یکشنبه ۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۸
کمک به ترویج فرهنگ مطالعه؛ فلسفه اصلی انتشار روزانه یک اثر

مرکز اسناد انقلاب اسلامی در ایام بیست‌ویکمین دوره هفته کتاب، روزانه یک اثر منتشر کرد. محمدمهدی رحیمی، معاون فرهنگی موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی هدف از این اقدام را کمک به ترویج فرهنگ مطالعه دانست./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، خبرگزاری کتاب به بهانه انتشار روزانه یک اثر در ایام هفته کتاب از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی و اطلاع از چگونگی تحقق این اقدام با وجود مشکلات موجود در عرصه نشر و کمّ و کیف آن، با محمدمهدی رحیمی، معاون فرهنگی موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت‌وگو کرد.

رحیمی با بیان این‌که تعیین یک بازه زمانی (یک هفته) به عنوان هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بیشتر یک فعالیت نمادین با هدف گرامیداشت اهمیت کتاب و ترویج کتابخوانی است، اظهار کرد: برنامه‌های مرکز اسناد انقلاب اسلامی از جنس تبلیغ کتاب و ترویج فضای کتابخوانی در کشور است. بنابراین، فرصت هفته کتاب را غنیمت شمردیم و به انتشار روزانه یک اثر در طول این هفته اقدام کردیم.

وی ادامه داد: مرکز اسناد انقلاب اسلامی انتشار سالانه 70 عنوان کتاب جدید را در دستور کار دارد؛ به عبارت دیگر این مرکز هر پنج روز یک بار یک اثر را رهسپار بازار نشر می‌کند. با وجود مشکلات موجود در حوزه نشر، مرکز اسناد انقلاب اسلامی همچنان بر قاعده خود پایبند مانده و با برنامه‌ریزی جدی‌تر به انتشار این آثار اقدام می‌کند.

معاون فرهنگی موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال که «در شرایط بحران اقتصادی و وجود مشکلات نشر که اغلب ناشران با آن‌ها مواجه هستند، مرکز اسناد انقلاب اسلامی چگونه توانسته است در طول هفته کتاب روزانه یک اثر را راهی بازار نشر کند؟» گفت: کتاب‌هایی که باید در هفته‌های آینده و در طول سال  از سوی مرکز انقلاب اسلامی منتشر می‌شدند با فعالیت بسیار فشرده همکاران این مرکز، تا قبل از هفته کتاب به مرحله چاپ رسیدند و در ایام این هفته، روانه بازار نشر شدند تا بتوانیم در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی مشارکت داشته باشیم.

رحیمی در پاسخ به این سوال که «آیا برای انتشار روزانه یک اثر در هفته کتاب از سوی مرکز یا نهادی حمایت شدید؟ پاسخ منفی داد و گفت: این مرکز حدود دو سال است که از سوی هیچ نهاد دولتی حمایت نمی‌شود و به صورت خودگردان فعالیت می‌کند. بنابراین، نه تنها در انتشار این آثار هیچ کمکی دریافت نکردیم، بلکه هنوز طلب‌های خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای خرید کتاب‌هایمان دریافت نکرده‌ایم.

وی درباره حضور نویسندگان آثار منتشر شده در هفته کتاب در فروشگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی توضیح داد: این فعالیت را در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی انجام دادیم تا هم نویسندگان این آثار درباره محتوای مکتوبات خود صحبت کنند و هم به پرسش‌های احتمالی رسانه‌های مختلف درباره این آثار پاسخ داده شود. معرفی فروشگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی که فعالیت خود را به تازگی آغاز کرده است، از دیگر اهداف برگزاری این نشست‌ها به شمار می‌آید.

معاون فرهنگی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال که «آیا پیشنهادی برای مسوولان فرهنگی کشور با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی دارید؟» گفت: امیدوارم با تغییر و تحولاتی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رخ داده است این وزارتخانه بتواند بیش از پیش بر مشکلات خود فائق آید و در راستای حمایت‌ روزافزون از اهالی فرهنگ، به ویژه ناشران گام بردارد.

رحیمی ادامه داد: اکنون ناشران علاوه بر این‌که دغدغه دریافت مطالبات خود را از وزارت ارشاد دارند، دغدغه فروش کتاب‌های جدید خود را نیز دارند. بنابراین، این وزارتخانه باید در خرید کتاب‌های جدید ناشران اهتمام جدی‌تر داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط