مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور برنامهریزی مطرح کرد:
اولین مساله در انتخاب پایتخت جهانی کتاب نپیوستن به معاهده برن است
سیدآبادی، ظرفیت گردشگری فرهنگی را فقط یکی از دلایل معیارهای موفقیت شهرها برای انتخاب بهعنوان پایتخت کتاب ایران دانست و بسیج همه ظرفیتها را عامل اصلی اعلام کرد.
دبیر طرح پایتخت کتاب افزود: در دورههای پیشین تهران، نیشابور و یزد نیز به دنبال کسب این موفقیت جهانی بودند و البته نفس شرکت در جریان نامزدی پایتخت جهانی کتاب با ارزش است و مانند حضور در مسابقات بینالمللی است و تاثیرات مثبتی به دنبال دارد، اما نمیتوان در این زمینه پیشبینی کرد؛ چرا که مشکلاتی وجود دارد.
سیدآبادی درباره احتمال انتخاب شهری از ایران بهعنوان پایتخت جهانی کتاب گفت: یکی از نهادهای داور برای انتخاب پایتخت جهانی کتاب انجمن ناشران جهان است؛ بنابراین نخستین مانع در زمینه نامزدی نماینده ایران بهعنوان پایتخت جهانی کتاب، نپیوستن ایران به کنوانسیون برن است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: علاوه بر اهمیت پذیرفتن کپیرایت، وجود ممیزی کتاب نیز یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار است.
این نویسنده و فعال فرهنگی درباره تاثیر مقوله گردشگری فرهنگی در انتخاب پایتخت کتاب ایران نیز گفت: موضوع ظرفیتهای گردشگری فرهنگی بهطور مستقیم و بهتنهایی در انتخاب پایتخت کتاب ایران تاثیر ندارد؛ بلکه شهرها باید همه ظرفیتهای خود را برای موفقیت در جریان انتخاب پایتخت کتاب بسیج کنند، بهعبارت دیگر طرح پایتخت کتاب ایران، مسابقه بر سر بسیج همه ظرفیتهاست.
به گفته، این مقام مسئول، شهرها از انواع ظرفیتها شامل صنعتی، سنت ادبی، مشاهیر ملی و یا گردشگری فرهنگی برخوردارند و برای موفقیت در طرح پایتخت کتاب، به کارگیری امکانات متناسب با کتاب حائز اهمیت است. کاشان از همه ظرفیتها، بویژه گردشگری استفاده کرد. بخشی از برنامههای ادبی کاشان از سوی هتلهای این شهر پشتیبانی میشود.
نظر شما