دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۰
ایجاد اتاق فکرهای فرااستانی برای جشنواره امام رضا(ع) ضرورت دارد

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ایجاد اتاق فکرهای فرااستانی در چهاردهمین جشنواره امام رضا(ع) تأکید کرد و گفت: ایجاد چنین اتاق فکرهایی می‌تواند از منظری فراتر به بررسی این جشنواره بپردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست کارگروه فرهنگی چهاردهمین دوره جشنواره امام رضا (ع) با معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکشنبه (١٦ خردادماه) با حضور سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس کارگروه، سیدجواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع)، همایون امیرزاده، مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر کارگروه، محمد االه‌یاری، معاون نهاد کتابخانه‌های عمومی و مدیران‌کل و معاونان فرهنگی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها برگزار شد.

سیدعباس صالحی در این نشست با اشاره به برگزاری چهاردهمین دوره این جشنواره عنوان کرد: امام رضا (ع) روزگاری میهمان ایرانیان بودند اما امروز ایشان میزبان ما ایرانیان است و همه ما بر سر سفره امام رضا (ع) نشسته‌ایم و هر آنچه در این جشنواره انجام می‌دهیم، به عنوان توشه برمی‌داریم.

وی افزود: این جشنواره کار دل است و خوشحالم که مواردی که سال گذشته به مناسبت برگزاری سیزدهمین دوره برگزاری جشنواره اشاره شدند، مورد توجه قرار گرفته است. 

صالحی بازنگری فعالیت‌ها در حوزه محتوایی و فرهنگ ترویجی را دو اقدام لازم برای جشنواره امام رضا (ع) دانست و گفت: از آنجا که تکرار برخی فعالیت‌ها می‌تواند آن برنامه را به یک عادت تبدیل کند، جلوگیری و توجه به این امر در برنامه‌ها و فعالیت‌ها یک اقدام بسیار مهم است.

وی افزود: تقویت هیأت داوران به منظور کیفیت‌بخشی به فعالیت‌ها و برنامه‌ها، ایجاد اتاق فکر، نظارت علمی و تخصصی بر اقدام‌ها و ایجاد شاخص ارزیابی و سنجش از جمله مواردی بودند که سال گذشته به آنها اشاره شد و بر اساس گزارش ارائه شده از مسئولان برگزاری، مورد توجه قرار گرفته‌اند. 

صالحی با اشاره به فعالیت‌های ترویجی جشنواره امام رضا (ع) و جلوگیری از ایستایی این جشنواره، عنوان کرد: در حوزه فعالیت‌های ترویجی نیز پاسداشت نام جشنواره امام رضا (ع) و جلوگیری از تساهل در فرآیند برگزاری جشنواره از مواردی بود که سال گذشته به آنها اشاره شد. 

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آغاز چهاردهمین جشنواره امام رضا (ع) اشاره کرد و گفت: کارگروه فرهنگی در سه حوزه اصلی شعر، ادبیات منثور و کتاب و کتابخوانی فعالیت می‌کند و از این رو با توجه به قرابت‌ها در برخی از موضوع‌ها، بهتر است یک اتاق فکر فرااستانی برای این فعالیت‌ها ایجاد شود تا از منظری فراتر به بررسی این جشنواره بپردازند. 

وی با تأکید بر تهیه گزارش‌های فراتحلیلی از برنامه‌های جشنواره امام رضا (ع) در ١٣ دوره گذشته، گفت: در کارگروه فرهنگی با تنوع موضوع‌ها مواجه هستیم و تهیه گزارش‌های تحلیلی می‎تواند ما را به نقاط عطف جدیدی برساند و به پُربارتر شدن و ایجاد اتفاقات جدید در جشنواره کمک کند. 

صالحی با تأکید بر تقویت رویکرد بین‌المللی جشنواره امام رضا (ع) عنوان کرد: ایرانیان بسیاری هستند که در خارج از ایران زندگی می‌کنند و ارادت خاصی به امام رضا (ع) دارند. می‌توانیم از این ظرفیت به منظور حضور در جشنواره بهره‌برداری کنیم.

وی افزود: همچنین همکاری فرهنگی با کشورهای مجاور نیز می‌تواند به گسترش بُعد بین‌المللی این جشنواره کمک کند. 

صالحی بیان کرد: بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و خانه کتاب به عنوان دو بازوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آماده همکاری با بنیاد امام رضا (ع) هستند. امیدوارم با عنایات ثامن‌الحجج، چهاردهمین جشنواره امام رضا (ع) پُر ثمر‌تر از سال‌های گذشته باشد و نقطه عطفی برای دوره‌های قبل محسوب شود.

همچنین در این نشست، سیدجواد جعفری، گزارشی از اقدام‌های انجام شده در سیزدهمین جشنواره امام رضا (ع) ارائه کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها