جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۶
تجلیل وزیر ارشاد از فرهیختگان استان کرمان/ امضای تفاهم‌نامه بین استانداری کرمان و وزارت ارشاد

با امضای این تفاهم‌نامه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری کرمان در برگزاری جشنواره ملی موسیقی مقامی در کرمان و ساخت شش پلاتوی نمایش در شهرهای رفسنجان، سیرجان، زرند، بم، جیرفت و کرمان با یکدیگر همکاری می کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، تفاهمنامه همکاری بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری کرمان در سالن امور استان های کمیته علمی- فرهنگی نمایشگاه منعقد شد.

با امضای این تفاهمنامه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری کرمان در برگزاری جشنواره ملی موسیقی مقامی در کرمان و ساخت شش پلاتوی نمایش در شهرهای رفسنجان، سیرجان، زرند، بم، جیرفت و کرمان با یکدیگر همکاری می کنند.

این تفاهمنامه، جمعه 25 اردیبهشت در برنامه استان شناسی کرمان با عنوان «کرمان دل عالم» منعقد شد و در آن علی جنتی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره مشاهیر استان کرمان گفت:«وقتی پیشینه استان کرمان را مطالعه می کنید، با شخصیت های برجسته بسیاری که در این دیار زیسته اند، مواجه می شوید. فقیهان، عالمان، ادیبان، هنرمندان، نویسندگان و شخصیت های علمی که امروز در استان کرمان حضور دارند، ستارگان درخشانی هستند که در آسمان فرهنگ و هنر می درخشند.»

جنتی، ضمن اشاره به این موضوع که ساکنان استان در طول هشت سال دفاع مقدس از حیثیت نظام و تمامیت ارضی کشور دفاع کردند، از برخی از مشاهیر این استان نام برد و درباره آیت الله هاشمی رفسنجانی که یکی از مفاخر استان کرمان است، بیان کرد: «در استان کرمان سیاستمدارانی مانند شهید باهنر و آیت الله هاشمی رفسنجانی فعالیت کرده اند. آیت الله هاشمی رفسنجانی دولت مردی است که نه تنها ایران بلکه همه دولتمردان دنیا او را به عنوان شخصیتی برجسته می شناسند. آیت الله رفسنجانی پیش از انقلاب در پیروزی انقلاب اسلامی و پس از انقلاب در اداره کشور تا امروز نقشی بی نظیر داشته است.»

حجت الاسلام سید محمود دعایی؛ سرپرست موسسه و روزنامه اطلاعات، یکی از افرادی است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از وی به عنوان یکی از مشاهیر استان کرمان نام برد و درباره شخصیت وی توضیح داد: «بیش از 50 سال است که با حجت الاسلام دعایی دوستی دارم. از ایشان محبت و عطوفت آموخته ام. خدا را برای این نعمت شاکرم. من متاسفانه در مراسم نکوداشت ایشان که اخیرا در تهران برگزار شد، حضور نداشتم، اما هیچ گاه فردی را ندیده ام که نکوداشت او این همه مورد استقبال قرار بگیرد. مجموعه خصلت های حجت الاسلام دعایی است که سبب ساز این اتفاق شده.»

جنتی ادامه داد: «حجت الاسلام دعایی پیش و پس از انقلاب اسلامی از انقلاب حمایت کردند. پس از انقلاب چه در مجلس و چه در موسسه اطلاعات فعال بوده اند و در صحنه سیاسی کشور، نقش بسیار موثری را ایفا کرده اند.»

مرحوم باستانی پاریزی و هوشنگ مرادی کرمانی نیز برخی از مشاهیر کرمان بودند که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آن ها نام برد.

حجت الاسلام سید محمود دعایی؛ سرپرست روزنامه و موسسه اطلاعات هم در این نشست ضمن بیان این موضوع که استان کرمان، منشاء برکت و خدمات ارزنده است، اظهار کرد: «در این برنامه بزرگانی حضور دارند که از افتخارات کرمان هستند. دکتر محمد ابراهیم اوحدی، یکی از این افتخارات است، اما در کرمان شخصیتی مثل عطا احمدی را داریم که در کنار خدمات خود برای مراجعان و علاقه مندانش نوشته هایی را با دست خط خود و به عنوان پند پدر ارائه می دهد.»

حجت الاسلام دعایی همچنین درباره موضوع کتاب «عطای پهلوان» چنین توضیح داد: «یادداشت های عطا احمدی را در قالب کتاب جمع آوری کرده ایم، اما دیدیم حیف است این کتاب به صورت خام ارائه شود. بنابراین آقای محمدعلی علومی که از افتخارات کرمانی ها است، در ظرف یک سال کتاب عطای پهلوان را در قالب داستان به رشته تحریر درآورد.»

سرپرست روزنامه و موسسه اطلاعات از انتشار کتاب‌های «فضیلت های فراموش شده»، «خاطرات فردوست» و «عطای پهلوان» به عنوان باقیات الصالحات خود نام برد و درباره کتاب «عطای پهلوان» گفت: «عطای پهلوان، دو مفهوم دارد. مفهوم اول پهلوانی است که عطا می کند و مفهوم دوم هم درباره پهلوانی است که نامش عطا است.»

در این نشست با حضور علی جنتی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام دعایی؛ سرپرست روزنامه و موسسه اطلاعات، فلاح؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و رزم حسینی؛ استاندار کرمان از کتاب «عطای پهلوان» رونمایی شد. این کتاب از سوی موسسه اطلاعات منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها