نویسنده و پژوهشگر همدانی با بیان اینکه دکتر معصومی همدانی در دوران دانشجویی یک ویراستار کمنظیر بود، گفت: در ویرایش برخی کتابها موجب زنده شدن آثار شده است و شاگردانی را نیز در این عرصه تربیت کرده است
وی با بیان اینکه دکتر حسین معصومی همدانی از پدر و مادری بینظیر متولد شده است، گفت: مرحوم آیتالله معصومی همدانی عالم ربانی، کامل و فرشتهای بود که نقطه تاریکی در زندگیاش نبود.
این نویسنده برجسته با بیان اینکه محیط همدان به لحاظ کیفیت در آن زمان و حدود ۷۰ سال پیش محیط فرهنگی بود، افزود: در آن زمان حدود ٦ کتابخانه فعال در همدان وجود داشت و اکثر مردم کتابخوان بودند.
وی اضافه کرد: دکتر حسین معصومی در چنین فضایی زندگی کرد و دوران دبستان و دبیرستان خود را نیز در چنین فضای فرهنگی طی کرد، در نهایت در رشته متالوژی درس خواند اما همیشه به فرهنگ ملی، اسلامی و محلی همدان هم نظر داشت.
ذکاوتی قراگوزلو با بیان اینکه کمتر کتاب قابل توجهی از کتابهای قدیم یا جدید بود که ایشان نخوانده باشد، قوه نقد و تحلیل ایشان را بسیار قوی عنوان کرد و گفت: دکتر معصومی همدانی مراتب درسی خود را در فرانسه طی کرد و دکترا گرفت.
وی در ادامه با بیان اینکه یک فرد در درجه اول با اخلاق خود شناخته میشود و مراتب علمی باید همراه با اخلاق درست باشد تا شخصیت فرد منحصر شود، شخصیت دکتر حسین معصومی همدانی را جامع دانست و گفت: این دانشمند بزرگ دوستدار علم است و شاگردپروری ایشان زبانزد است.
این نویسنده مطرح با بیان اینکه دکتر معصومی همدانی در دوران دانشجویی یک ویراستار کمنظیر بود، اضافه کرد: در ویرایش برخی کتابها، موجب زنده شدن آثار شده است و شاگردانی را نیز در این عرصه تربیت کرده است.
وی با اشاره به اینکه مرحوم پدر این بزرگوار نیز رسالاتی داشتند، گفت: ایشان و پدر بزرگوارشان معتقد بودند پرورش انسان و تربیت شاگرد اثر طولانی و تاریخی بیشتری نسبت به نگارش کتاب دارد.
نظر شما