احد فرامرز قراملکی، نویسنده و پژوهشگر حوزه دین و فلسفه، برای آشنایی با سیر تطور خِرَد در مغربزمین، کتاب «تبیین و تاریخ مفهوم خرد» نوشته هربرت شِندِلباخ را برای مطالعه پیشنهاد داد.
وی گفت: این کتاب به زبان آلمانی است و به قلمی شیوا و روان از سوی رحمان افشاری به زبان فارسی ترجمه شده است. مترجم برای فهم بهتر مطالب، پاورقیهای بسیار سودمندی ارائه کرده نشان از فضل و دانش او دارد. کتاب حاضر، بهطور مختصر و مفید، سیر تطور خِرَد را در مغربزمین از یونان باستان تا دوره پست مدرنیست بررسی میکند. در این اثر انواع خرد از جمله خرد روزمره، خرد نظرورز، خرد نقادانه و خرد متکثر به خوانندگان معرفی شده است.
این نویسنده و استاد دانشگاه، افزود: این کتاب یکی از نمونههای موفق در کندوکاو یک مفهوم فلسفی و تحولات آن در سیر تاریخ است. از آنجایی که مفهوم خرد یکی از مفاهیم پایهای فلسفه به شمار میآید، خواننده کتاب شاهد امتزاجی میان تاریخ فلسفه به طور اعم و تاریخ مفهوم خرد به طور اخص است.
کتاب «تاریخ و تبیین مفهوم خرد» نوشته هربرت شندلباخ در ۲۵۶ صفحه به بهای 20 هزار تومان از سوی انتشارات مهراندیش منتشر شده است.
«قدرت انگاره»؛ نگاهی به قدرت دورن
قراملکی همچنین با اشاره به کتابی از خود با عنوان «قدرت انگاره»، بیان کرد: این کتاب در سال 96 از سوی انتشارات مجنون منتشر شده و به چند دلیل قابل توصیه برای مطالعه است. نخست اینکه چنین موضوعی برای نخستینبار در کشور در قالب کتاب درآمده است. این اثر میگوید که رفتارها و باورهای ما علت پنهانی در درون ما دارند به نام انگارهها. به بیان این کتاب، انگارهها بر همه حوزههای علوم انسانی از خانواده تا اقتصاد و سیاست تاثیرگذارند.
نویسنده کتاب «هندسه معرفتی کلام جدید» ادامه داد: در کتاب «قدرت انگاره» نشان داده شده که نقاشیهای ذهنی، نقش اول را در موضعگیریها، انتخابها و حتی احساسات ما بازی میکنند. انگارهها در درون ما پنهان هستند و اگر آنها را آشکار کنیم، میتوانند در زندگی ما تحولآفرین باشند.
نظر شما