دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۴
جشن تولد٤٠ نويسنده اهل قلم انقلابی

جشن تولد٤٠ سالگي٤٠ نويسنده اهل قلم انقلابي در سراي محله انقلاب برگزار شد. نیکنام حسینی پور، مدیر عامل خانه کتاب گفت: پس از انقلاب اسلامی بیش از 1230000 جلد کتاب به ثبت رسیده است.

به گزارش  خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به مناسبت فرارسیدن سالروز 40 سالگی پیروزی انقلاب اسلامی، جشن تولد 40 نویسنده و اهل قلم که متولد سال 1357 هستند در سرای محله انقلاب با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، شهرداری منطقه 11 تهران، موسسه دارالفنون و خانه کتاب برگزار شد.

در جشن تولد٤٠ سالگی ٤٠ نويسنده اهل قلم، احمد مسجد جامعی عضور شورای شهر تهران، نصرالله آبادیان شهردار منطقه 11، مهرشاد کاظمی معاون فرهنگ و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، نیکنام حسینی پور مدیر عامل خانه کتاب و محمد مهدی تدین مدیر عامل موسسه دارالفنون و 40 نویسنده اهل قلم که متولد سال 1357 هستند به میزبانی شهرداری ناحیه 1 منطقه11 در سرای محله انقلاب حضور داشتند. 

شهردار منطقه 11 ضمن خوشامدگویی و تبریک ایام الله دهه فجر گفت: برگزاری این مراسم در محله انقلاب که یادآور خاطرات روزهای تلخ و شیرین انقلاب اسلامی است را به فال نیک می‌گیریم و از مدیریت محله و شورایاری محله انقلاب می‌خواهیم تا برای زنده نگه داشتن فرهنگ انقلاب و خاطرات آن برای نسل جدید تلاش بیشتری کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه امروزه شاهد پیشرفت چشم‌گیری در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری هستیم؛ عنوان کرد: انقلاب ما، انقلاب فرهنگی بود چرا که در طول این 40 سال شاهد پیشرفت‌های فرهنگ و هنر ایرانی در سطح‌های بین‌المللی هستیم به گونه‌ای که جشنواره‌ها و نمایشگاه‌هایی با عناوین تئاتر، موسیقی، فیلم، کتاب و آثار هنری در شهرهای کوچک و بزرگ میهن اسلامی در حال برگزاری است و دستاوردهای این عرصه در حوزه بین‌المللی و جهانی باعث درخشش نام میهن ما بوده است که همه این عزت را مدیون جمهوری اسلامی هستیم.

آبادیان در ادامه اضافه کرد: اگر امروزه در نویسندگی و ترجمه کتاب دارای نام و نشان هستیم، این را مدیون انقلاب اسلامی می‌دانیم چرا که قبل از آن هرگز شاهد حضور پر افتخار فرهنگ و هنرمان در جهان نبودیم لذا وظیفه ما قدردانی و حمایت از هنرمندانی است که نام ایران را در جهان با فرهنگ و هنر اصیل ایرانی نگاه داشتند.

در ادامه احمد مسجدجامعی به گفت و گو با نویسندگان پرداخت و ضمن ابراز خرسندی از حضورش در میان فرهیختگان فرهنگ و هنر ایرانی عنوان کرد: آدم الشعرا رودکی بوده است که اولین شاعر رسمی کشور است و باید که نام او را در تمامی جلساتی که به نام فرهنگ و هنر ایران است به بزرگی یاد کنیم.

عضو شورای شهر تهران در ادامه با بیان این نکته که برگزاری چنین نشست‌هایی در محدوده خیابان انقلاب که 80 درصد آثار فرهنگی کشور در آن تولید می‌شود، کار پسندیده‌ای است گفت: امروز کنار هم هستیم تا 40 سالگی شما نویسندگان را به مناسبت 40 سالگی انقلاب اسلامی گرامی داریم و بتوانیم با شناخت تبار و فرهنگ اصیل و تاریخیمان، رهرو خوبی برای آیندگان باشیم.

وی در پایان سخنانش گفت: باید تلاش کرد تا سال‌های آتی نیز این دست برنامه‌ها ادامه‌دار باشد و از فرهیختگان بیشتری تقدیر به عمل آوریم و باشد که همه ما بتوانیم خدمتگزار مردم، آیین و فرهنگ و تاریخ کشورمان باشیم.

پس از سخنان عضو شورای شهر تهران در جمع نویسندگان، مهرشاد کاظمی معاون فرهنگ و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران به بیان سخنانی در تقدیر و تجلیل از زحمات نویسندگان و اهالی قلم پرداخت و گفت: خدا را شاکرم که جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های آثار فرهنگی باوجود دسیسه‌ها و دشمنی دشمنان فرهنگ و هنر این مرز و بوم در امنیت کامل و آرامش در حال برگزاری است و هر سال با درخشش بیشتری به تولید آثار می پردازیم.

کاظمی عنوان کرد: با همکاری شهرداری منطقه11 و موسسه دار الفنون که پیشرو امور فرهنگی هستند و شهردار این منطقه که دغدغه‌مند این حوزه است توانستیم طرح جشن تولد 40 سالگی 40 نویسنده اهل قلم را برگزار کنیم که در این مرحله با بررسی شاخص‌های مختلف، 40 نفر از 357 نویسنده که متولد سال 1357 بودند را با بررسی برخی شاخص‌ها با مشارکت خانه کتاب انتخاب کردیم و امیدواریم در آینده شاهد حضور افراد بیشتر و افزایش تعداد و هنرنمایی هنرمندان اثرگزار باشیم.

در ادامه این برنامه که به مناسبت سالروز 40 سالگی انقلاب اسلامی برگزار شد کلیپی با موضوع 40 سال دستاورد مقتدرانه جمهوری اسلامی در عرصه‌های مختلف به نمایش گذاشته شد و برنامه‌های فرهنگی اعم از تک خوانی اشعار حماسی و اجرای موسیقی انقلابی اجرا شد.

در انتهای این جشن، نیکنام حسینی پور، مدیر عامل خانه کتاب ضمن خوش آمدگویی به هنرمندان و مدعوین با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی بیش از 1230000 جلد کتاب به ثبت رسیده است گفت: این تعداد در مقابل 400 اثر ثبت شده قبل از انقلاب بیانگر پیشرفت بزرگی در عرصه فرهنگ و هنر کشور است.

وی افزود: بیش از 99 هزار عنوان کتاب در سال 96 تالیف و ترجمه و ویراستاری شده است که نشان دهنده حرکت انقلابی به سمت و سوی فرهنگی است.

حسینی پور با بیان آمار کتاب و پدید آوردندگان ادامه داد: بیش از 400.000 پدیدآورنده اثر وجود دارد که 18.000 نفر آنها در خانه قلم به ثبت رسیده اند و 60 درصد آنها متولد تهران هستند که این نشان دهنده ظرفیت فرهنگی بالای اهالی قلم است.

مدیر عامل خانه کتاب گفت: برای 17.000 ناشر پروانه صادر شده است که 70 درصد آنها ساکن تهران هستند و پس از تهران، قم و خراسان جایگاه دوم و سوم ناشران را دارند.

حسینی پور با بیان اینکه قبل انقلاب تنها 3 درصد زنان اهل نویسندگی و کتاب و قلم بودند عنوان کرد: پس از انقلاب با حمایت‌های جمهوری اسلامی از زنان در عرصه‌های مختلف امروزه 30 درصد زنان اهل قلم هستند.

مدیر عامل خانه کتاب در جشن 40 سالگی 40 نویسنده از اهالی قلم و هنر در سرای محله انقلاب عنوان کرد: در سال 1362 جشنواره کتاب سال جمهوری اسلامی پایه‌گذاری شد که تا کنون همه ساله در تمامی دوره‌ها به جز 2 الی 3 دوره شخص رییس جمهور در نشست‌ها حضور داشته‌اند که این بیانگر اهمیت فراوان انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی به موضوع فرهنگ و هنر کتاب و کتاب خوانی در کشور است که در این دوره‌ها بیش از 631 نفر منتخب و برگزیده شدند و از 900 تن نیز تقدیر به عمل آمد.

در انتهای این نشست پس از اتمام سخنرانی مدیران، کیک تولد 40 سالگی 40 نویسنده متولد سال 1357 که از اهالی قلم و نویسندگی بودند توسط فرزند شهید ابوالقاسمی از شهدای انقلاب اسلامی که همسرش فعال در حوزه حفظ و نشر آثار امام(ره) بودند بریده شد و توسط مسئولین حاضر در نشست با اهدای جایزه و تندیس 40 سالگی از 40 نویسنده تجلیل به عمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها