چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۹
پیگیری تاسیس صندوق ویژه اهل قلم

معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشست خبری ترتیب داده شده در شهر کاشان، ضمن اشاره به رونده تخصیص یارانه‌های کتاب به استان‌ها گفت: به دنبال این هستیم که یک صندوق مثل صندوق هنر برای اهالی قلم تاسیس شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از کاشان، نشست خبری اعلام برنامه‌ بیست‌و‌ششمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با حضور محسن جوادی؛ معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل موسسه خانه‌کتاب و مدیران فرهنگی استان اصفهان و کاشان در خانه عامری‌های این شهر برگزار شد.
 
محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست، درباره چگونگی تخصیص بودجه به ادارات ارشاد استان‌ها گفت: بسیاری از فعالیت‌های ما در چارچوب بودجه مستقیم اتفاق نمی‌افتد. ما بسیاری از حمایت‌های غیرمستقیم را در نظر می‌گیریم که شاید در ردیف بودجه مستقیم لحاظ نشود؛ مثل برپایی نمایشگاه‌های استانی، خرید کتاب از ناشران استان و ...
 
وی افزود: البته در اینکه در بحث بودجه‌های استانی با رقم‌های بالایی مواجه نیستیم شکی نیست. ولی مثلا همین سال گذشته توسط ارشاد 50 میلیارد یارانه کتاب در سطح کشور توزیع شده که شاید مستقیم نبوده و جزو بودجه‌های جاری ثبت نشده باشد اما اتفاق افتاده است.
 
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: ارایه تسهیلات به کتابفروشی‌ها که باعث شده اتفاقات خوبی را در این حوزه ببینیم از دیگر اقدامات حمایتی ما است. هرچند قبول دارم روند تخصیص بودجه‌های استانی به اصلاح نیاز دارد.
 
جوادی افزود: در نمایشگاه تبریز 8 میلیارد تومان کتاب فروخته شده است که در برپایی آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 400 میلیون تومان بودجه صرف کرده؛ بودجه‌ای که اگر لحاظ نمی‌شد شاید چنین بستری برای این حجم از فعالیت اقتصادی در حوزه نشر اتفاق نمی‌افتاد.
 
وی گفت: یک کار جدی را نیز در پی حمایت از اهالی قلم، مولفان و نویسندگان نهایی شده که اعلام می‌شود. در واقع به دنبال این هستیم که یک صندوق مثل صندوق هنر برای اهالی قلم نیز تدارک ببینیم.
 
 
طرح اعطای تسهیلات به 1000 اهل قلم
در ابتدای این نشست نیز نیکنام حسینی‌پور؛ دبیر هفته کتاب و مدیر عامل موسسه خانه کتاب با اشاره به شعار این هفته مبنی بر «حال خوش خواندن» گفت: هدف از برگزاری هفته کتاب با چنین شعاری این است که به شور خواندن دامن بزنیم. حضور ما در کاشان به‌عنوان پایتخت کتاب ایران نیز در راستای سیاست‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد اینکه ایران، تنها تهران نیست بوده است. در برپایی هفته‌کتاب 60 سازمان و نهاد مختلف در سطح کشور با یکدیگر همکاری دارند که نهادهای دولتی، مردمی و انجمن‌های صنفی را شامل می‌شود.
 
حسینی‌پور ادامه داد: امسال سعی کردیم حضور جدی‌تری از انجمن‌ها و تشکل‌های نشر در هفته‌کتاب داشته باشیم تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها به وظایف حمایتی خود بپردازد. برای سال‌های آینده نیز امیدواریم همچون اعیاد شعبانیه و نیمه‌شعبان که با دل و جان از سوی مردم برپا می‌شود هفته‌کتاب نیز از سوی مردم اجرایی شود.
 
مدیرعامل موسسه خانه کتاب افزود: در بحث بودجه‌بندی و تخصیص هزینه پایتخت‌های کتاب ایران باید در نظر داشته باشیم که مسأله تنها مادی نیست بلکه این برند گاهی سرمایه اجتماعی می‌شود تا همگرایی نهادهای نهادهای مختلف را باعث شود. درست مثل کاشان که شهرداری، آموزش‌ و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی همه پای کار آمده‌اند.
 
او درباره حمایت از اهالی قلم نیز تصریح کرد: سال گذشته 250 نفر از اهالی قلم از موسسه خانه‌کتاب تسهیلات گرفتند و دنبال این هستیم که امسال این رقم را 4 برابر کنیم. در حال حاضر نیز 106 نفر از پدیدآورندگان ما عضو صندوق حمایت از هنر هستند تا بحث‌های بیمه‌ای آن‌ها دنبال شود. حمایت لزوما مادی نیست بلکه فراهم‌کردن امکانی مثل امکان بیمه یا فراهم کردن بن خرید رایگان کتاب از جمله اقدامات ما است.
 
برند «پایتخت کتاب» و لزوم مشارکت
ابراهیم حیدری، دبیر اجرایی جشنواره پایتخت کتاب ایران نیز در پاسخ به چگونگی در نظر گرفتن بودجه برای پایتخت‌های کتاب توضیح داد: اعتبار مستقیم و غیرمستقیم به پایتخت‌های کتاب تخفیف داده می‌شود.
 
وی افزود: اصولا پایتخت‌ کتاب‌شدن یک برند است که می‌تواند سبب جذب سرمایه نهادهای مختلف در بخش فرهنگی شود. طبق ساختار شیوه‌نامه مجموعه‌ای از نهادهای دولتی و خصوصی باید برای اجرای طرح‌های پایتخت کتاب با یکدیگر مشارکت داشته باشند.
 
نقش حوزه‌های علمیه در برنامه‌های کتابی اصفهان
اصغر مختاری، معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان نیز در پاسخ به سوالات درباره بودجه استان‌ها گفت: این بحث بودجه‌ای که مطرح می‌شود تنها یک فصل از ردیف‌های بودجه را می‌بیند درحالی‌که بودجه فصل‌های مختلفی دارد و همان‌طور که دوستان هم اشاره کردند می‌تواند به‌صورت غیرمستقیم برای استان جذب شود.
 
در پایان نشست حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی انصاری، مدیرکل ارشاد استان اصفهان درباره نقش حوزه‌های علمیه استان در انتخاب کاشان به‌عنوان پایتخت کتاب اظهار کرد: حوزه علمیه و کتاب‌های حوزوی و دینی تنها یکی از بخش‌های حوزه کتاب هستند که به تنهایی نمی‌توان آن‌ها را ارزیابی کرد. منتهی اصفهان از نظر حوزه علمیه جزو استان‌های خوب کشور است که قطعا فعالیت‌های حوزوی آن در انتخاب کاشان به‌عنوان پایتخت کتاب ایران نقش داشته است.
 
پیش از این نشست در ادامه برنامه‌های افتتاح هفته‌کتاب مدیرعامل خانه کتاب و معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از کتابفروشی ساربوک بازدید کردند و با این کتابفروش به گفت‌وگو پرداختند. همچنین بازدید از اداره‌کل زندان‌های کاشان و کتابخانه‌های زندان کاشان که 700 نفر به صورت فعالانه در آن به بحث کتابخوانی مشغول هستند از دیگر برنامه‌های افتتاح هفته کتاب بود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها