امسال به بهانه روز نکوداشت اصفهان در کنار برگزاری نشستهایی برای بررسی نقش اصفهان در ادبیات داستانی از مجموعه داستانی «چهارگاه» رونمایی میشود.
صبح روز پنجشنبه یکم آذرماه مراسم افتتاح روز اصفهان با حضور مدیران شهری برگزار میشود و سه برنامه ویژه سخنرانی، تجلیل از سرآمدان اصفهان، گفتار سبک نماد اصفهان، یک ميزگرد درباره نقش اصفهان در ادبيات داستانی، همايشی در کتابخانه مرکزی در خصوص چهارباغ و همایشی در خصوص زایندهرود از جمله برنامههايی هستند كه به این مناسبت اجرا میشوند.
همچنین برنامه شبهای اصفهان، رونمايي از مجموعههای داستانی «چهارگاه» با محوريت اصفهان، برگزاری ویژه برنامه تخت فولاد، بررسی مکتب اصفهان و ... از جمله دیگر برنامههای این روزهاست.
اصفهانشناسان مدت زيادی است كه بر روز اول آذر به عنوان روز اصفهان تاكيد دارند. آنها با برگزاری هفته فرهنگی اصفهان در ارديبهشت که پیش از این برگزار میشد مخالفتی ندارند اما به استناد اسناد تاریخی روز اول آذرماه را روز اصفهان میدانند چراکه به زعم آنان باروری اصفهان در روز اول آذر شكل گرفته است.
از دوره دیلمیان طالع اصفهان و نماد شهر اصفهان را برج قوس میدانستند. سر در قیصریه اقتباسی از برج قوس است، مردی نیمه تنه سوار که کلاه قزلباش دارد و صورت خود را به عقب برگردانده و تیراندازی میکند و کام اژدهایی که روبه تیرانداز است را نشانه رفته، اینها همه نشانههای مهمی است.
۱۳ سال پیش جمعی از اصفهانشناسان تصمیم گرفتند بنا بر شواهد تاریخی روز یکم آذرماه را به نام روز اصفهان انتخاب کنند، اما کجسلیقگی شد و مسئولان همراهی نکردند، با اين وجود دوستداران اصفهان نااميد نشدند و هر سال در اول آذر ماه بزرگداشتهايی را براي اين روز برگزار كردند. امسال نیز با همراهی مديريت شهری روز اصفهان به جايگاه واقعی خود یعنی روز اول آذرماه رسيد.
معاون فرهنگی شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در نشست خبری تشريح برنامههای روز نكوداشت اصفهان با بيان اينكه جهان ایرانی در اصفهان جهانی تبلور پیدا میکند، اظهار كرد: در این ايام اصفهان ميزبان شهرداران کلانشهرهای ايران، سفرای خارجی و برخی ميهمانان خارجی است و امیدوارم بتوانيم حق میزبانی را همچون گذشته به خوبی رعايت کنیم.
وي با اشاره به اين كه میراث فرهنگی در تلاش است روز اصفهان را ثبت ملی کند، عنوان داشت: اميدوارم روز اصفهان سرآغاز فرآیند همكنشی نهادهای مدنی و سازمانهای دولتی برای شكلگيری رخدادهای بزرگی مانند دهه فجر، عید نوروز، هفته فرهنگی اصفهان و جشنواره فيلم کودک باشد.
معاون شهردار اصفهان با بيان اينكه شهر فرهنگی یعنی شهر پر رويداد، بيان داشت: در رويدادها نقاط عطفی وجود دارد که شهرها به وسیله آن خود را بازتوليد میکنند. ايرانيان در گذشته متناسب با هر ماه جشن داشتند که همانها باعث افزايش روحيه شادابی و نشاط شهر بود.
در برنامههای روز نکوداشت اصفهان به هنر، ادب، ورزش، ایثار، آيينهای مذهبی، موسيقی، شهدا، معماری، کتاب، نشاط اجتماعی، مشاهير، گروههای سنی مختلف، سبک زندگی، لهجه اصفهان، بازار، شعر، بازیهای بومی، خواهر خواندهها، مطبوعات و همه چيزهايی که تشکیلدهنده فرهنگ و هويت اصفهان است به خوبی پرداخته میشود.
نظر شما