دوشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۹
کتابخانه‌های خانگی فرهنگ کتابخوانی را توسعه می‌دهند

حسن احمدی، بر ظرفیت مجتمع‌های مسکونی برای ایجاد کتابخانه‌های خانگی تاکید کرد و گفت: کتابخانه‌های خانگی نمی‌توانند رقیب کتابخانه‌های عمومی باشند.

حسن احمدی؛ دبیر جشنواره کتابخانه‌های خانگی در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره برگزاری سومین دوره این رویداد بیان کرد: ایجاد کتابخانه‌های خانگی، کمک بزرگی برای پاسخگویی به افرادی است که کتاب‌های خوب را جستجو می‌کنند.
 
وی با اشاره به وجود کتابخانه‌های خانگی در شهر‌های مختلف، افزود: کتابخانه‌های خانگی به افراد پُر‌مشغله امکان می‌دهد تا به کتاب بدون هزینه و آسان‌‌تر دسترسی داشته باشند. مجتمع‌های مسکونی از ظرفیت قابل‌توجهی برای ایجاد کتابخانه‌های خانگی برخوردارند.
 
دبیر جشنواره کتابخانه‌های خانگی درباره تاثیر کتابخانه‌های خانگی بر کتابخانه‌های عمومی گفت: طبیعتا کتابخانه‌های خانگی نمی‌توانند رقیب کتابخانه‌های عمومی باشند. البته متاسفانه معمولاً کتابخانه‌های عمومی، عملکرد قابل‌توجهی ندارند و کتابداران مانند کارمندان به کار خود نگاه می‌کنند که موجب کاهش استقبال مخاطب شده است.
 
احمدی با تاکید بر عدم تاثیرگذاری منفی ایجاد کتابخانه‌های خانگی بر کتابخانه‌های عمومی، ادامه داد: کتابخانه‌‌های خانگی مگر چه‌قدر کتاب دارند که رقیب کتابخانه‌های عمومی باشند. منابع کتابخانه‌های خانگی با هزینه‌های شخصی تامین شده و محدود است.
 
وی با تاکید بر توجه مردم کشور‌های توسعه‌یافته به کتابخانه‌های عمومی بیان کرد: در کشور‌های توسعه‌یافته برای کتابخانه‌های عمومی صف‌های طویل تشکیل می‌شود؛ آنچنانکه صحنه‌های استقبال مردم از کتابخانه‌های عمومی برای من حسرت است.
 
احمدی با تاکید بر تاثیر کتابخانه‌های خانگی بر تقویت زمینه‌های توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: در کشوری مانند ایران که جمعیت 15 تا 25 سال آن به دلایل مختلف از‌جمله مشکلات اقتصادی و گرانی کتاب، ناشی از تحریم‌ها و یا توجه به کتاب‌های کمک درسی و آموزشی برای عبور سد کنکور به مطالعه کم توجه هستند، کتابخانه‌های خانگی موثر خواهند بود.

وی ارائه اطلاعات درباره شیوه و زمان برگزاری سومین جشنواره کتابخانه‌های خانگی را به بعد از جلسه اعضای انجمن نویسندگان کودک و نوجوان موکول کرذ.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها