یكی از نویسندگانی كه كتابش نامزد دریافت جایزه كتاب سال دفاع مقدس شده است، گفت: این جشنواره مفید است اما نیاز به آسیب شناسی دارد.
این پژوهشگر تاكید كرد: یكی از آسیب ها عدم ارتباط بین كتاب های برگزیده در جشنواره ها و فروش آن ها در بازار كتاب است. به عنوان كسی كه تاكنون جوایز متعددی در زمینه های كتاب سال دفاع مقدس دریافت كرده، باید عرض كنم كه دریافت این جوایز تقریبا هیچ تاثیری بر فروش كتاب های برگزیده شده نداشته است. به عنوان مثال، كتاب «رودرروی شیطان» من كه در اوایل دهه 80 در شمار آثار برگزیده كتاب سال بود، از آن سال تا امروز حتی به چاپ دوم هم نرسیده است؛ حال آن كه انتظار چنین است كه دست كم این گونه جشنواره ها توجه خوانندگان را به كتاب های برگزیده جلب كند.
وی همچنین این جشنواره را با سایر جشنواره هایی كه برگزار می شود مقایسه كرده و گفت: با توجه به وضعیت اسف بار زندگی خصوصی و اقتصادی هنرمندان و در اینجا نویسندگان دفاع مقدس، جایزه هایی داده شده نیز مثلا نسبت به كتاب سال ارشاد یا جشنواره فیلم فجر بسیار ناچیز است؛ به گونهای كه گاه نویسنده ای كه بعضا اهل شهرستان است برایش «نمی صرفد» به تهران آمده و جایزه اش را دریافت كند!
یاحسینی بیان داشت: چنان كه بارها در مصاحبه های مختلف عرض كرده ام، در سال های اخیر ژانر خاطرات شفاهی به دلیل سادگی، صمیمیت و فضایی كاملا رئالیستی و به دور از تخیلات فضای داستان، از دیگر گونه های ادبی سبقت گرفته است.
این مورخ بوشهری درباره ویژگی كتاب «بچههای كفیشه: خاطرات مكی یازع» گفت: در كتاب بچه های محله كفیشه چون راوی كه یكی از میلیون ها ایرانی زندگی كننده در جنوب ایران است، زندگی و جنگ خود را با زبانی بسیار ساده و حتی پیش پا افتاده روایت كرده است و آنچه را كه دیده و چشیده در اختیار خواننده قرار داده، ماحصل كار روایتی جذاب از كار درآمده كه لاجرم بر دل خواننده می نشیند.
كتاب «بچههای كفیشه» شامل خاطرات مكی یازع است كه سیدقاسم یاحسینی آن ها را با زبانی نرم و ساده به نگارش درآورده است. در این كتاب كه از سوی انتشارات سوره مهر در سال 1391 در 264 صفحه منتشر شده، سرهنگ پاسدار، مكی یازع، كه در محله كُفیشه آبادان زندگی میكند خاطرات خود را از انقلاب و جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و محاصره یك ساله آبادان توسط نیروهای عراقی بیان كرده است.
نظر شما