میگرن (50 اقدام فوری برای کنترل میگرن)» را انتشارات پوینده راهی بازار نشر کرد.
کتاب در هشت فصل با عنوانهای «درباره میگرن»، «نقش مواد غذایی»، «فواید مکمل»، «به میگرن توجه کنید»، «میگرن و هورمونها»، «برخورد با سایر انواع میگرن»، «دارو و سایر روشهای درمانی» و «روشهای درمانی مکمل» تدوین شده است.
در نخستین فصل کتاب، میگرن بهعنوان یک بیماری عصبی پیچیده معرفی شده است که با درد شدید در نیمی از کاسه سر تجربه میشود. در این فصل میخوانیم: «از جمله سایر نشانهها میتوان به دل بههمخوردگی و استفراغ، اختلالات بینایی، سوزن سوزن شدن یک سمت از بدن، افزایش حساسیت به صدا، نور و بو، سخت شدن و درد گرفتن عضلات گردن، بیحالی و فرسودگی اشاره کرد.»
نویسنده معتقد است که میگرن میتواند هولانگیز باشد و ادامه میدهد که «اما مدرکی وجود ندارد که بگوئیم میگرن میتواند به بخشی از بدن آسیب برساند. از جمله هراسهای شایع میتوان به ترس از دست دادن بینایی و یا شروع سکته مغزی یا وجود تومور مغزی اشاره کرد.»
عوامل موثر بر میگرن در دومین فصل کتاب تشریح شده است. درباره کافئین و نقش آن در میگرن میخوانیم: «کافئین هم میتواند موجب میگرن و هم مانع از بروز این بیماری و درمان آن شود، اگر شما بهطور منظم چای و قهوه نمینوشید، صرف یک فنجان چای پررنگ یا یک فنجان قهوه یا یک لیوان نوشابه کولادار بههمراه دارو، میتواند از شدت ناراحتی شما بکاهد. گفته میشود که کافئین رگهای گشاد شده در مغز را تنگ میکند و در ضمن بر اثربخشی مسکنها میافزاید. بعضی از داروهای مسکن بینیاز به نسخه، در خود کافئین دارند.»
در سومین فصل کتاب به درمان گیاهی میگرن پرداخته شده «گل مینا» از آن دسته است. «گیاه دارویی گاوچشم» یا «گل مینا» از قرن هفدهم به این طرف برای تسکین سردرد مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه در اروپا، کانادا و آمریکای شمالی میروید. بیماران میگرنی طی سالها به این نتیجه رسیدهاند که با مصرف این گیاه دارویی از میزان حملات میگرن آنها کاسته و در مواردی حملات میگرن به کلی متوقف شده است.»
نویسنده در چهارمین فصل کتاب به مخاطب توصیههایی دارد تا میگرن را بیشتر و بهتر بشناسد و با عامل استرس در بروز میگرن شروع میکند. «درسردردهای میگرنی استرس» نقش حیاتی بازی میکند. بررسیها نشان میدهند که مدیریت استرس و قرار گرفتن در حالت آرمیدگی، به جلوگیری از میگرن کمک میکند. در این فصل به نقش استرس و سایر نشانهها و علتها توجه میکنیم؛ در ضمن، شما را با راهکارهایی آشنا میکند که به برخورد بهتر با استرس و قرار گرفتن در حالت آرمیدگی اشاره دارد که از این میان میتوان به تغییر نگرش، کشیدن نفسهای عمیق و خندین اشاره کرد.»
در پنجمین فصل کتاب درباره تاثیر هورمونها بر بروز میگرن میخوانیم: «بررسیهای انجام شده نشان میدهند نیمی از زنانی که از میگرن رنج میبرند، به این نتیجه رسیدهاند که ارتباطی میان حملات میگرن و عادت ماهانه وجود دارد. با توجه به بررسیهای انجام شده 73 درصد زنان میتوانند میگرنهای خود را با عادتهای ماهانه خود ارتباط دهند. اغلب این زنان دو روز قبل از عادت ماهانه یا سه روز بعد از عادت ماهانه با حملات میگرن روبهرو میشوند.»
نویسنده که خود به میگرن مبتلاست در هفتمین فصل کتاب به مخاطبی که تا این فصل پیش آمده تاکید میکند باید بدانید که حتی اگر به همه توصیهها گوش بدهید، میگرن شما بهطور کامل درمان نمیشود مگر اینکه خیلی خوششناس باشید. در این شرایط ناگزیرید که بههنگام حمله میگرن از دارو استفاده کنید. شاید هم مجبور باشید که برای جلوگیری و پیشگیری، دارو مصرف کنید.»
مترجم، یکی از راههای درمانی پیشنهادی نویسنده در آخرین فصل کتاب یعنی «اکوپرشر» را طب فشاری برگردان کرده است. درباره این راه درمانی میخوانیم: «اکوپرشر بخشی از طب چینی سنتی است که اغلب به آن طب سوزنی هم میگویند. در اینجا هم مانند طب سوزنی، فرض بر این است که انرژی حیات که به آن «کی» یا «شی» میگویند، از میان کانالهای بدن برای سلامت بدن مهم ارزیابی میشود. خدشهدار شدن عبور و «کی» از نصفالنهارات، میتواند تولید بیماری کند. عبور «کی» تحتتاثیر عوامل مختلفی نظیر استرس، پریشانیهای احساسی و عاطفی، برنامه غذایی و محیط قرار میگیرد. «کی» در نقاطی در نصفالنهارات، به نام اکویونیتها از هر جای دیگر متمرکزتر است. مدارک علمی در دست است که با تحریک کردن این اکویونیتها میتوان از درد و دلبههمخوردگی جلوگیری کرد.»
نخستین چاپ کتاب «میگرن (50 اقدام فوری برای کنترل میگرن)» با شمارگان دو هزار نسخه در 111 صفحه، به بهای 9 هزار تومان از سوی انتشارات پوینده به بازار کتاب عرضه شده است.
نظر شما