سید هادی خسروشاهی در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
متولیان فرهنگی برای مکان دائمی نمایشگاه کتاب چارهاندیشی کنند
سید هادی خسروشاهی، مدیر مرکز بررسیهای اسلامی، گفت: امیدوارم متولیان فرهنگی اعم از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری خانه کتاب و دیگر نهادهای فرهنگی، فکری به حال این قضیه کرده و مکان دائمی مناسب نمایشگاه کتاب تدارک ببینند.
وی با تاکید بر درنظر گرفتن محلی مناسب برای برپایی نمایشگاه کتاب، بیان کرد: تقریبا در همه دورههای نمایشگاه کتاب تهران حضور داشتم. بدترین دوره برگزاری نمایشگاه بهنظر من در شهر آفتاب واقع در جاده قم بود. نمایشگاه بعد از دو سال دوباره به محل قبلی بازگشت. بنا بود یک محل دائمی برای نمایشگاه کتاب در جاده تهران - کرج ساخته شود، ولی شهردار قبلی تهران شهر آفتاب را بنا کرد که ساختوساز آن با نمایشگاه کتاب بیربط بود. امیدوارم متولیان فرهنگی اعم از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری خانه کتاب و دیگر نهادهای فرهنگی، فکری به حال این قضیه کرده و مکان دائمی مناسب نمایشگاه کتاب تدارک ببینند. البته مصلی هم برای برگزاری نمایشگاه کتاب ساخته نشده و مشکلات زیرساختی و کاستیهایی دارد. خوشحالم که امسال هم نمایش فرهنگی در سطح عام و با استقبال خوب مردم و اهالی علم، فرهنگ، ادب و هنر برگزار شده است.
خسروشاهی در ادامه با اشاره به فعالیتهای مرکز بررسیهای اسلامی و تاسیس کتابخانه این مرکز، گفت: مرکز بررسیهای اسلامی یک موسسه فرهنگی است که در سال 1352 با هدف نشر کتابهای اسلامی به زبانهای مختلف آنرا تاسیس کردم و تاکنون کتابهای بسیاری از جمله قرآن و نهجالبلاغه و بسیاری موضوعات دیگر به زبانهای آلمانی، فرانسه، انگلیسی و عربی در سطح بینالمللی منتشر کردهایم. در زمان حضور در واتیکان، شعبه این مرکز در ایتالیا با عنوان «مرکز فرهنگی اسلامی اروپا» نیز تاسیس شده که در آن مرکز نیز حدود 160 کتاب، نشریه و مجله به زبانهای ایتالیایی، فرانسوی، انگلیسی، عربی و آلمانی چاپ و منتشر کردیم.
این نویسنده و پژوهشگر، افزود: کتابخانه مرکز بررسیهای اسلامی در مساحت پنج هزار متری با زیربنایی بالغ بر چهار هزار متر مربع، سال پیش همزمان با عید غدیر با حضور آیتالله سبحانی و دکتر لاریجانی در منطقه پردیسان قم تاسیس شد. حدود 30 هزار جلد از کتابهای خود را به کتابخانه اهدا کردم. کتابخانه ما مجهز به تکنولوژیهای روز و امکانات جدید است. تاکنون 50 هزار جلد کتاب در کتابخانه فهرست شده و دیگر کتابها نیز به تدریج ثبت خواهد شد. پسر شهید صدر از بیروت تماس گرفت و عنوان کرد که در حال ویرایش کتابهای پدرش است و یکی از کتابها را جایی پیدا نکرده تا اینکه از طریق جستجو در اینترنت آنرا در کتابخانه ما یافت. گفتم من کتاب امانت نمیدهم، چون در اینصورت این کتابها جمع نمیشد و بنا شد نمایندهای بفرستد تا از روی کتاب عکسبرداری کند. بیشتر کتابخانههای قم این تجهیزات را ندارند.
وی ادامه داد: در پردیسان 10 هزار نفر از طلاب و فضلا در کنار مردم دیگر ساکن هستند و کتابخانه مرکز بررسیهای اسلامی، تنها کتابخانه موجود در آنجاست. البته کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب نیز هست که مخصوص پژوهشگران و دانشجویان خودشان است. کتابخانه ما تا ساعت 1 عصر ویژه بانوان و عصر نیز ویژه برادران است. هیچ حمایتی از دولت نگرفتهایم و از کسی هم تقاضای کمک مالی نکردیم، البته در چند نوبت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعدادی کتاب در اختیار کتابخانه قرار داد. مشکلاتی در زمینه زیرساختها داریم که امیدواریم با مساعدتهای لازم رفع شوند.
خسروشاهی در پایان بیان کرد: در تمام حوزههای تخصصی و عمومی از جمله حدود 300 نسخه خطی در کتابخانه آثاری وجود دارد. جلد نخست معرفی نسخههای خطی کتابخانه نیز چاپ شده است.
نظر شما