دوشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰
شکاری: همزمانی «طرح عیدانه کتاب» با نوروز به حفظ ارزش‌های فرهنگی و ملی کمک می‌کند/ راهی برای آشتی مردم با کتاب

شیوا شکاری، جامعه‌شناس و مدیر انتشارات جامعه‌شناسان می‌گوید: طرح «عیدانه کتاب» که از سوی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح شده و خانه کتاب عهده‌دار آن است، می‌تواند بار دیگر کتاب را وارد زندگی مردم کند. از سوی دیگر همزمانی برگزاری این طرح با عید نوروز منجر به پر رنگ‌تر شدن ارزش‌های فرهنگی و ملی می‌شود.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به منظور رونق بخشيدن به بازار كتاب و ترويج كتابخواني، همزمان با آغاز سال نو تسهيلاتي را در قالب يارانه خرید كتاب از طريق كتابفروشي‌هاي سراسر كشور، مستقیماً به خریداران کتاب پرداخت می‌کند.
 
در اين طرح، كتابفروشي‌هایی كه شرايط لازم را  دارا باشند، پس از ثبت نام در سایت موسسه خانه کتاب مي‌توانند كتاب‌هاي خود را که با شرايط تعيين شده در اين طرح مطابقت داشته باشند با 20 درصد تخفيف به خريداران بفروشند. موسسه خانه كتاب به نمايندگي از طرف معاونت امور فرهنگي مبلغ تخفيف را به كتابفروشان پرداخت خواهد كرد. به این بهانه با شیوا شکاری، مدیر انتشارات جامعه‌شناسان گفت‌وگو کرده‌ایم و دیدگاه‌هایش را در این این طرح و کتاب پیشنهادی‌اش برای نوروز جویا شده‌ایم.

شکاری که دکترای جامعه‌شناسی دارد درباره طرح عیدانه کتاب اظهار کرد: نکته مثبت طرح عیدانه کتاب این است که کتاب را وارد زندگی مردم و سوژه کتاب را بار دیگر در جامعه مطرح کند. هرچه سوژه کتاب در جامعه بیشتر مورد گفت‌وگو قرار گیرد، بهتر است بنابراین این طرح از نظر اینکه درباره کتاب سخن می‌گوید حرکت قابل قبولی است و اصولاً هر تلاشی که موجب بیشتر پرداخته شدن به کتاب باشد قابل ستایش است. بی‌شک طرح عیدانه کتاب به آشتی دادن کتاب با مردم کمک می‌کند.

مدیر انتشارات جامعه‌شناسان ادامه داد: از آنجا که رسانه‌های مجازی بیش از حد به زندگی مردم وارد شده‌اند، لازم است تا کتاب دوباره به مخاطب نزدیک شود. از سوی دیگر همزمانی برگزاری این طرح با عید نوروز می‌تواند منجر به پر رنگ‌تر شدن ارزش‌های فرهنگی و ملی ما شود و همچنین کمک مالی ارزشمندی برای کتابفروشان باشد. 

وی افزود: این طرح در کوتاه مدت می‌تواند موثر باشد اما در بلندمدت نیازمند اقدامات اساسی هستیم. هر چند اجرای این طرح می‌تواند مفید باشد اما راه‌حل اساسی برای حل فروش کتاب و چرخش اقتصاد برای ناشران و کتابفروشان نیست.

شکاری یادآور شد: از سوی دیگر با توجه به تغییر مکان نمایشگاه کتاب بسیاری از ناشران معتقد هستند این تغییر بر فروش آنها تاثیر منفی خواهد گذاشت و باعث می‌شود مخاطبان کمتری به نمایشگاه مراجعه کنند. بنابراین اجرای طرح‌های این چنینی می‌تواند هرچند جزئی اما کمک‌کننده به اقتصاد نشر باشد.

این ناشر کتاب‌های حوزه جامعه‌شناسی با بیان اینکه برای بهبود این طرح نیز بهتر است که رقم یارانه اختصاصی افزایش یابد، عنوان کرد: از سوی دیگر نیز اطلاع‌رسانی کافی درباره جزئیات طرح داده نشده و لازم است تا این طرح از سوی رسانه‌ها، روابط‌عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و سایر کانال‌های ارتباطی بیشتر اطلاع‌رسانی شود.

به گفته شکاری، همچنین اگر مدت زمان لازم برای ثبت‌نام تمدید شود تا کسانی که جا مانده‌اند بتوانند در این طرح شرکت کنند بهتر است.

وی تاکید کرد: اگر ناشران دولتی می‌توانند در این طرح شرکت کنند، بهتر است آنها را از فهرست خارج کرد چرا که ناشران از امکانات دولتی استفاده می‌کنند و لزومی ندارد دوباره مشمول چنین طرحی شوند. همچنین ناشران کتاب‌های کمک‌آموزشی و درسی نیز نباید در این طرح قرار بگیرند چون تاثیری در افزایش فرهنگ جامعه ندارند و از سویی دیگر به صورت تجاری به کتاب نگاه می‌کنند.
 
این جامعه‌شناس در پایان کتاب «جامعه‌شناسی زندان زنان» نوشته زهرا مشیر را که تا پایان اسفندماه روانه بازار نشر می‌شود، برای مطالعه و هدیه دادن در عید نوروز پیشنهاد کرد و گفت: این کتاب کاری پژوهشی روی زندان زنان است و از نظر موضوع تازگی بسیاری دارد و می‌تواند برای مخاطب جذاب باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها