یکشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۰
اسلامی‌سازی علوم انسانی در شورای بررسی کتب و متون علوم انسانی با توجه به نیاز مخاطبان

رئیس دبیرخانه شورای متون و کتب علوم انسانی گفت: اسلامی‌سازی علوم انسانی در شورای بررسی کتب و متون علوم انسانی بر اساس نیازهای مخاطبان در جامعه و زندگی در جامعه اسلامی صورت می‌گیرد و سرفصل‌ها بر این اساس پیشنهاد می‌شود.

جان‌الله کریمی‌مطهر در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در پاسخ به این سوال که آیا اسلامی‌سازی علوم انسانی در شورای بررسی کتب و متون علوم انسانی مد نظر بوده است یا خیر عنوان کرد: تلاش ما در این شورا این بوده که بر اساس نیازهای مخاطبان در جامعه آثار را بررسی کنیم و سرفصل‌های درسی را پیشنهاد بدهیم.
 
رئیس دبیرخانه شورای متون و کتب علوم انسانی ادامه داد: البته همواره این را نیز مد نظر داشته‌ایم که ما در یک جامعه اسلامی زندگی می‌کنیم و باید این معیار را در نظر داشته باشیم، بنابراین بر اساس این دو بال یعنی نیاز مخاطبان بومی و زندگی در جامعه اسلامی تلاش کرده‌ایم که حرکت کنیم.
 
کریمی‌مطهر افزود: اگر بخواهیم حتی دست به تولید بزنیم با توجه به دیداری که شورا با مقام معظم رهبری داشته و ایشان توصیه داشتند که علاوه بر نقد باید خروجی‌ها در حوزه تولید هم باشد، ما معتقدیم برای اینکه تولید نافعی داشته باشیم که بخشی از نیازهای مخاطبان را برطرف کند باید وضعیت موجود را نقد کنیم. مرز این نقد هم در موضوعات مختلف علمی می‌تواند متفاوت باشد.

این مقام مسئول تاکید کرد: نقد به خودی خود ارزش است و برای رسیدن به تولید علمی که بر اساس نیازهای بومی جامعه اسلامی ایرانی ما باشد، نقد نخستین قدم است.

کریمی‌مطهر یادآور شد: برگزاری نخستین جشنواره ملی نقد متون و کتب علوم انسانی که به همت شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی و با حمایت بیش از 20 دانشگاه، دانشکده علوم انسانی، انجمن علمی و مراکز علمی و فرهنگی برگزار می‌شود، می‌تواند کمکی باشد تا فضای نقد در حوزه علوم انسانی به وجود بیاید و پژوهشگران و محققان علوم انسانی برای نقد آثار در این بخش ترغیب شوند.

یادآوری می‌شود که جشنواره ملی نقد متون و کتب علوم انسانی به همت شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی در پنج‌شنبه 30 آذرماه سال جاری در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها