوین در هفته کتاب
مرکز سیار روستایی کانون آبیک در استان قزوین با حضور در مدرسه فردوسی روستای خرم پشته بخش بشاریات، برای ۳۵ دانشآموز، فعالیتهای نقاشی گروهی، معرفی کتاب و قصهگویی را انجام داد.
مرکز فرهنگی و هنری شریفیه نیز یک نشست آموزشی توجیهی با عنوان «شیوههای انس فرزندان با کتاب» برای مادران اعضا برگزار کرد. همچنین این مرکز، فعالیتهای فرهنگی و هنری خود را با محوریت تشویق اعضا به کتابخوانی انجام داد.
مرکز سیارشهری قزوین هم در هفتهی کتاب برای دانشآموزان دختر نوجوان فعالیتهای معرفی ایام، معرفی کانون، شعرخوانی، نمایش عروسکی، بلندخوانی کتاب و مسابقه را همراه با معرفی و قدردانی از اعضای فعال اجرا کرد.
همچنین به مناسبت هفته کتاب، مرکز فرهنگی و هنری آوج در همکاری با همایش پیادهروی بانوان، برای شرکت کنندگان این مراسم، برنامه سخنرانی درباره اهمیت کتاب و کتابخوانی را اجرا کرد.
روخوانی کتاب و اهدای کتاب به بچههای حاضر در برنامه، از فعالیتهای دیگر کانون بود.
در همین حال این مرکز با همکاری بهزیستی شهرستان در مهد نیکا برای ۱۲ نفر از نونهالان مهد، فعالیتهای روخوانی کتاب، نقاشی، قصهگویی، تصویر سازی و اهدای کتاب را انجام داد.
مرکز فرهنگی و هنری شماره ۳ کانون قزوین نیز به همین مناسبت اقدام به اجرای برنامههایی از جمله قصهگویی، مولودیخوانی، معرفی هفته وحدت، معرفی شخصیت حضرت محمد(ص) و کتابهای مرتبط با پیامبر اسلام، مسابقه، بازی جمعی، کارگاه کاردستی و نقاشی کرد.
دو شاعر در یک قاب در خراسان شمالی
نرگس برهمند و آرزو شیرینزبان دو شاعر بجنوردی به مناسبت هفته کتاب در جمع اعضای مرکز فرهنگی و هنری شماره ۲ بجنورد قرار گرفتند و از تجربیاتشان برای علاقهمندان به حوزه شعر گفتند.
نرگس برهمند شاعر کتاب «دستان» با اشاره به اینکه دنیای شعر کودک سرشار از زیبایی و ضربآهنگ است، عنوان کرد: اگر دوست دارید شعر بگویید بیشتر برای دیدن شنیدن و لمس محیط اطراف وقت بگذارید و تلاش کنید آن چیزی را ببینید که شاید کمتر دیگران به آنها توجه می کنند.
وی که پیش از این کتاب شهر «قار قار نارنجی» را برای کودکان به چاپ رسانده بود خطاب به اعضای مرکز شماره ۲ خاطرنشان کرد: هفته کتاب بهانهای است که بیشتر به ترویج مطالعه فکر کنیم و از شما میخواهم تا در جمعهای دوستانه و خانوادگی بیشتر از کتابهایی که خواندهاید صحبت کنید و جلسههای کتابخوانی را به جمعهای صمیمانه خود ببرید.
در ادامه این برنامه آرزو شیرینزبان شاعر دیگر بجنوردی هم از مجموعه اشعارش گفت و اشارهای به تجربههایی که از دوران کودکی و نخستین شعرهایش داشت کرد و افزود: هر چقدر بیشتر کتاب بخوانید گفتن شعر و حتی نوشتن یک انشا در کلاس درس برایتان آسانتر میشود و از خواندن آثارتان لذت بیشتری خواهید برد.
شاعر کتاب «تراشههای تنهایی» اضافه کرد: شاعرها هم مثل شما زندگی معمولی دارند و دنیایی از کارهای مختلف دارند که باید برای تکتکشان وقت بگذارند اما همه اینها باعث نمیشود که نسبت به مطالعه و شعر گفتن کم کاری کنند و از آن غافل شوند.
وی ضمن خوانش چند شعر کودکانه گفت: در تلاش است تا به زودی شعرهای کوتاهش که برای کودکان گفته است را در قالب یک مجموعه گردآوری و به چاپ رساند.
معرفی برگزیدههای ایلامی در مهرواره «آینده ساختنی است»
در هفته کتاب و کتابخوانی پنج عضو برتر و فعال مراکز فرهنگی هنری کانون استان ایلام در حوزه کتابخوانی از طرف کانون کشور معرفی شدند.
سارا ملک پور، زهرانصیری، آرین هادیزاده، پریسا میری، درسا ایدیان پس از موفقیت در مرحله استانی، از طرف مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون کشور به عنوان برترینهای کتابخوانی استان ایلام در کنار سایر برگزیدههای کشوری استانهای دیگر معرفی شدند.
این برگزیدهها در مهرواره «آینده ساختنی است» تجلیل خواهند شد. در این انتخاب امانت کتاب و مسابقههای کتابخوانی و نقد کتاب و خواندن کتاب از معیارهایی بوده که در نظر گرفته شده است. در همین راستا در آستانه هفته کتاب و کتابخوانی، کانون استان ایلام با توجه به اهمیتی که به کتاب میدهد فراتر از برنامههای ثابت خود با موضوع کتاب، چندین برنامه استانی را به عنوان ویژه برنامههای این هفته ارایه داده که هم زمان با اولین روز این هفته به اجرای آنها میپردازد.
برگزاری مهرواره «آینده ساختنی است» در مراکز کانون استان مرکزی
مهرواره «آینده ساختنی است» جشن بزرگ ترویج کتابخوانی است که با حضور اعضا، دانشآموزان مدارس و خانوادهها در مراکز فرهنگی هنری کانون و در هفته کتاب و کتابخوانی با شعار «حال خوش خواندن» اجرا شد.
همچنین در هفته کتاب و کتابخوانی تجلیل از طرحها و شیوههای خلاق و موفق مربیان کانون در عرصه ترویج و توسعه کتابخوانی و کودکان و نوجوانان عضو مراکز فرهنگیهنری کانون و علاقهمند و فعال در زمینه کتابخوانی، اعضای مرکز فراگیر و برگزیدههای مسابقه «معرفی کتاب دوست داشتنی من» از دیگر برنامههای کانون در این استان است.
برگزاری نمایشگاه آثار و نمایش دستآوردهای فعالیتهای کتاب محور کانون شامل بحث کتاب، معرفی کتاب دیواری، شعرخوانی و تحقیق، دعوت از فعالان عرصه کتاب و تجلیل از رابطان کتابخانههای پستی و برنامههای بازدید کودکان و نوجوانان از انتشارات و کتابفروشیهای از دیگر برنامههای هفته کتاب و کتابخوانی در استان مرکزی است.
تجلیل از کتابخوانان برتر کودک و نوجوان در مازندران
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی از کتابخوانان برتر کودک و نوجوان در کانون استان مازندران تجلیل میشود.
این برنامه ۳۰ آبان در چالوس به منظور تجلیل از اعضای برگزیده کانون مازندران که در مهرواره توسعه کتابخوانی کانون پرورش فکری کشور موفق به کسب رتبه برتر شدهاند برگزار میشود.
کانون استان مازندران از طریق ۲۷ مرکز فرهنگی هنری ثابت، ۵ کتابخانه سیار روستایی، و یک کتابخانه پستی در استان و با ارایه فعالیتهای کتاب محور فرهنگی، هنری و ادبی به مخاطبان کودک و نوجوان تلاش دارد تا آنها را در مسیر رشد و شکوفایی استعدادهایشان یاری کند.
مراکز کانون در شهرستانها کتابخانههایی با روش باز هستند که علاوه بر امانت دادن کتاب به کودکان و نوجوانان هفت تا هفده سال، به ارایه بیش از ۴۰ عنوان فعالیت فرهنگی،هنری، ادبی، دینی و علمی میپردازند.
نقد و بررسی کتاب «زیبا صدایم کن» با حضور فرهاد حسنزاده در قم
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم روز ۲۳ آبان میزبان فرهاد حسنزاده، نامزد دریافت جایزه آسترید لیندگرن و هانس کریستناندرسن در نشست ادبی دوپنجره با نقد و بررسی کتاب «زیبا صدایم کن» بود.
در این نشست که با حضور ۱۰۰ نفر از اعضای نوجوان فعال ادبی دختر و پسر مراکز فرهنگی هنری کانون استان قم برگزار شد برنامه با نواختن سازدهنی علی جلالی، با توجه به بریدهای از کتاب که شخصیت اصلی داستان سازدهنی مینواخت شروع شد و سپس نقد کتاب توسط اعضا و پاسخ نویسنده آن آغاز شد.
حسنزاده در بخشی از این نشست به شیوه نویسندگی خود اشاره کرد و گفت: «من بارها تمام رفتارهای شخصیتهای داستانهایم را تجربه و جای تمام آنها زندگی کردهام و برای خلق این شخصیتها از آنجا که فردی آکادمیک نیستم، به احساس و تجارب شخصی و توجه به رفتارهای مردم تکیه میکنم.
در این نشست و نقد ادبی، سومین جلسه انجمن ادبی «همین نزدیکی» با خوانش اثر داستانی اعضا و نقد از سوی نویسنده مهمان برگزار شد.
نظر شما