کتاب «ساخت داروهای ترکیبی» اثر خیراله غلامی و همکاران، به آموزش مصور روشهای ساخت، تعیین تاریخ انقضا و کاربردهای بالینی این داروها در داروخانههای ایران پرداخته است.-
کتاب حاضر در هشت فصل تنظیم شده است. در فصل نخست، اشکال دارویی موضعی در داروهای ترکیبی مانند ژلها و لوسیونها و همچنین انتخابهای پایه برای تامین مواد ساخت داروها، از منظر نویسندگان مورد بررسی قرار گرفته است.
«اصول ساخت داروهای ترکیبی موضعی» عنوان فصل دوم این اثر است که به بررسی انحلال، اختلاط و جذب محلولها در پایه نیمه جامد میپردازد.
فصل سوم با عنوان «کار با تجهیزات ساخت داروهای ترکیبی» به معرفی و تشریح چگونگی کاربرد وسایل حجمسنجی و تجهیزات رایج ساخت داروها، اختصاص دارد.
«تکنگاریهای مواد موثره و مواد جانبی رایج در ساخت داروهای ترکیبی» موضوع محوری فصل چهارم کتاب است. در این فصل، خواص انواع مواد پایه ساخت داروهای ترکیبی مانند منوتل و روغن زیتون بررسی شده است.
نویسندگان کتاب، در فصلهای پنجم تا هشتم، به مباحث مرتبط با «تکنگارهای فرآوردههای دارویی ترکیبی»، «کاربرد بالینی داروهای ترکیبی خوراکی»، «تاریخ انقضای فرآوردههای دارویی ترکیبی» و «منابع علمی در فرآوردههای دارویی ترکیبی» با تکیه بر منابع داخلی و بینالمللی اشاره کردهاند.
فصل پایانی این اثر علمی نیز، به معرفی کتابهای مرجع فارسی، انگلیسی و مجلات تخصصی و اینترنتی معتبر در این زمینه، اختصاص دارد.
کتاب «ساخت داروهای ترکیبی» با شمارگان 9 هزار نسخه در 232 صفحه، به بهای 29 هزار و 500 تومان از سوی نشر طبیب به چاپ رسیده است.
نظر شما