سه‌شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۰
جشنواره شعر فجر از دولتی بودن خارج شود/مردم کارها را فوت آبند!

کیومرث منشی‌زاده گفت: با هر گونه اقدام دولتی در عرصه فرهنگ و هنر به ویژه درباره جشنواره شعر فجر مخالفم و معتقدم جشنواره شعر فجر نباید به سیاست آلوده شود. دولت باید جشنواره شعر فجر را به مردم واگذار کند. مردم کارها را بلدند و فوت آبند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، منشی‌زاده، شاعر و طنزپرداز  گفت: یک کاریکاتوریست آلمانی کاریکاتور هیتلر را در حال نقاشی ساختمان کشید و زیرش نوشت: «دنیا به کار خود ادامه داده بود اگر هر کس به کار خود ادامه داده بود.»

وی افزود: می‌دانیم که هیتلر نقاش ساختمان بود و با ادامه کارش در زمینه نقاشی ساختمان دنیا محل بهتری برای زندگی کردن می‌شد. دولت باید به فکر نان و آب مردم باشد و جشنواره‌هایی مثل جشنواره شعر فجر را به مردم واگذار کند. مردم باقی کارها را بلدند و به قول معروف فوت آبند.

شاعر «ساعت سرخ در ساعت 25» توضیح داد: مردم می‌گویند نان دانه‌ای چند است و دولت می‌گوید شعر خدمتتان بدهم!؟ دولت‌ها بهتر است به جای این‌که به فکر شاعر باشند با این وضع ناخوب اقتصادی  به فکر شاطر باشند! 

صاحب کتاب «سفرنامه مرد مالیخولیایی پریده رنگ» گفت: حاج میرزا آقاسی دستور داده بود قناتی را لایروبی کنند. مغنی‌ها گفتند این قنات برای شما آب ندارد. گفت برای شما که نان دارد. به گمانم این گونه جشنواره‌ها اگر برای شعر خوب نباشد برای کارمندان ادبی که دست روی دست گذاشته‌اند و منتظر وقوع اتفاقی در عرصه شعرند، خوب است. به قول شاعر که گفته است:
«همین میردت عیسی از لاغری
تو در بند آنی که خر پروری» 

منشی زاده همچنین گفت: ‌اگر وزارت ارشاد اهل ارشاد باشد باید کسانی را ارشاد کند که به مردم تلقین کرده‌اند دسته بندی کالا مهم است. فرانسوی‌ها می‌گویند در شب گربه‌ها خاکستری‌اند و انگلیسی‌ها هم دقیقاً همین اصطلاح را دارند. به اعتقاد من سیاه و سفید گربه مهم نیست، گربه باید موش خا‌کستری بگیرد. دولت‌ها در همه جای دنیا یک جورند. همه دولت‌ها کشته مرده شاعر مثبت بافند. شاعری مثل آن‌که گفته است:
«نه کرسی فلک نهد اندیشه زیر پا
تا بوسه بر رکاب قزل ارسلان زند»

وی دراین باره که چه نهادهایی می‌توانند از لحاظ مالی جشنواره شعر را پشتیبانی کنند تا در قبالش NGOهای خصوصی آن را اداره کنند، گفت: هر گونه ارتباط شعر و پول فساد ایجاد می‌کند.

منشی‌زاده متولد سال 1317 کرمان است. این شاعر را بیشتر با عنوان بنیانگذار شعر ریاضی در ایران می شناسند. از کتاب‌های او می‌توان به مجموعه شعر «قرمزتر از سفید» و مجموعه طنز «از روبه‌رو با شلاق» اشاره کرد. او در سال‌های اخیر به سرودن شعرهایی موسوم به شعر رنگی روی آورده ‌است. «ساعت سرخ در ساعت25» نام گزینه اشعار وی است که در سال 87 از سوی انتشارات نگیما منتشر شد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۶
    آفرین بر کیومرث منشی زاده شاعر اصیل معاصر . این شاعر قدمی امروز حرفهای اصیل می زند و همه حرفهایش از تملق به دور است و آصلا با تملق آشنا نیست. ما مروز به چنین شاعرانی نیاز داریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط