او برخلاف «ماریو وارگاس یوسا» که در کتابی با همین نام، از دورنمایه و سبک و فرم و عناصری چون راوی و فضا و زمان و... سخن میگوید، چالشها و رموز نویسندگی را با پیشنهادها و توصیههای روانکاوانهای که بعضا بسیاری از نویسندگان – حتی نویسندگان کارکشته، نسبت به آنها بیتوجهاند، ارائه میدهد.
به گفته خودش، او چیزی برای آموختن ندارد و تنها آمده است تا نویسنده جوان – و شاید کارکشته – را به جانب آتش رهنمون سازد.
در ترجمه این اثر محمدجواد فیروزی علاوه بر متن اصلی انگلیسی، از متن ترجمهشده آن به فرانسوی و کتاب گویای آن که به روایت خود نویسنده است و در بخشهایی با یکدیگر تفاوت دارند نیز استفاده کرده است.
برخی از سرفصلهای کتاب عبارتند از: وجد و نشاطی ناگفتنی نامه به یک نویسنده جوان، قاعده و قانونی وجود ندارد، جمله نخست تو، از آنچه میدانی ننویس، وحشت از صفحه سفید کاغذ، موسیقی ایدهها، قهرمان آگاهی، از میان گردوغبار تخیل: خلق شخصیتها، سامان بخشیدن به واقعیت، همیشه یک دفترچه یادداشت با خود داشته باش، دوربین باش، فراموش کن: راهکارهای محاورهنویسی، در جستجوی ساختار، عادت به امیدواری، باز هم جمیز جویس بخوان، تاریکیهای ذهن و ...
کالوم مککن خالق رمانهای پرفروش بگذار دنیای بزرگ بچرخد، این سوی روشنایی، زولی، ترانسآتلانتیک، رقصنده و مجموعه داستان دیدن از سیده منظر، در ۱۹۶۵ در شهر دوبلین متولد شد. او کارش را با روزنامهنگاری آغاز و اولین رمانش را در سال ۱۹۹۵ منتشر کرد. رمان بگذار دنیای بزرگ بچرخد چندین جایزه مهم (جایزه ملی کتاب آمریکا در ۲۰۰۹ و جایزه ادبی دوبلین ۲۰۱۱) و افتخارات بسیار برای او به ارمغان آورد.
رمانهای مککن تاکنون به بیش از چهل زبان ترجمه شدهاند. او که در سال ۲۰۱۱ به آکادمی هنر و ادبیات آمریکا پیوست؛ علاوه بر همکاری با مجلات و نشریاتی همچون نیویورکر، نیویورکتایمز و نشریه پاریس ریوییو در دانشکده هانتر در رشته خلاقیت در نویسندگی به تدریس نویسندگی میپردزاد. او موسس کانون غیرانتفاعی مبادلات داستانهای جهان - «روایت چهار» - نیز هست.
در پشت جلد کتاب نیز میخوانیم:
«زبان قدرت است و نوشتن ما را مجبور میکند تا رشد کنیم و درونمان را شناسایی کنیم.
نویسنده جوان!
با نوشتن آینده خود را مطالبه کن!
زبان را دریاب!
برای آن لذت نابی که در جستجویش هستیم بنویس!
ادبیات به ما یادآوری میکند که زندگی هنوز نوشته نشده است و همچنان امکانات بیحدوحصری باقی مانده است؛ پس در رویارویی یا نومیدیات، حاشیه باریکی از زیبایی بساز»
کتاب «لذت لگدزدن به آگاهی» نوشته کالوم مککن با ترجمه محمدجواد فیروزی در ۱۹۱ صفحه و شمارگان ۵۰۰ نسخه و به قیمت ۲۸۰۰۰ تومان از سوی انتشارات گام نو منتشر شده است.
نظر شما