مدیر اداره کتاب کودک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:
ناشران دارای دید حرفهای کمتر با اداره کتاب کودک مشکل دارند/ کیفیت آثار در اقتصاد نشر حرف اصلی را میزند
سیدصادق موسوی، مدیر اداره کتاب کودک در نخستین همایش اقتصاد نشر کودک گفت:ناشرانی که از قدمت طولانی برخوردار نبودند ولی از همان ابتدا با نگاهی حرفهای با دعوت از کارشناسان و تصویرگران و ویراستاران حرفهای وارد این کار شدند مشکلات بسیار کمی با اداره کتاب دارند.
نخستین همایش اقتصاد نشر کودک با حضور عبدالعظیم فریدون، سید صادق موسوی، سیدمجید حسینی، مهدی فیروزان، اسدالله شعبانی، کاظم طلایی، فتحالله فروغی، بهروز امیری، محمود آموزگار، مصطفی رحماندوست، علیاکبر اشعری، محمد طوسی، سیدعلی کاشفی خوانساری و جمعی از ناشران و نویسندگان و شاعران ادبیات کودک و نوجوان در سال همایش انجمن فرهنگی ناشران کودک در حال برگزاری است.
موسوی در این همایش گفت: اولین هیات نظارت به شکل رسمی در سال 1382 شکل گرفت و از آن سال تا به امروز من در اداره کتاب حضور دارم و تجربیات خودم را در این 12 سال و ارتباطش را با مقوله نشر و کیفیت آثار به شما ارائه میدهم. نحوه ارائه اثر و یک کتاب در موفقیت آن تاثیر زیادی دارد اما باید گفت که غیر از کیفیت و نحوه تولید اثر و روش پخش ، عوامل دیگری هم در این مورد تاثیرگذار است.
مدیر اداره کتاب کودک افزود: ناشرانی که از قدمت طولانی برخوردار نبودند ولی از همان ابتدا با نگاهی حرفهای با دعوت از کارشناسان و تصویرگران و ویراستاران حرفهای وارد این کار شدند، مشکلات بسیار کمی با اداره کتاب دارند و با اطلاعاتی که از پارامترهای ممیزی دارند و کم و بیش با آن آشنا هستند توانستهاند تطبیق بیشتری با ما پیدا کنند. این دسته از ناشران عمدتاً کارهایشان به روال عادی انجام میشود و در صدور مجوز و فرایند چاپ کتاب، تسهیلات بیشتری شامل حالشان میشود. البته آنچه اداره کتاب انجام میدهد صرفا صدور مجوز است و این تنها ابزاری است که اداره کتاب در دست دارد و میتواند برای حمایت از اقتصاد نشر کمک کند.
موسوی عنوان کرد: در بسیاری از موارد به دلیل اینکه احساس میکنیم برخی کتابها، به عنوان مثال کتابهای مذهبی، کیفیت پایینی دارند و آن طور که باید و شاید در آنها شأن یک امام بزرگوار حفظ نشده ، برای انتشار مجوز نمیدهیم و ترجیح میدهیم همان کتابهای ترجمه یا به اصطلاح کتابهای بازاری منتشر شوند اما میبینیم متاسفانه همین کتابها که ما مجوز ندادهایم در سایر استانها و یا شهرها مانند استان خراسان، شهر مشهد، قم، سمنان، تبریز و ... مجوز دریافت کردهاند.
وی افزود: در این مدت قرائتها و تفاسیر مختلفی از سوی افراد مختلف در مورد کیفیت کتابهای منتشر شده داشتهایم. خیلیها معتقدند که دولت نباید بر کیفیت کتابها نظر بدهد در حالی که بسیاری از دوستان از ما انتظار دارند با سختگیریهای جدی، جلو انتشار آثار بیکیفیت را بگیریم. اگر قائل باشیم که مقوله کیفیت و تولید محتوا در بهبود اقتصاد نشر تاثیرگذار است باید بگویم که NGOها و اصناف باید موارد مورد نظرشان را به صورت مطالبات عمومی برای ما بیان کنند و اگر فکر میکنند که باید ارشاد جلو صدور مجوز آثار بیکیفیت را بگیرد، این مساله باید به صورت یک مطالبه عمومی درآید تا ما بتوانیم این کار را انجام دهیم.
مدیر اداره کتاب کودک گفت: گاهی اوقات ناشران، نظراتی درباره نحوه کار و صدور مجوز اداره کتاب داشتهاند که به ما اعلام شده و ما آنها را بررسی کردهایم و سعی در رفع مشکلات داشتهایم. واقعیت این است که ارتقای کیفیت کتابهای کودکان ونوجوانان در بهبود اقتصاد کتابهای کودکان و نوجوانان بسیار تاثیرگذار است و کسانی که از نظر کارشناسان حرفهای استفاده میکنند در این حوزه موفقتر خواهند بود.
گزارش های مربوط به نخستین همایش اقتصاد نشر کودک متعاقبا منتشر خواهد شد.
نظر شما