گسترش ابزارهای دیجیتالی همراه نویسندگان چینی را به این واداشته تا داستانهای خود را به صورت اینترنتی منتشر کنند و درآمد بالایی هم از این طریق کسب کنند. سایتهای عرضه کننده داستان و رمان این روزها فروش خوبی در چین دارند.
یکی از موفقترین نویسندگان اینترنتی چین «یانگ چن» 35 ساله ساکن شهر پکن است. او معلم ورزش دبیرستان است ولی بعدازظهر بعد از فراغت از مدرسه پشت صفحه مانتیتور کامپیوتر خانگیاش تنها به نوشتن داستان و رمان مشغول است. این معلم ورزش با نام مستعار «هنگ سائوتیانا» داستانهای بسیاری در سایت اینترنتی کیدیان (Qidian.com) منتشر کرده که موفقترین آنها رمان بلند «کتابخانه راه بهشت» نام دارد که در کشور چین طرفداران زیادی پیدا کرده است. سایت کیدیان تقریباً بزرگترین پایگاه اینترنتی داستان و رمان در کشور چین است که ادبیات آنلاین این کشور مشهور شده است. روزانه میلیونها کاربر به این سایت مراجعه کرده و داستانهای دنبالهدار نویسندگان حرفهای و آماتور را خریداری میکنند. خود رمان یانگ میلیونها نسخه در این سایت فروش داشته و درآمد بالایی از این راه نصیب یانگ کرده است.
مثل یانگ نویسندگان جوان بسیاری به نوشتن داستان و انتشار آن در این سایت و سایتهای مشابه میردازند چون میدانند علاقمندان به داستان و رمان در کشور چین ترجیح میدهند از تلفن همراه خود متون ادبی را دنبال کنند. این مسئله باعث رشد قارچ گونه سایتهای اینترنتی عرضه کننده داستان شده است و حتی قرارداهای هنگفتی با نویسندگان بسته میشود. نویسندگانی که روزانه 20هزار کلمه داستان برای سایتهای ادبیات آنلاین مینویسند.
طبق گزارش یک مرکز تحقیقاتی اینترنتی موسوم به گروه فراست اند سالیوان درآمد نویسندگان و سایتهای ادبیات آنلاین چین تا سال 2020 تا مبلغی در حدود 2میلیارد دلار پیشبینی میشود. در این میان گفتنی است که آمار فروش کتابهای الکترونیک منتشر شده توسط ناشران چینی هم از درآمد بالایی برخوردار است و در حقیقت سایتهای ادبیات آنلاین از نویسندگان آماتور استفاده میکنند که در نوع خود منحصر به فرد است.
بر اساس آمارهای رسمی کشور چین حدود 330 میلیون چینی از طریق اینترنت داستان میخوانند و سایت کیدیان از زمان تاسیسش در سال 2003 تا کنون بسیاری از این کاربران را جذب خود کرده است. هم اکنون این سایت با همکاری دو سایت اینترنتی دیگر بزرگترین مرجع مطالعه داستان و رمان به صورت اینترنتی هستند. طبق آمارهای اخیر این سایتها، در حال حاضر 10 میلیون داستان و رمان آنلاین در اینترنت وجود دارد که توسط 7میلیون نویسنده آماتور نوشته شدهاند.
درخواست برای مطالعه این داستانهای چینی به خارج از مرزهای این کشور نیز رفته است. سایتهای مشهوری مثل «گراویتی تیل» به طور اختصاصی این داستانها را به زبانهای تایلندی، کرهای و ژاپنی ترجمه میکنند. بعضی از داستانهای مشهور این سایتها مثل رمان یانگ نیز به زبانهای انگلیسی، فرانسه و ترکی استانبولی ترجمه شده است.
نظر شما