شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۳
آموزش تاریخ هنر به نوجوانان در قالب طنز و سرگرمی

علی اکبر زین‌العابدین، در آیین رونمایی از سه جلد نخست مجموعه «بچه محل نقاشان» گفت: این کتاب‌های ارزشمند که تا به حال نمونه ایرانی آنها تولید نشده، می‌توانند تاریخ هنر را در قالبی طنز و سرگرم کننده به نوجوانان آموزش دهند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین رونمایی از سه جلد نخست مجموعه «بچه محل نقاشان» به عنوان تازه‌ترین آثار نشر هوپا در مراسمی با حضور محمدرضا مرزوقی، نویسنده کتاب‌های کودک و بزرگسال، علی اکبر زین‌العابدین، مصطفی مقسمی، نویسنده و جمعی از نویسندگان، عصر پنجشنبه (13 مهر 1396) از سوی موسسه هنری خوانش با همکاری نشر هوپا برگزار شد.
  
محمدرضا مرزوقی در این نشست به ارائه توضیحاتی درباره این مجموعه پرداخت و  گفت: این مجموعه هفت جلدی است و در قالب رمان‌‌های فانتزی اطلاعات زیادی درباره سبک کاری، تاریخ هنر نقاشی و زندگی نقاشان مختلف به نوجوانان 11 تا 18 سال می‌دهد.
 
وی در ادامه به علت انتخاب این موضوع و اینکه چه چیزی او را به سمت این موضوع سوق داده است، اشاره کرد و گفت: از بچگی به نقاشی علاقه داشتم و همیشه به شکل آماتور نقاشی می‌کردم. اما چون درگیر نوشتن شدم نتوانستم چندان به نقاشی بپردازم و در واقع نوشتن این آثار یک جور جبران آن کمبودی بود که در خود احساس می‌کردم. من با نوشتن این اثار ادای دینی کردم به علاقه‌ تمام زندگی‌ام.
 
این نویسنده افزود: اما به‌طور مشخص قصد اصلی‌ام این بود که آدم‌های بزرگ را برای بچه‌ها دست یافتنی و ملموس کنم و بچه‌ها در کنار سرگرم شدن با خواندن یک داستان مهیج مطالبی به درد بخور هم درباره‌ زندگی آدم‌های مهم و خلق و خوهای آنها و اینکه چه عواملی دست به دست هم می‌دهند تا یک نفر تبدیل به هنرمندی بزرگ یا نابغه‌ای حیرت انگیز شود، بیاموزند. همچنین یاد بگیرند چه عواملی به خلق یک شاهکار منتهی می‌شوند.
 
مرزوقی در ادامه بیان کرد: این کتاب‌ها اصلا قرار نیست ما را صرفا با سبک و سیاق کار یک نقاش یا زندگی او آشنا کند. مسئله اصلی در اینجا ماجرا و معما و هیجان است که در هر داستان در قالبی طنز و بامزه بازگو می‌شود. در کنار این سرگرمی‌ها زندگی و سبک کار یک نقاش و خلق و خوها و عادات او و همچنین سرنوشتش هم بازتاب داده شده است. همچنین قصه خلق یک شاهکار مهم از این نقاش یا مجموعه‌ای از آثارش.
 
وی درباره سایر ویژگی‌های کتاب نیز توضیح داد: همچنین در این کتاب برای کسی که بخواهد با آشپزی یا طبخ غذایی خاص در کشوری خاص آشنا شود هم چیزهای به درد بخوری پیدا می‌شود. یا مثلا شکل پوشش و معماری و حال و هوای زمان آن نقاش که مثلا در چه زمان و شرایطی می‌زیسته است و چه حشر و نشرهایی داشته است. در کنار هر نقاش هم گاه ما با چهره‌های دیگر عرصه هنر و فرهنگ آشنا می‌شویم. مثلا در ونگوگ با گوگن و رنوار و سزان و چند نقاش برخورد می‌کنیم یا در پیکاسو با همینگوی و همسرش مارتا آشنا می‌شویم و در فریدا با لوئیس بونوئل و به همین ترتیب در دالی و .... به هر حال کتاب هرچند حول یک نقاش می‌چرخد اما به چهره‌های شاخص دیگری نیز نظر دارد.
 
علی اکبر زین‌العابدین، نیز در این نشست به ارائه توضیحاتی درباره این آثار پرداخت و گفت: این کتاب‌ها می‌توانند تاریخ هنر را به بچه‌ها در قالبی طنز و سرگرم کننده آموزش بدهد و از این بابت اثر ارزشمندی است که ما نمونه‌ ایرانی آن را تاکنون نداشته‌ایم و من مطالعه این کتاب را به مخاطبان توصیه می‌کنم.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها