رحمانشریفزاده(نویسنده) با کتاب «مذاکره با اشیا» به بحث و بررسی فلسفه علم و تکنولوژی میرود.
رحمان شریفزاده در گفتوگو با خبرنگار ایبنا درباره کتاب محوریت اصلی «مذاکره با اشیا» گفت: دو فصل اول این کتاب به هستیشناسی و روششناسی اشاره دارد و مفاهیم عامتری از این حوزه را دربردارد درواقع یک نظریه هستیشناسی بسیار بنیادین است. این فصل به حالت کلی هستیشناسی اشاره دارد.
فصل دوم به صورت کامل به روششناسی اختصاص دارد این فصل به این موضوع میپردازد به چه نحوی کنشگران را دنبال کنیم و بنابراین یک روش بسیار عام است. لازم به یادآوری است که این دو فصل اختصاص به فلسفه علم و فنآوری ندارند.
در فصلهای بعدی با زمینه هستیشناسی و روششناسی که در دوفصل اول ذکر شد؛ مطالعه علم و تکنولوژی مطرح شده است. لاتور هم جامعه شناس و هم هستیشناس و هم فیلسوف علم و فناوری است. تمام تلاش من بر آن بوده که کتاب را روان و با ادبیاتی عامه فهم به نگارش دربیاید و سعی شده پیشفرضهایی که در ذهن داشتم در کتاب اعمال نشود که باعث سردرگمی خواننده شود.
درباره نظریه
هنر نظریه کنشگر-شبکه که لاتور از مولفان اصلی آن است، برقراری تقارن بسیار عام میان انسانها و غیر انسانها است؛ غیر انسانها نه وسایلی صرف در دست انساناند و نه موضوعهای خاموش و پنهانی که منتظر باشند روزی سوژهای آنها را کشف کند. آنها زندگی، تاریخ، عاملیت، کنش و اثرگذاری خاص خود را دارند.
«مذاکره با اشیا» در 395 صفحه، در یکهزار نسخه، به قیمت 35 هزار تومان از سوی نشر نی به چاپ رسید.
نظر شما