دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۰
لزوم تجلیل از پیشکسوتان شعر/ خود سانسوری بر فضای ادبیات حاکم است

محمد صالحی‌آرام، شاعر و طنزپرداز خواستار تجلیل از پیشکسوتان شعر در جشنواره شعر فجر شد. این شاعر همچنین گفت که خود سانسوری بر فضای شعر حاکم است و شاعران و نویسندگان نمی‌توانند نگاه واقعی‌شان را بیان کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، صالحی‌آرام گفت: از هشتمین جشنواره شعر فجر انتظار دارم که دارای جاذبه و ظرفیت باشد تا همه هنرمندان و شاعران و اهل هنر داوطلبانه و علاقه‌مندانه در آن شرکت کنند. 

این شاعر با اشاره به اظهارات دبیر جشنواره شعر فجر مبنی بر سیاسی نبودن این رویداد افزود: معمولاً هر عقیده و نظری یک نگاه سیاسی به همراه دارد. این نگاه و عقیده و نظر مهم نیست، اما مفهوم سیاسی در آن مستتر است.

‌صالحی‌آرام توضیح داد: این سخن که به دور از هر گونه نگاه سیاسی داور و برگزیده خواهیم داشت به گمان من در حد حرف ‌و شعار باقی خواهد ماند. این سخنی است که تا کنون از سوی بسیاری از مسوولان مطرح شده اما همان‌طور که گفتم در حد شعار باقی مانده است.

این طنزپرداز یادآور شد: متأسفانه خودسانسوری بر ذهن و زبان شاعران حاکم است و دست اندرکاران جشنواره نیز که حسن نیت دارند به دلیل دچار شدن به این مشکل نمی‌توانند نگاه واقعی‌شان را عنوان کنند.

شاعر مجموعه شعر «همچو شرر خندیدن» گفت: عبارت دیگری که از سوی دبیر هشتمین جشنواره شعر فجر عنوان شد این بود که هشتمین جشنواره شعر فجر نمایش صداهای مورد اعتناست. این امر در صورتی محقق می‌شود که افراد مختلف با رغبت و علاقه در این جشنواره شرکت کنند و سلیقه فردی در جشنواره امسال مطرح نباشد.

این روزنامه‌نگار گفت: مساله خودی و غیرخودی نباید در گزینش و دعوت از افراد مختلف در جشنواره امسال مطرح شود. اگر بخواهیم ساز و کار جشنواره را به نهادهای خصوصی و انجمن‌ها واگذار کنیم باید در گام نخست بررسی کنیم که چرا انجمن های صنفی که می‌توانستند اداره این جشنواره را برعهده بگیرند، بعد از دولت آقای خاتمی تعطیل شدند.

شاعر مجموعه شعر «شکل دگر خندیدن» توضیح داد: ما قبل از انقلاب کانون نویسندگان را داشتیم که این‌کانون‌ها به گمان من می‌توانستند درباره جشنواره شعر نظر بدهند یا اداره جشنواره به آن‌ها واگذار شود. در حال حاضر کانون‌های قوی و خودبنیادی که بتوانند جشنواره شعر فجر را اداره کنند، نداریم. اگر هم کانونی وجود دارد جدای از دولت نیست و به طریقی از سوی دولت مجوز گرفته است.

وی ادامه داد: کانون‌هایی که نام بردم دارای  400 یا 500 عضو بودند. این کانون‌ها دبیر داشتند و هر سال انتخابات واقعی و بگو مگوهای شورانگیز و بحث انگیز در آن‌ها شکل می‌گرفت. امروز حتی انجمن شاعران را به حزب مشارکت نسبت می‌دهند و کار آن را برنمی‌تابند. حرفم این است که تا وقتی این مساله وجود دارد هنر شکوفا نخواهد شد.

صالحی‌آرام یادآور شد: هنگامی که برخی حضور چنین انجمن‌هایی را برنمی‌تابند همان بهتر که وزارت ارشاد و دست اندرکارانش اداره چنین جشنواره‌ای را بر عهده بگیرند.

محمدصالحی‌آرام متولد همدان، از چهره‌های پیشکسوت شعر طنز ایران است. از میان کتاب‌های او می‌توان به «همچو شرر خندیدن» و «شکل دگر خندیدن» اشاره کرد. وی علاوه بر این‌ها سال‌ها در عرصه‌های مختلف مطبوعاتی روزنامه‌نگاری کرده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها