آیتالله احمد مبلغی؛ عضو مجلس خبرگان رهبری و استاد حوزه و دانشگاه، به مناسبت فرا رسیدن شب بیستویکم ماه مبارک رمضان، در گفتوگو با خبرنگار ایبنا، به بیان ویژگیها و جایگاه باعظمت این شب پرداخت.
وی بیان کرد: قدر، اسم ویژهای است که در ادبیات دینی برای سه شب از ماه مبارک رمضان بهکار گرفته میشود. از این جهت این نام برای شبهای 19، 21 و 23 رمضان درنظر گرفته شده که نقش تعیینکنندگی و اندازهگیرانه دارد. در این شب، تقدیرها مشخص میشود. از آنجا که به احتمال فراوان، نزول قرآن کریم در یکی از این سه شب روی داده است نیز اهمیت آنرا در طول تاریخ دوچندان میکند.
آیتالله مبلغی افزود: شب قدر، شبی است که رحمت الهی بر بندگان بهصورت متراکم فرو فرستاده میشود. از آنجهت که بهترین کالای ماه رمضان مغفرت است، در این شب یک توفیق بزرگ الهی به آدمی داده میشود و بنابراین از اهمیت ویژهتری نسبت به دیگر روزها و شبهای سال برخودار است.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اعمال این شب در سه بخش دستهبندی میشود؛ نخستین آنها تأمل است. از جهت تحولی که در این شب برای انسان رخ میدهد، تفکر و تأمل در این شب بسیار اهمیت دارد. دوم، عبادات و مناجات و دعاهاست و سومین آنها این است که انسان بتواند احساس و روح و روان خود را هم در معرض لطافت این شب قرار دهد. صرفا از روی عادت، اذکاری را بر زبان جاری نکنیم، بلکه از احساس و اندیشه هم در این شب بهره بگیریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین گفت: در شب قدر، تنها خود را نبینیم، بلکه همه جامعه، مسلمانان و همه انسانها را درنظر بگیریم. هرچه انسان بتواند نگاهش را اجتماعیتر کند، توفیقات بیشتری از درگاه الهی نصیبش خواهد شد. این امر جمعیِ دینی، رضایت پروردگار را فراهم میآورد.
وی در ادامه با اشاره به همزمانی این شب با شب شهادت مولیالموحدین (ع)، اظهار کرد: امیرالمومنین (ع)، ویژگیهای بزرگی داشتند. ایشان در هر زمینهای، امام و الگو و سرآمد بود. باید تا حد امکان، کمالات امام را در زندگی خود پیاده کنیم. یک انسان مومن باید توجه خود را به این امر معطوف کند که امام را برای سرمشق بودن در زندگی بخواهد. آن حضرت، در جهت خودسازی، اخلاق، خدمت به دیگران، عدل و انصاف و ... الگو بودند و ما نیز باید نسبت به این موضوعات اجتهاد و تلاش داشته باشیم. انسانی که در زندگی کوششی برای بهتر بودن نمیکند، پیرو سیره امام علی (ع) نیست.
آیتالله مبلغی، افزود: عفت نیز نه تنها یک موضوع فردی، بلکه یک مقوله اجتماعی است که با الگو گرفتن از امیرالمومنین (ع)، باید پاکی و تقوا را سرلوحه زندگی فردی و اجتماعی خود قرار دهیم و در سخن و رفتار ثبات داشته باشیم.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه گفت: شهادت امام علی (ع)، یک فاجعه بزرگ در طول تاریخ بشریت است، اما وقتی آن امام با خیانتی بزرگی روبهرو شده و ضربت خوردند، بهگونهای آرام با جامعه و مردم مواجه و حتی سعی میکند به قاتل خود نگاهی انسانی داشته باشد. این موضوع بسیار مهمی است که باید از آن درس گرفت.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان بیان کرد: امیرالمومنین (ع) در سختترین شرایط با اینکه قدرت و حکومت را در دست داشتند، ولی حتی با دشمن خود هم انسانی برخورد میکردند. این درسها را میتوانیم سرلوحه زندگیمان قرار دهیم. انقلاب اسلامی ما که احیاکننده نام حضرت است، فرصتی در اختیار دانشمندان و پژوهشگران قرار داده تا امام را با همه خصلتهای خدایی و انسانیاش به جهانیان معرفی کنند.
نظر شما