پنجشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۶
کتاب «طلایه‌دار بیداری»؛ شناخت‌نامه تصویری از «ابوذر زمان»

«طلایه‌دار بیداری: شناخت‌نامه تصویری آیت‌الله سید محمود طالقانی» مجموعه‌ای مستند تصویری است که به تازگی از سوی محمدرضا کائینی به چاپ رسیده است. در این کتاب، شناخت‌نامه تصویری مرحوم ‌آیت‌الله طالقانی از جوانی تا رحلت ایشان منعکس شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) این کتاب در پنج فصل با عناوین «تولد، خانواده، جوانی (از زمستان 1289 تا شهریور 20)»، «در عرصه جامعه و سیاست (از شهریور 20 تا خرداد 42)»، «در عرصه جامعه و سیاست (از خرداد 42 تا بهمن 57)»، «در عرصه جامعه و سیاست (از اسفند 57 تا رحلت)» و «در عرصه جامعه و سیاست (رحلت آیت ‌الله طالقاتی) چاپ و منتشر شده است. 

 



محمدرضا کائینی که به اهتمام وی این کتاب گردآوری شده است، درباره این مجموعه می‌نویسد: «درباب این یادمان تصویری نکات ذیل درخور توجه است: 1- بی تردید این مجموعه اگر چه «کامل» نیست اما «جامع» است. بدین معنا که از تمامی عرصه‌هایی که طالقانی در آن نقش‌آفرین بوده، جلوه‌هایی را در خویش دارد. ضمن اینکه نباید از یاد برد که تاکنون هیچ مجموعه کاملی از تصاویر در هیچ موضوعی نشر نیافته است. 2- همانگونه که اشارت رفت تصاویر به ترتیب تاریخ از پی یکدیگر چیده شده‌اند. هدف از این رویکرد همگامی بیننده با قهرمان داستان در جای‌جای حیات فصول مختلف زندگی اوست. 3- تصاویر مرتبط به فصول آغازین زندگی طالقانی، محدودتر از واپسین دوران‌های حیات اوست. این امر از آن روست که در فصول آخر او بیشتر در معرض ثبت دوربین‌ها بوده است. به ویژه در فاصله آزادی از زندان آخر تا وفات، او به یکی از مشهورترین رهبران دینی و سیاسی کشور تبدیل و دوربین‌های فراوانی از بنگاه‌های خبری در پی شکار جلوه‌هایی از تکاپوی روزمره او بوده است.» 


در بخشی از مقدمه این کتاب درباره آیت‌الله طالقانی چنین می‌خوانیم: «یکی از دغدغه‌های ارزشمند آیت‌الله طالقانی، کلیت قلمرو جهان اسلام و وضعیت مسلمانان در کشورهای اسلامی و به ویژه مساله فلسطین بود و در این راه در حد وسع خود تلاش‌های بسیاری کرد و برای اتحاد جهان اسلام،‌ گام‌های ارجمندی برداشت. او گاه به عنوان نماینده مرجع بزرگ وقت مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی و گاه به طور مستقل در کنفرانس‌های متعددی شرکت می‌کرد. وی در حمایت از تاسیس دارالتقریب بین‌المذاهب الاسلامیه که توسط آیت‌الله بروجردی و با همکاری اندیشمندان الازهر مصر، به ویژه شیخ محمد شلتوت ایجاد شده بود، ‌مقالاتی نگاشت و سخنرانی‌هایی را ایراد کرد.» 

همچنین در مقدمه این اثر پیامی را که امام خمینی (ره) درباره رحلت آیت الله طالقانی نوشته است می‌خوانیم: «عمر طولانی این عیب را دارد که هر روز عزیزی را از دست می‌دهد و به سوگ شخصی می‌نشیند و در غم برادری فرو می‌رود. مجاهد عظیم‌الشان و برادر بسیار عزیز حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین آقای طالقانی از بین ما رفت و به ابدیت پیوست و به ملاء اعلی با اجداد گرامیش محشور شد. برای آن بزرگوار سعادت و راحت و برای ما و امت تاسف و تاثر و اندوه. آقای طالقانی یک عمر در جهاد روشنگری و ارشاد گذراند. او شخصیتی بود که از حبسی به حبس دیگر و از رنجی به رنج دیگر، در رفت و آمد بود و هیچ گاه در جهاد بزرگ خود، سستی و سردی نداشت. من انتظار نداشتم که بمانم و دوستان عزیز و پر ارج خودم را یکی پس از دیگری از دست بدهم. او برای اسلام به منزله حضرت ابوذر بود. زبان گویای او چون شمشیر مالک اشتر بود، برنده بود و کوبنده. مرگ او زود رس بود و عمر او با برکت. رحمت خداوند بر پدر بزرگوار او که در راس پرهیزگاران بود و بر روان خودش که بازوی توانای اسلام بود.» 

چاپ نخست کتاب «طلایه‌دار بیداری: شناخت نامه تصویری آیت‌الله سید محمود طالقانی» به اهتمام محمدرضا کایینی، علیرضا ذاکری،  در 164 صفحه به بهای 21 هزار تومان از سوی نشر شاهد چاپ و منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها