پنجشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۱۰
روش «RFID» تنها راه جلوگیری از پرواز کتاب / خروج 1300 کتاب از کتابخانه در طول هشت سال

مسوول کتابخانه عمومی باباطاهر گفت: بهترین راهکار برای جلوگیری از پرواز کتاب در کتابخانه‌‌‌های عمومی استفاده از روش دیجیتالی کردن امانت کتاب و استفاده از روش(RFID ) است.

محبوبه کفیلی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب گفت: پرواز کتاب و دیرکرد امانت آثار در کتابخانه‌های عمومی امروز در همه جای دنیا مطرح است. بهترین روش برای جلوگیری از این پرواز؛ دیجیتالی کردن امانت کتابخانه و استفاده از روش«RFID»  است که به صورت پایلوت در کتابخانه عمومی ارغوان تهران اجرا شد. 

مسوول کتابخانه عمومی باباطاهر اظهار کرد: «RFID» این امکان را برای کاربر ایجاد می‌کند که بدون حضور کتابدار و حتی در ایام تعطیل با مراجعه به کتابخانه هوشمند کتاب مورد نظر خود را امانت بگیرند یا  آن را پس بدهند. این اطلاعات به طور دقیق در سیستم مرکزی ثبت و ضبط می‌شود.

وی عنوان کرد: در واقع در این سیستم اطلاعات ذخیره شده در Tag نصب شده بر روی کتاب به Reader های دریافت کننده امواج RF مستقر در کتابخانه انتقال می‌یابد.  

وی با بیان این‌که این روش در این کتابخانه اجرا شد اما مورد بهره‌برداری قرار نگرفت، گفت: با وجود صرف هزینه این روش بهترین راهکار است در غیر این صورت فقط از طریق فرهنگ‌سازی می‌‌توان از پرواز کتاب در کتابخانه‌های عمومی جلوگیری کرد. 

کفیلی عنوان کرد: کتابخانه عمومی باباطاهر 15 اسفند ماه سال 1384 تاسیس شد. این کتابخانه از ابتدای فعالیت خود تاکنون هزار و 300 جلد پرواز کتاب داشته است و برای دیرکرد امانت کتاب؛ هزینه‌ای از مخاطبان دریافت نمی‌کند.

مسوول کتابخانه عمومی باباطاهر با بیان این‌که این کتابخانه شاید تنها کتابخانه عمومی در سطح استان تهران است که به صورت تلفنی کتاب را تمدید می‌کند، گفت: اعضای کتابخانه‌های عمومی می‌توانند کتاب را به مدت دو هفته امانت ببرند و در صورت دیرکرد هزینه‌ای از آن‌ها دریافت نمی‌شود زیرا تنها با فرهنگ‌سازی است که کتاب بازمی‌گردد.

وی اظهار کرد: دانشجویان و کودکان و نوجوانان دو گروهی هستند که در صورت دیرکرد کتاب، هزینه‌ای از آن‌ها دریافت نمی‌شود زیرا انس با کتاب در گروه اول و نیاز به کتاب در گروه دوم باعث می‌شود این گروه‌ها دیرتر آثار را تحویل دهند.

کفیلی با بیان این‌که عضویت در کتابخانه‌های عمومی باید تسهیل و رایگان شود، عنوان کرد: در بسیاری از کشور‌های دنیا هزینه استفاده از کتابخانه‌های عمومی از طریق مالیات و هزینه‌های دولتی کسر می‌شود و استفاده از کتابخانه‌های عمومی در کشور‌هایی مانند آمریکا و کانادا رایگان است.

مسوول کتابخانه عمومی باباطاهر گفت: عضویت در کتابخانه‌های عمومی بهتر است رایگان شود و با افزایش مساعدت‌های مالی و دولتی امکانات بیشتری در اختیار این مراکز گذاشته شود تا مردم برای حضور در این مراکز تشویق شوند.

وی گفت: این کتابخانه با درجه چهار اکنون دارای چهار کتابدار است و به شیوه قفسه باز اداره می‌شود. کتابخانه عمومی بابا طاهر 22 هزار جلد و 16 هزار عنوان کتاب دارد. اکنون سه هزار و 130 نفر عضو کتابخانه هستند.

کفیلی با اشاره به افزایش ساعت کار کتابخانه‌ عمومی باباطاهر عنوان کرد: این کتابخانه دارای دو سالن مطالعه مجزای 130 متری برای خواهران و برادران است که با مساعدت شهرداری و پرداخت حقوق کتابداران قرار شد این کتابخانه ساعت کاری خود را افزایش دهد.

وی اظهار کرد: این کتابخانه پیش از این از ساعت هفت تا 19 فعالیت می ‌کرد و روز‌های جمعه تعطیل بود اما با مساعدت مالی شهرداری اکنون این کتابخانه از ساعت هفت تا 21 و روزهای تعطیل از هشت تا 16 عصر آماده ارایه خدمات به مخاطبان است.

مسوول کتابخانه‌ عمومی بابا طاهر گفت: این کتابخانه به دلیل درخواست دانش آموزان و دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترای که نیاز به منابع و استفاده از سالن‌های مطالعه داشتند، ساعت کاری خود را افزایش داد.

کفیلی گفت: کتابخانه عمومی باباطاهر به دلیل دسترسی آسان به مترو و سامانه BRT متقاضیان زیادی برای مراجعه دارد. این کتابخانه در منطقه تهران‌نو، غرب به شرق، بعد از پل خاقانی، انتهای خیابان هاشمی، باباطاهر شرقی، بوستان دانش آموز قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها