یکشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۱
منتظر اتفاق‌های خوب برای کودکان پایتخت باشیم

انتخاب فریدون عموزاده خلیلی، نویسنده کودک و نوجوان، به عنوان مشاور معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران و پیشنهاد تاسیس اتاق کودک از سوی احمد مسجدجامعی در سراهای محله نشان دهنده توجه دولت و نهادهای اجرایی به اهمیت برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری روی نسل کودک و نویدبخش اتفاقات خوبی در آینده است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ملیسا معمار- عصر شنبه (10 آذر 1396) اتفاق خوبی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان رخ داد و آن هم برگزاری آیین اختتامیه سومین دوره جشنواره سپیدار به دبیری فریدون عموزاده خلیلی و تقدیر از کودکان و نوجوانانی بود که به واسطه این جشنواره زیست‌محیطی توانسته بودند خودشان را با ادبیات و محیط‌زیست پیوند دهند. از نکات قابل تامل این جشنواره، حضور سیدرضا صالحی امیری، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران در کنار احمد مسجدجامعی و زهرا صدراعظم نوری از اعضای شورای شهر تهران در این جشنواره ادبی کودک و نوجوان و معرفی فریدون عموزاده خلیلی از سوی سیدرضا صالحی امیری در مقام مشاور معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران در حوزه کودک و نوجوان بود.


 

جایگاه ممتاز شهرداری در اثرگذاری بر فرهنگ مخاطبان
باتوجه به امکانات و ظرفیت‌های بالای شهرداری تهران از جمله تخصیص 10 درصد کل بودجه شهرداری برای حوزه فرهنگی و اجتماعی معادل هزار و 500 میلیارد تومان در سال‌جاری، 354 شورای محله، 350 شورایاری، بیش از سه‌هزار و 500 خانه و با در اختيار داشتن تعداد قابل توجهي مرکز فرهنگي شامل فرهنگسرا، خانه فرهنگ، نگارخانه و کتابخانه در سطح شهر تهران، جايگاه ممتازي را در ميزان اثرگذاري بر فرهنگ شهروندان دارد و بعد از آموزش و پرورش دومین نهاد تاثیرگذار بر مخاطبان مخصوصا کودکان و نوجوانان محسوب می‌شود.
 
افزایش توجه شهرداری به کودکان و نوجوانان
از سویی توجه به برنامه‌های مختلف فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان از سوی مسئولان فعلی شورای شهر و شهرداری مانند طرح «شهر دوست‌دار کودک»، طرح «شهردار مدرسه»، توجه به توانمندسازی کودکان کار، افزایش برنامه‌های نقد و معرفی کتاب، دیدار با نویسندگان در فرهنگسراها و کتابخانه‌های شهرداری و پیشنهاد تاسیس اتاق کودک از سوی احمد مسجدجامعی در سراهای محله با حمایت سیدرضا صالحی امیری به عنوان معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری که قرار است توسط فریدون عموزاده خلیلی به عنوان مشاور صالحی امیری در حوزه کودکان اجرا شود، نشان دهنده توجه دولت و نهادهای اجرایی به اهمیت برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری روی نسل کودک و نوجوان به عنوان آینده‌سازان این مملکت است.


 
اتفاق‌های خوبی در راه است
با نگاهی به کارنامه فریدون عموزاده خلیلی و سیدرضا صالحی امیری، از نظر فعالیت‌های فرهنگی و ادبی، و همچنین حضور احمد مسجدجامعی، عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران و رئیس اسبق آن، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیانگذاری بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی همچون نمایشگاه بین‌المللی کتاب، نمایشگاه بین‌المللی قرآن، موسسه خانه کتاب و پویش کتابگردی می‌تواند نویدبخش اتفاق‌های خوبی در حوزه کودک و نوجوان از سوی شهرداری تهران باشد. همچنین باتوجه به آمار پایین مطالعه در بین مخاطبان مخصوصا کودکان و نوجوانان و توانایی شهرداری در انتشار کتاب و ترویج کتابخوانی، امید می‌رود با حضور فریدون عموزاده خلیلی که بیش از 30 سال فعالیت فرهنگی و ادبی در حوزه کودک و نوجوان را در کارنامه‌اش دارد، بیش از پیش شاهد انتشار کتاب‌های خوب و باکیفیت از سوی نشر شهر به عنوان بازوی اجرایی سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران در حوزه نشر و توسعه فرهنگ مطالعه، اجرای برنامه‌های ترویجی کتابخوانی و توجه بیشتر به کتاب و برنامه‌های مرتبط با آن در سراهای محله، فرهنگسراها و اتاق‌های کودک باشیم.

نگاهی به کارنامه فریدون عموزاده ‌خلیلی
فریدون عموزاده خلیلی(زاده ۱۳۳۹ در سمنان) نویسنده، پژوهشگر، روزنامه‌نگار و مدرس داستان‌نویسی است که در حال حاضر ریاست انجمن نویسندگان کودک و نوجوان را برعهده دارد. عموزاده خلیلی همزمان با سکونت در تهران و از دوران دانشجویی کار نویسندگی را آغاز کرد و نخستین اثرش در سال ۱۳۶۰ منتشر شد. او در فاصله سال‌های ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۶ مسئولیت‌های مختلفی همچون دبیر شورای ادبیات، مسئول واحد قصه، مسئول واحد کودک و نوجوان و مسئول جُنگ سوره را در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برعهده داشت و از پایه‌گذاران و دبیر شورای مدیریت دفتر هنر و ادب کودک و نوجوان در سال ۱۳۶۵ بود. عموزاده خلیلی در سال ۱۳۶۷ ماهنامه سروش نوجوان را به همراه قیصر امین پور و بیوک ملکی تاسیس کرد و تا ۱۰ سال عضو شورای سردبیری این مجله بود. او از اعضای مرکزی و موسسان روزنامه همشهری بود و راه‌اندازی نخستین روزنامه ویژه نوجوانان در تاریخ مطبوعات ایران به نام «آفتابگردان» از افتخارات عموزاده است.
 
عموزاده بارها در جشنواره‌های مختلف کتاب، فیلم، نمایش و مطبوعات عضو هیئت داوران بوده ‌است و آثارش در جشنواره‌های متعدد داخلی و خارجی برگزیده شده‌اند که از جمله آنها می‌توان به کتاب برگزیده سال از جانب کتابخانه مونیخ و جایزه یونیسف اشاره کرد. عموزاده خلیلی سال‌هاست که به عنوان مدرس، کارگاه‌های آموزش داستان‌نویسی را برای جوانان و نوجوانان علاقه‌مند و بااستعداد برگزار می‌کند که از جمله آنها می‌توان به کارگاه اتاق تجربه رمان کودک و نوجوان اشاره کرده که منجربه خلق تعداد زیادی رمان شده و تا به‌حال بیش از ۴۰ اثر برتر این کارگاه منتشر شده و توانسته‌اند جایزه‌های مختلف ملی را کسب کنند.
 
کارنامه سیدرضا صالحی امیری در نیم نگاه
سید رضا صالحی امیری (زاده ۱۳۴۰ در شهرستان بابل)، سیاستمدار و فعال علمی فرهنگی و دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دکترای مدیریت دولتی از دانشگاه آزاد اسلامی (واحد علوم و تحقیقات) و دانشیار دانشگاه است. ازجمله سوابق فرهنگی صالحی امیری می‌توان به معاون فرهنگی ستاد روحانی در انتخابات، ریاست کارگروه شناسایی و تعیین اعضای فرهنگی کابینه پس از پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی از بهمن 1392 و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آبان 1395 اشاره کرد. البته صالحی امیری پیش از این در وزارت اطلاعات، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و معاونت پژوهش‌های فرهنگی و اجتماعی ِِمرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت کرده است. همچنین در کارنامه سیدرضا صالحی امیری ۱۴ عنوان کتاب، ۲۵ عنوان مقاله علمی - پژوهشی، ۳۵ عنوان مقاله علمی - ترویجی و ۱۸ عنوان مقاله ارائه‌شده در کنفرانس‌های علمی به چشم می‌خورد.
 

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • پروانه وکیل پور ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۳
    تلویزیون افغانستان گزارش بهتری از شما از سپیدار ارائه داد. باعث تاسف است.
    • ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
      این گزارش ما از برنامه سپیدار نیست! یادداشتی در حاشیه برنامه است. گزارش برنامه سپیدار پیش از این منتشر شده است. اگر با دقت اخبار را دنبال کنید می‌توانید ببینید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها