مدیر انتشارات شهرآب با بیان اینکه تشکیل اتحادیه سراسری نشر باید از پیششرطهایی برخوردار باشد، گفت: کسانی که میخواهند به اتحادیه سراسری نشر ورود پیدا کنند باید ماهیت این اتحادیه را در نظر داشته باشند، منافع گروهی و جمعی خود را نبینند، به کل صنف توجه داشته باشند و از خودخواهی عبور کنند.
وی افزود: به نظر من این افراد خیلی کارآمدتر و تخصصیتر در حوزه کاری خود عمل میکنند و فعالیت آنها به نفع صنعت نشر است زیرا نکته مهم خروجی کار است و تشکلها میتوانند به عنوان بازوی اتحادیهها باشند.
تورانیان با اشاره به عدم نتیجهبخش بودن فعالیت برخی اتحادیههای صنفی، گفت: در یک نگاه میتوان گفت که عملکرد اتحادیهها در طول این سالها چندان مثبت نبوده و صنف نشر دچار مشکلات زیادی شده است زیرا زمانی که افراد به داخل اتحادیهها میروند منافع شخصی و گروهی خود را مطرح میکنند که عامل اختلاف میان اعضا میشود.
وی با بیان اینکه الان نیز شاهد برخی از این رفتارها هستیم، توضیح داد: کسانی که میخواهند به اتحادیه سراسری نشر ورود پیدا کنند باید ماهیت این تشکل صنفی را در نظر داشته باشند یعنی فقط خود را نبینند و به کل صنف توجه کنند و رسیدگی به مطالبات اعضا را در صدر برنامههای خود قرار دهند.
لزوم وجود دیدگاه صنفی
تورانیان در بخش دیگر صحبتهای خود بر لزوم همگرایی و پرهیز از خودخواهی در فعالیت صنفی تاکید کرد و گفت: شکلگیری اتحادیه سراسری نشر ایده بسیار خوبی است اما اگر بخواهد در اداره کردن و فعالیتها به همین شیوه که اکنون شاهد آن هستیم عمل کند، از دیدگاه من عملکرد آن خنثی است و نمیتواند ماهیت واقعی اتحادیه را نشان دهد و گرههایی که در صنف است را مدیریت و حل کند.
وی افزود: این اتحادیه با شکل و شمایل کنونی و در قالب سراسری نتیجه تجربه منفی امروز را به دنبال دارد و به همین دلیل اعتقاد من این است که امروز به همین وضعیت کنونی بسنده کنیم زیرا کسانی که به اتحادیه ورود پیدا میکنند نباید خود و گروهشان را ببیند بلکه باید کلیت صنف را در نظر بگیرند.
مدیر انتشارات شهرآب با بیان اینکه چنین دیدگاهی میتواند مشکلات زیادی از صنف را حل کند، گفت: توجه به دیدگاه صنفی و اهمیت به آن موجب میشود که در درازمدت فعالیتهای صنفی در اولویت کاری قرار گیرند و همکاران از مزایای کار تشکیلاتی بهره ببرند.
تورانیان تاکید کرد: معتقدم کسانی باید به اتحادیه ورود پیدا کنند که دیدگاه نهایی آنها صنفی باشد و از گروهگرایی، خودخواهی و ترجیح دادن منافع شخصی به منافع جمعی پرهیز کنند. اما مساله اینجا است بسیاری از همکارانی که به اتحادیه ورود پیدا میکنند اهمیتی به این موضوع نمیدهند و رسالت اصلی خود را فراموش میکنند.
به گفته وی، این موضوع موجب میشود در حین کار اختلافاتی ایجاد شود که اغلب آنها در بحث منافع شخصی است و گاهی مسایل آنقدر بزرگ میشود که شیرازه اتحادیه از هم پاشیده میشود و دود آن به چشم صنف میرود.
تورانیان همچنین درباره اهمیت توجه اعضای هیات مدیره اتحادیه سراسری نشر به مشکلات و دغدغههای ناشران، عنوان کرد: توقعی که اعضای صنف از اعضای هیات مدیره اتحادیه سراسری دارند این است که برای حل مشکلات خود و هموار شدن شرایط کاری و مقابله با بحرانهای اقتصادی اتحادیه راهکار داشته باشد در حالی که امروز اتحادیه ما چارهساز و فعال نیست تا گرهها را باز کند و اغلب صنف ناراضی و ناراحت هستند.
لزوم یک مرجع مصلح
مدر انتشارات شهرآب تغییر نگرش کاندیدا و اعضای صنف برای ورود به اتحادیه سراسری را یک ضرورت دانست و یادآور شد: به نظر من اگر این روند در اتحادیه سراسری هم باشد مشکلات کنونی ادامه پیدا میکند مگر اینکه نگرش افراد نسبت به کاندیدا شدن و قبول مسئولیت در اتحادیه صنفی و با هدف حل مشکلات اعضا باشد. در غیر اینصورت اینکار خروجی مناسبی ندارد.
تورانیان ادامه داد: الان در اتحادیه شاهد دودستگی و سهدستگی هستیم و چه توقعی میتوان از این اتحادیه داشت، در اینجا اگر همین افراد مجددا به یک اتحادیه سراسری ورود پیدا کنند صنف متضرر میشود و این تشکل نمیتواند یک صنف پویا، مدافع حق و حقوق و برطرفکننده مطالباتش باشد.
وی درباره شرایط ورود افراد به اتحادیه سراسری نشر نیز گفت: دیدگاه اصلی من این است افرادی که میخواهند به این اتحادیه بروند باید شرط برای آنها گذاشته شود که منافع ملی و کشور بر منافع صنفی، منافع صنفی بر منافع گروهی و منافع گروهی بر منافع شخصی ارجحیت داشته باشد و اگر نتوانند این موضوع را حل کنند با عوض کردن روش و شکل قضیه چیزی عاید صنعت نشر نخواهد شد.
تورانیان تاکید کرد: متاسفانه این موضوع دردی است که صنعت نشر ما گرفتار آن شده است و اتحادیهای پویا، یکدست، همدل و منسجم که همه فکر اعضای آن این باشد که از حقوق صنف دفاع کند، وجود ندارد. در این زمینه باید دیدگاهها و افکار را تغییر داد و کاری کرد تا شرایط ورود به اتحادیه به نحوی تبیین شود که افرادی به این اتحادیه وارد نشوند که در جهت اهداف شخصی و گروهیشان باشد.
وی از وجود مرجعی صالح برای انتخاب و تایید ورود افراد به انتخابات این اتحادیه سخن به میان آورد و گفت: باید مرجعی باشد که صلاحیت افراد را تایید کند نه اینکه هر کسی بتواند کاندید شود تا به اتحادیه برود و به این بازیها و قضایا وارد شود و یک صنف را چهارسال معطل خود قرار دهد به این دلیل که در مسیر انحرافی حرکت میکند به نظر من کسانی باید انتخاب شوند که به معنای واقعی کلمه صنفی کار کنند.
وی افزود: این مرجع باید بر مبنای سوابق صنفی و تعهد و حسن شهرت به افراد اجازه بدهد که در این اتحادیه حضور داشته باشند و بتوانند برای اعضای خود کار انجام دهند.
تورانیان با بیان اینکه اتحادیه یک مرجع صنفی است نه محلی برای پیگیری مصالح سیاسی، یادآور شد: اتحادیه یک مرجع صنفی است؛ نه جایی که مصالح سیاسی خود را به اتحادیه تحمیل کنند تا خط و باند تشکیل دهند، این افراد برای کارهای سیاسی باید به احزاب و سازمانهایی که خارج از اتحادیه قرار دارد بروند و این کارها را دنبال کنند و باید به یاد داشته باشند اتحادیه جایی است که در آن مشکلات صنف باید برطرف شود.
وی تاکید کرد: نتیجه بیتوجهی به چنین مسایلی موجب میشود که الان اتحادیهای نداریم تا سازمانها و مراجع روی آن حساب کنند و پویا نیست تا در روشها همدست، همگن و همصدا دارای طرح و برنامه باشد.
به گفته تورانیان، الان در حوزه نشر دچار بحرانهای سنگین هستیم اما اتحادیه نتوانسته است به خوبی عمل کند زیرا دچار چنددستگی، تفرقه و اختلافات شخصی است و اگر در قالب سراسری هم چنین اتحادیهای تشکیل شود ممکن است به همین مشکلات گرفتار شویم و به همین دلیل باید راهکاری برای آن اندیشیده شود.
نظر شما