دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۲
بازار کاغذ در دستان واردات

صد و چهل و هشتمین شماره ماهنامه «چاپ و نشر» ویژه خردادماه با مدیرمسئولی احمد سمیعی منتشر شد. در این ماهنامه، مسئولان صنایع سلولزی، کاغذ، کارتن و مقوا از وارداتی بودن دو سوم بازار کاغذ ابراز نگرانی کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، صنعت و بازار کاغذ، مقوا و محصولات کاغذی یکی از بخش‌های مهم صنعتی در کشور است. این صنعت نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا از اهمیت خاصی برخوردار است. متأسفانه طی چند سال اخیر این صنعت نیز همانند سایر صنایع اسیر واردات شده و کمترین مسئول و دست‌اندرکاری به فکر تولید داخلی این محصول است. متأسفانه با توجه به این‌که پتانسیل تولید کاغذ و مقوا را در داخل داریم، اما به دلیل کمبود مواد اولیه بازار را به دست واردات سپرده‌ایم. صد و چهل و هشتمین شماره ماهنامه «چاپ و نشر» در گفت‌وگو با مسئولان صنایع سلولزی، کاغذ، کارتن و مقوا ضمن این‌که به این معضل پرداخته، راهکارهای بُرون‌رفت یا حداقل تقلیل آن را نیز ارائه کرده است.
 
در این بخش ابوالفضل روغنی، کارشناس مهم‌ترین مشکل این صنعت را کمبود مواد اولیه عنوان کرده است. همچنین غلامرضا کاتب، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است که دو سوم بازار کاغذ، وارداتی است بنابراین افزایش تعرفه به نفع نیست و باید تلاش کرد تعرفه کاغذ را پایین نگه داشت.
 
«تکمیل زنجیره صنایع با الحاق چاپخانه‌ها به وزارت صنعت» عنوان بخش دیگری از این ماهنامه است؛ در این بخش، محمودرضا برازش، مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین بیان کرده است: «امور وزارت صنعت، معدن و تجارت سهل‌تر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این موضوع به دلیل آن است که در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت بسیاری از صنایع حضور دارند و قرار گرفتن صنعت چاپ در کنار آن‌ها می‌تواند موجب تکمیل زنجیره صنایع در وزارت صنعت، معدن و تجارت شود.»
 
صنعت چاپ یکی از صنایع تعیین‌کننده و مؤثر در کشور است و نقش اساسی در ثروت‌آفرینی و ترویج فرهنگ و علم و رشد اقتصادی دارد. با این حال این روزها صنعت چاپ با مشکلات بسیاری رو‌به‌رو است و به نظر می‌رسد که تولیدکنندگان در این صنعت حال و روز خوشی ندارند. نابرابری مالیاتی یکی از این مشکلات محسوب می‌‌شود که ماهنامه «چاپ و نشر» به آن پرداخته است. امیرحسین رزاقی، مدیرعامل شرکت چاپ و بسته‌بندی فرارنگ آریا در این بخش عنوان کرده است: «موضوع مالیات یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی است که در این صنعت وجود دارد. مشکل بزرگی که در کشور وجود دارد این است که وقتی آدم‌ها تغییر می‌کنند روابط نیز عوض می‌شود و هنگامی که قانون‌گذار زیاد باشد در قوانین مشکلات زیادی به وجود می‌آید. در واقع می‌توان گفت بزرگ‌ترین ضربه‌ای که به صنعت چاپ و همچنین سایر صنایع وارد می‌شود از جنبه مالیات است.»
 
استاد علینقی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران، مهدی رمضانی، مدیرعامل چاپخانه‌ هادی، ماشاء‌الله اسحاقی، مدیرعامل چاپخانه گلبرگ‌ساز و محمدتقی کوچک‌زاده، مدیرعامل چاپخانه نامی‌نقش از دیگر کارشناسانی هستند که در این بخش اظهارنظر کرده‌اند.
 
علاقه‌مندان می‌توانند تقویم نمایشگاه‌های جهان اعم از نمایشگاه بین‌المللی تجاری کنیا، نمایشگاه صنعت بسته‌بندی بانکوک، نمایشگاه چوب و کاغذ فرانکفورت و نمایشگاه صنعت بسته‌بندی شانگهای را در صفحه 76 این ماهنامه رصد کنند.
 
در بخش «معرفی محصولات فرهنگی» صد و چهل و هشتمین شماره ماهنامه «چاپ و نشر» کتاب‌های «پیروزی در فروش‌های پیچیده» اثر «اریک پترسون» و «تیم ریسترر»، «رهبری و مدیریت نوآوری» اثر «راسل د.آرچیبالد» و «شان س.آرچیبالد» و «واکسیناسیون روانی کودک» اثر حسام (محمدحسن) فیروزی ارائه شده‌اند.
 
این ماهنامه در بخش «چهره‌های ماندگار تاریخ چاپ کشور» استاد حسن بازیان، مرمت‌کننده کتب و نسخ خطی را معرفی کرده است. وی در این بخش درباره اهمیت توجه به مرمت کتب چنین بیان کرده است: «در بخش مرمت اسناد افراد زیادی وجود دارند اما در قسمت مرمت کتب و جلدسازی به شیوه سنتی می‌توان گفت افراد فنی و علمی آن انگشت‌شمارند و علاقه‌مندان کمی در این حوزه تخصصی داریم. از سویی شاید نگاهی به بازار کار باشد که مثلاً این کتب و نسخ در همه جایی نیست و بازار وسیعی ندارد اما این تفکر اشتباه است. اولاً که ما همواره به این هنر احتیاج داریم و دوماً این‌که کسی که مرمت را بیاموزد می‌تواند در شاخه‌های مختلفی آن را به‌کار گرفته و حتی با این شیوه به آفرینش‌های هنری دست بزند. به‌طور مثال افرادی را می‌شناسم که بعد از آموختن این فن به شاخه‌هایی از کار گرایش پیدا کرده‌اند و مثلاً در کار نقاشی روی چرم متبحر شده و به آن پرداخته‌اند که اتفاقاً بازار کار خوبی هم دارند.»
 
صد و چهل و هشتمین شماره ماهنامه «چاپ و نشر» ویژه خردادماه با مدیرمسئولی احمد سمیعی، در 196 صفحه، به بهای 150 هزار ریال از سوی مجتمع چاپ و بسته‌بندی نامی‌نقش منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها