دکتر فروغ پارسا، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: در کتاب «تفاسیر شیعی و تحولات تاریخی ایران (سدههای دهم و یازدهم هجری)» تفاسیر شیعی سدههای 10 و 11 هجری بر اساس تحولات تاریخی و در قالب سه دوره معرفی شدهاند.
وی ادامه داد: در این کتاب تلاش کردهام از منظری تاریخی ارتباط بین مسائل فرهنگی و مذهبی با امور سیاسی و همچنین چگونگی تأثیر این مقولات برتحول اندیشههای دینی را تبیین کنم.
به گفته وی در هر پاردایم یا الگوواره فكری قالبی وجود داشته که دانشمندان سعی در تبعيت از آن داشتهاند و كوشيده اند فعالیتهای فكری خود را در آن الگوواره قالبریزی كنند؛ این الگوواره تا حدودی از اوضاع سیاسی و نیز اقتدار فكری برخی دانشمندان آن دوره تأثیر پذیرفته است.
پارسا با بیان اینکه سه مکتب فکری در بازه زمانی سده هاي دهم و يازدهم هجري مورد توجه بوده و تفسیرهای مربوط به آنها در این کتاب معرفی شدهاند، افزود: در این پژوهش تفاسیر زبدةالبیان محقق اردبيلي، تفسیر القرآنالکریم ملاصدرا و تفسیر صافی فيض كاشاني به ترتیب به مثابه شاخصترین تفاسیر در مکتب فقیهان، مکتب عالمان حکمتگرا و مکتب عالمان اخباری معرفی شدهاند.
وی یادآور شد: بیان دیدگاههای کلامی، فقهی و عرفانی این سه اثر، تفاوت دیدگاههای این سه مکتب در تفسیر قرآن را بهخوبی نشان میدهد.
کتاب «تفاسیر شیعی و تحولات تاریخی ایران (سدههای دهم و یازدهم هجری)» با شمارگان 500 نسخه در قالب سه بخش و 5 فصل در 426 صفحه از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه خواهد شد.-
شنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۲
نظر شما