بزرگداشت دکتر علی دلاور برگزار شد
دلاور: روابط اصیل انسانی بیش از تالیفات در ارتباط استاد و دانشجو تاثیر دارد / نعمتاللهی: آثار «دلاور» بستر تحول آمار و روانسنجی را فراهم کرد
مراسم بزرگداشت دکتر علی دلاور، مؤلف و استاد روانشناسی و علومتریبتی دانشگاه علامهطباطبایی پیش از ظهر امروز در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. دکتر علی دلاور در این مراسم گفت: هرچند تالیفات هر استادی حلقه رابط بین او و دانشجویانش است، اما به نظر من عامل مهم در ارتباط آنها روابط اصیل و مقدس انسانی است که همواره در خاطر آنها باقی میماند.
دکتر دلاور در این مراسم با اشاره به اینکه تالیفات وی زبان گویای اوست، گفت: هرچند تالیفات هر استادی حلقه رابط بین او و دانشجویانش است، اما به نظر من عامل مهم در ارتباط آنها روابط اصیل و مقدس انسانی است که همواره در خاطر آنها باقی میماند.
این نویسنده پیشکوست در ادامه این مراسم با بیان اینکه برگزاری محافلی از این دست میتواند انگیزه مناسبی در بین دانشجویان جوان فراهم آورد، عنوان کرد: مراسم بزرگداشت برای استادان و معلمان به جوانان این نهیب را میزند که راه برای پژوهش و تلاش آنها باز است و نباید از تلاش و تفکر بهراسند.
دلاور ادامه داد: وقتی انسان پا به عرصه وجود میگذارد، نقش او در زندگی از سوی طبیعت معلوم شده است، البته نمیخواهم این نقش را به جبر و تقدیر پیوند بزنم زیرا اعتقاد دارم خرد معادل جبر است؛ باید بگویم نقشها در زندگی دنیوی پایدار نیست و به پایان میرسد اما آنچه میماند این است که تا چه میزان در این صحنه توانستیم نقش خود را به درستی ایفا کنیم.
نعمتاللهی: تالیفات دکتر دلاور قابل ستایش است
دکتر نادر نعمتاللهی، معاون آموزشی دانشگاه علامهطباطبایی در ادامه این مراسم، تالیفات دلاور در زمینه آمار را در تحول این علم قابل قدردانی دانست و ابراز کرد: خدمت دکتر دلاور به رشته علوم انسانی و آمار قابل ستایش است. وی در طول 46 سال خدمت صادقانه در عرصه علمی و دانشگاهی نشان داد در این عرصه بیهمتاست . هماکنون نیز بسیاری از استادان تمایل دارند در کارگاههای آموزشی وی شرکت کنند.
نعمتاللهی دکتر دلاور را فردی صبور معرفی کرد و افزود: دکتر دلاور هنوز هم از پذیرفتن فعالیتهای اجرایی در دانشگاه سرباز نمیزند.
نوشتههای دلاور و سرآغاز دانایی
دکتر داریوش نوروزی، دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه علامهطباطبایی در مراسم بزرگداشت دکتر علی دلاور با اشاره به دوستی 46 ساله خود با دکتر دلاور، خطاب به وی گفت: سالها میشناسمت و به صداقت ایمان دارم. فراز و فرود زیاد دیدهای اما نه فراز مغرورت کرده، نه در فرود از همتت کاسته شده است. تو میدانی که زمان آبستن است؛ آبستن جهل و دانایی و هر مقاله و کتاب تو از این آبستنی پا به عرصه میگذارد تا جهل را بزداید و چه زیبا است این زدودن.
تکریم از دلاور، تکریم از دانایی است
در ادامه این مراسم که در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، دکتر احمد برجعلی، دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه علامهطباطبایی، تکریم از دکتر دلاور را تکریم از علم و دانایی دانست و گفت: دلاور، استاد محقق و مؤلفی است که خود تبلور علم و دانایی است.
برجعلی ادامه داد: دکتر دلاور نماد فرد یاددهنده و یادگیرنده است، چرا که هنوز در سمینارها مانند یک دانشجو شرکت میکند، یادداشت می کند و در حال آموختن است.
آثاری که بستر تحول علم آمار شد
دکتر مجید صفارینیا، رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی ایران در ادامه تکریم از دکتر دلاور گفت: این تکریم بر مبنای ارج نهادن به سالها تلاش متخصصان در جامعه علمی ایران است. خدمات دکتر دلاور در چهار دهه فعالیت دانشگاهی تحول چشمگیری در آمار و روانسجی ایجاد کرده است.
وی دکتر دلاور را نسل دوم روانشناسان ایران معرفی کرد و گفت: از سال 65 آثار دکتر دلاور با موضوع آمار و روش تحقیق در دانشگاه ها تعریف شد.
دلاور؛ مظهر ادب و خرد
مراسم بزرگداشت دکتر علی دلاور، با سخنرانی دکتر حسین زارع، عضو هیات علمی دانشگاه پیامنور ادامه یافت. وی با اشاره به خاطرات دوران دانشجویی خود با دکتر دلاور گفت: دکتر دلاور مظهر خرد و ادب است. من در سالهای بین 65 و 66 دانشجوی وی بودم، هیچگاه سر کلاس عقاید دانشجویان را سبک نمیشمرد.
زارع ادامه داد: بسیاری از استادان و مؤلفانی که امروز در مسند روانشناسی در حال فعالیت هستند، همه مدیون تلاشهای وی هستند.
دکتر علی دلاور در سال 1320 در خرمآباد به دنیا آمد و هماکنون یکی از از استادان و نویسندگان حوزه علوم تربیتی و روانشناسی است و در زمینههای آمار (توصیفی و پیشرفته)، روشهای پژوهش، سنجش و اندازهگیری و ارزشیابی آموزشی صاحب تألیفات و ترجمههایی است. او هم اکنون استاد دانشگاه علامه طباطبایی است. از وی 6 کتاب تالیفی دانشگاهی و هشت ترجمه به چاپ رسیده است.
مراسم بزرگداشت دکتر علی دلاور پیش از ظهر امروز در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
نظر شما