چهارشنبه ۵ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۲
دولت باید نگاه مضاعفی به اهالی فرهنگ و هنر داشته باشد

تفاهم‌نامه اختصاص ٥٠٠ میلیارد تسهیلات به کارآفرینان فرهنگ و هنر، بین مدیران عامل صندوق‌های اعتباری هنر و کارآفرینی امید، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستیار رئیس جمهور و سخنگوی دولت به امضا رسید.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این آیین گفت: اهالی فرهنگ و هنر با توجه به جایگاهی که در جامعه دارند نقش بسزایی در ایجاد امید و نشاط در کشور می‌توانند داشته باشند؛ بنابراین برای این امر آن‌ها خود نیز باید امید داشته باشند که بتوانند این نقش را به‌صورت موثر ایفا کنند.

وی افزود: حضور آقای ربیعی برای دولت دلگرمی است. ایشان دارای دغدغه‌هایی در حوزه مسئولیت کارآفرینی و حوزه‌های فرهنگی و هنری است. این حضور چشم‌انداز جدیدی را شکل می‌دهد که برای دولت آقای روحانی در شرایط سخت فرصت‌هایی برای رفع عقب‌ماندگی فراهم می‌کند.
 
صالحی تاکید کرد: اگر از اهالی فرهنگ و هنر توقع ایجاد نشاط و حال خوب برای مردم را داریم باید نگاه مضاعفی به نقش‌ها و جایگاه آن‌ها داشته باشیم.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به توجه بر گسست ارتباط بین ملت و حاکمیت‌ها، گفت: برای اینکه بتوانیم گسست ارتباطات حاکمیت و ملت را کاهش دهیم نیاز به ارتباطات فعال اجتماعی بین آن‌ها داریم.

فرهنگ و هنر با هزینه کم گسست حاکمیت و ملت را کاهش می‌دهد
صالحی تصریح کرد: انقلاب اسلامی حرکتی بود که این گسست را کم کرد اگرچه با شرایط مطلوب در این زمینه فاصله داریم. اما حوزه فرهنگ و هنر یک بخش اصلی برای حلقه وصل میان این دو است و هر چقدر این حلقه وصل را محکم‌تر کنیم این فاصله کاهش می‌یابد زیرا فرهنگ و هنر از مسیر ظریف و کم هزینه و پایدار این ارتباطات را مستحکم می‌کند.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید ادامه داد: بخش خصوصی و اهالی فرهنگ و هنر نقش بسزایی در استحکام روابط دولت و ملت خواهند داشت.
 
وی افزود: حوزه فرهنگ و هنر با مسائل و نکات مختلفی رو‌به رو است و دارای اهمیت و جایگاه خاصی است که می تواند در شرایط سخت کشور نقش موثری در ایجاد نشاط و امید در جامعه ایفا کند؛ بنابراین اگر توقع امید آفرینی از سوی آن‌ها در بین ملت را داریم باید طوری حرکت کرد که اگر هنرمندان در جامعه امید آفرینی می‌کنند خودشان خالی و تهی از امید نباشند.
 
صالحی با اشاره به متوسط حقوق هنرمندان ادامه داد: طبق برآورد صورت گرفته متوسط حقوق هنرمندان که داری کار هستند کمتر از استاندارد است و باید متناسب با این شرایط از آن‌ها توقع داشت.

وی در عین حال تصریح کرد: سرانه مصرف فرهنگ و هنر در کشور را باید افزایش داد. وقتی شرایط سخت می‌شود سرانه مصرف کالاهای فرهنگی و هنری کاهش می یابد و مردم بیشتر به سمت کالاهای مصرفی روزمره روی می آورند و در این مسیر سرمایه محدود فرهنگ و هنر از میدان این عرصه می گریزد و سرمایه مالی آن هم کوچک تر می شود.
 
سرمایه‌گذاری در بخش فرهنگ و هنر پایدار و ماندگار است
وی در عین حال تصریح کرد: نیازمند تزریق این نگاه به دولت و حاکمیت هستیم تا این احساس ایجاد شود که سرمایه گذاری در بخش فرهنگ و هنر پایدار و ماندگار است.

صالحی در پایان با اشاره به امضای تفاهم‌نامه اختصاص ٥٠٠ میلیارد تسهیلات به کارآفرینان فرهنگ و هنر، بین صندوق‌های اعتباری هنر و کارآفرینی امید، گفت: این تفاهم نامه اتفاق مبارکی است که نقطه عطفی برای حمایت از کارآفرینان حوزه فرهنگ و هنر به شمار می‌آید.

اهالی فرهنگ و هنر همیشه همبستگی اجتماعی و انسجام ملی را بر دوش کشیده است
در ابتدای این آیین سیدحسین سیدزاده، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر گفت: امضای تفاهم‌نامه اختصاص ٥٠٠ میلیارد تسهیلات به کارآفرینان فرهنگ و هنر، بین صندوق‌های اعتباری هنر و کارآفرینی امید شاید در نگاه اول یک مراسم تشریفاتی به شمار آید ولی وقتی با این نگاه به موضوع نگریسته شود که کشور و دولت دچار بحران‌های سخت اقتصادی و سیاسی، اجتماعی و ... است، متوجه می‌شویم در بنگاه‌های کارآفرینی فرصت‌هایی برای حوزه فرهنگ و هنر وجود دارد که باید آن‌ها را قدر بدانیم.
 
وی تاکید کرد: جامعه نجیب فرهنگ و هنر اگر از نظر تعداد و سرانه، برخورداری بالایی نسبت به سایر صنوف ندارد ولی همیشه همبستگی اجتماعی و انسجام ملی را بر دوش کشیده و رضایت و نارضایتی آن‌ها در جامعه نیز همیشه نسبت به سایر صنوف بازخوردهای بیشتری داشته است.
 
سیدزاده در عین حال تصریح کرد: این امر از اهمیت زیادی برخوردار است و در دل مردم امید ایجاد می‌کند. تعطیلی یک بنگاه فرهنگی و هنری در کشور بازخوردهای زیادی می‌تواند داشته باشد.
 
وی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه بین صندوق‌های اعتباری هنر و کارآفرینی امید گفت: با دستور آقای واعظی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توانستیم در اولین گام تسهیلات را به کارآفرینان فرهنگ و هنر اختصاص دهیم تا فعالان این حوزه از آن بهره ببرند.
 
در ادامه نورالله‌زاده، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید نیز گفت: با صندوق اعتباری هنر تفاهم‌نامه‌ای برای حمایت از کسب و کارهای فرهنگ و هنر داشته‌ایم و نزدیک به یک هزار فرد و طرح را حمایت کرده‌ایم.
 
وی افزود: امیدواریم با امضای تفاهم نامه امروز تعداد بیشتری از افراد و طرح ها را به ویژه در استان ها و شهرستان ها مورد حمایت قرا ردهیم.

باید گره‌های کوچک را باز کنیم
در پایان این آیین علی ربیعی دستیار رئیس جمهور و سخنگوی دولت گفت: باید گره‌های کوچک را باز کنیم زیرا در برخی گفت‌و‌گو‌های اولیه و کوچک اتفاقات خوبی در کشور ایجاد می‌شود. امضای تفاهم‌نامه امروز نیز الگوی خوبی در این زمینه است که با منابع موجود و هم‌افزایی می توان اتفاقات خوبی را برای کشور رقم زد.  

ربیعی ادامه داد: باید کاری کنیم که حوزه فرهنگ و هنر و کسب و کار آن رونق بگیرد.
 
وی افزود: اینکه فرهنگ و هنر کشور خود را به حوزه تمدنی خود گره می‌زنیم کار خوبی است و ارزش‌های جامعه را در طولانی مدت استحکام می‌بخشد اما باید بدانیم که امروز مردم حالشان خوب نیست و حوزه فرهنگ و هنر می‌تواند در خوب شدن حال مردم موثر باشد.
 
سخنگوی دولت ادامه داد: در کنار رنج مردم قرار گرفتن ضروری است و حال مردم باید خوب بشود و حوزه‌های خصوصی نیز در این امر می‌توانند نقش بسزایی داشته باشند و دولت نیز با وجود تمام مشکلات اقتصادی و روانی همه تلاش خود را در این زمینه می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها