مدیرعامل انتشارات سروش:
«نفس مسموم» مظلومیتها و رشادتهای جانبازان شیمیایی را به تصویر میکشد/ کتابی حاصل 21 سال تلاش نویسنده
مهدی فضائلی، مدیرعامل انتشارات سروش در رونمایی از ماکت کتاب «نفس مسموم» گفت: این اثر حاصل تقریبا 21 سال پیگیری و تلاش مهدی نیرومنش در احقاق حقوق جانبازان شیمیایی است. وی از سال 73 در تکاپوی پیگیری مسائل مصدومان شیمیایی بود و برای این مهم سفرهای متعددی به کشورهای خارجی انجام داد.
ادعاهای حقوق بشر غربیها، وقیحانه است
فضائلی با اشاره به تلاشهای نویسنده در کتاب نفس مسموم گفت: این روزها سالگرد فاجعه سردشت است و بهانه این حضور، رونمایی از کتاب نفس مسموم است. کتابی که به قلم نیرومنش نوشته شده و او برای نوشتن این اثر زحمات بسیاری متحمل شده است.
وی با اشاره به سخن رهبر انقلاب درباره ارزشهای پنهان جنگ تحمیلی بیان کرد: مقام معظم رهبری هشت سال دفاع مقدس را پر از گنجهایی میدانند که بسیاری از آنها هنوز کشف نشده و ناشناخته مانده است. هشت سالی که پر از مظلومیتها و رشادتهایی است که از سوی مردم این مرز و بوم و به ویژه جوانان این سرزمین خلق شد.
مدیر عامل انتشارات سروش درباره سکوت غربیها در جنایتهای صدام در هشت سال جنگ تحمیلی اظهار کرد: همه کسانی که این سالها فریاد حقوق بشرشان گوش جهانیان را کر کرده، طی سالها در برابر جنایتهای صدام سکوت کردند و امروز هم وقیحانه به این ادعاهای حقوق بشری خود ادامه میدهند و ما را به نقض آن متهم میکنند.
زوایای فاجعه سردشت هنوز ناشناخته مانده است!
فضائلی درباره به کارگیری سلاح شیمیایی در جنگ تحمیلی اظهار کرد: یکی از فجایعی که در جنگ ایران و عراق شکل گرفت که هنوز بسیاری از زوایای آن پنهان مانده نخست استفاده از سلاح شیمیایی نه علیه رزمندگان ما، بلکه علیه مردم عادی و حتی مردم حلبچه است. سلاحی که صدام علیه مردم در شهر حلبچه به کار گرفت تا ایران را متهم به استفاده از آن کند.
وی با اشاره به جنایتهای صدام عنوان کرد: استفاده از سلاح شیمیایی از سوی صدام در شهر حلبچه نشان داد که این جنایتکاران از هیچ وسیلهای برای رسیدن به اهداف آنها فروگذاری نمیکنند. سردشت یک شهر مرزی است که در اثر حمله شیمیایی عراق به آن تقریبا دو سه هزار نفر کشته و مجروح شدند.
مدیر عامل انتشارات سروش در ادامه گفت: کتاب «نفس مسموم» حاصل تقریبا 21 سال پیگیری و تلاش نیرومنش در احقاق حقوق جانبازان شیمیایی است. وی از سال 73 در تکاپوی پیگیری مسائل مصدومان شیمیایی بود و برای این مهم سفرهای متعددی به کشورهای خارجی انجام داد.
همراهی و همکاری منافقین با صدام
فضائلی با شرح موضوع کتاب «نفس مسموم» بیان کرد: نیرومنش در این کتاب با مصدومان شیمیایی و کسانی که در این برهه مجروح شدند، گفتوگو کرده و هم با افرادی که در جریان مداوای این مجروحان حضور داشتند و سازمانها و نهادهایی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با این مساله درگیر بودند، مراوده داشته است.
وی با اشاره به همکاری انتشارات سروش در تدوین اثری برای مصدومان شیمیایی عنوان کرد: نیرومنش با استفاده از تجربه طولانی پیگیری مساله حقوق جانبازان شیمیایی تلاش کرد تا برخی از زوایای پنهان و نادیده را به نگارش دربیاورد و در یک کتاب تدوین کند. انتشارات ما نیز زمینه نشر این اثر فراهم کرد.
مدیر عامل انتشارات سروش ادامه داد: بنده زمانی که در خبرگزاری فارس مسئولیتی داشتم به عنوان یکی از نخستین خبرگزاریها شروع به پیگیری حقوق جانبازان شیمیایی در حوزه رسانه کردیم. همزمان با انجام این مهم مورد مزاحمتهای تلفنی منافقین قرار گرفتیم، منافقینی که تلاش میکردند با تماسهای تلفنی ما را تخلیه اطلاعاتی کنند. آنها همچنان در صدد همکاری و همراهی با رژیم بعث عراق بودند.
اهدای تابلویی از یک جانباز شهید به مجموعه سرچشمه
فضائلی با اشاره به رونمایی از ماکت کتاب «نفس مسموم» اظهار کرد: امروز ما از این کتاب رونمایی میکنیم زیرا هنوز مختصری از مراحل انتشار آن باقی مانده و امیدواریم کمتر از دو ماه دیگر نسخههای آن آماده شود. با وجود این دریغمان آمد که در روز مبارزه با سلاحهای شیمیایی از این کتاب حرفی نزنیم. پس تصمیم گرفتیم درباره این اثر مختصری صحبت شود.
در این مراسم ماکت کتاب با حضور حجتالاسلام زائری، فضائلی و نویسنده اثر رونمایی شد و از سوی نیرومنش تابلوی نقاشی اثر یک جانباز شیمایی (امیر آدیش) که به درجه رفیع شهادت نائل شده بود و موضوع آن درباره مساله فدک با شمایل حضرت زهرا(س) بود به مجموعه سرچشمه و شخص حجتالاسلام زائری اهدا شد.
در این برنامه فیلم مستندی نیز با عنوان «خاطراتی برای تمام فصول» درباره جانبازان شیمیایی در اتریش نمایش داده شد که مصطفی رزاق کریمی کارگردان آن تلاش کرده بود که مظلومیت این جانبازان و نقش برخی کشورهای اروپایی در این مساله را به تصویر بکشد. فیلمی که حاوی صحنههای تکان دهندهای درباره درد کشیدن مصدومان شیمیایی سردشت بود که به شهر وین در اتریش منتقل شده بودند.
نظر شما