عبدالکریم جربزهدار، مدیر انتشارات اساطیر و برگزیده بخش فنی آیین قدردانی از خادمان علمی و فنی نشر کشور درباره نقش رسانهها بهویژه خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: در دنیایی که مردم با خبرهای پوچ بمباران اطلاعاتی میشوند، خبرگزاری کتاب با بیان جزئیات در حوزه کتاب و فرهنگ نقش موثری دارد. این خبرگزاری باید بکوشد در حوزه کتاب و نشر برای دیگر رسانهها بهعنوان اولین و آخرین منبع دستیابی به اطلاعات باشد.-
مدیر انتشارات اساطیر در پاسخ به این سوال که اهدای چنین جوایزی چه تاثیری بر تالیف و انتشار کتاب دارد، بیان کرد: جایزهای که به انتشارت اساطیر تعلق گرفت برای کارهای آینده این انتشارات نیست بلکه متعلق به کارنامه آن تا به امروز و برای 30 سال کار مستمر و شبانهروزی در زمینه متون و منابع ایرانشناسی، اسلامشناسی، تاریخ و اسطوره است. این قدردانیها باعث میشود تا پدیدآورندگان و ناشران دیگر در خلق آثار تاثیرگذار و ماندگار بکوشند.
وی به همزمانی این مراسم با آغاز هفته کتاب اشاره کرد و گفت: اینکه هفته کتاب با تجلیل از خادمان این حوزه آغاز شود، امری شایسته بهشمار میرود. اصل و پایه این هفته بر کتاب است و کتاب نیز بر دو رکن استوار شده؛ نخست پدیدآورنده و پس از آن ناشر. طبیعی است نبود هر کدام از این دو عنصر اساسی، به نابودی این حوزه میانجامد. از سوی دیگر تجلیل از خادمان علمی و فنی نشر کشور دو اثر مهم برجای میگذارد. تاثیری که این مراسم بر دیگر افراد دارد باعث خواهد شد تا برای دستیابی به چنین جوایزی تلاشی دوچندان در حیطه قلمزنی و نشر انجام دهند. به یقین تجلیل از آثار و خادمان حوزه کتاب، باعث افزایش سطح کمی و کیفی آثار منتشر شده دارد.
این ناشر درباره برنامههای آینده انتشارات اساطیر گفت: برنامههای آینده این انتشارات ادامه راهی است که در این 30 سال طی کردهایم و به توسعه کتابها، منابع و ماخذ در حوزههای ایرانشناسی، اسلامشناسی و ادب فارسی خواهیم پرداخت. شاید بزرگترین کاری که انتشارات اساطیر در حدود چهار دهه انجام داده، حرکت در یک مسیر مشخص و دوری از تغییر نگرش و نرفتن بهسمت کتابهای بازارپسند برای فروش بیشتر باشد، چرا که در این سالها مشکلات بسیاری در حوزه نشر متون وجود داشته، بهطوری که دیگر کمتر کسی پیدا میشود که در این حوزه ورود یا سرمایهگذاری کند.
جربزهدار اظهار کرد: رسانهها و مطبوعات در هفته کتاب توجه مردم را به جنبههای مختلف مقوله کتاب و فرهنگ جلب میکنند و باعث میشوند عدهای هر چند اندک به قلمرو کتاب وارد شوند. از این نظر کار آنها مانند سیستمی آموزشی است که پس از ورود و آموزش افراد، در نهایت تعداد اندکی استاد و دانشمند به جامعه تحویل میدهد. اکنون رسانهها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با این برنامهها اگر تنها به تعداد انگشتان دست، افرادی را به حوزه کتاب علاقهمند کنند، سرمایهگذاری بزرگی به نفع جامعه و کشور انجام دادهاند.
وی درباره نقش و تاثیر رسانهها در ترویج کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: در دنیایی که مردم هر روز با خبرهای پوچ و آگهیهای تبلیغاتی بمباران میشوند و حتی در فضای مجازی نیز این مسایل بسیار وجود دارد، صحبت کردن رسانهها درباره کتاب، فرهنگ و معارف بشری تاثیر بسیاری بر ذهن مخاطب خواهد گذاشت. خبرگزاریهایی مانند خبرگزاری کتاب ایران نیز در این مسیر وظیفه دارند به تغییر و دگرگون ساختن ذهن مردم بپردازند.
جربزهدار با تاکید بر فعالیتهای خبرگزاری کتاب ایران و تاثیر آن در حوزه کتاب گفت: خبرگزاری کتاب ایران کاری تخصصی را بر عهده دارد که از اهمیت ویژهای برخوردار است، به همین دلیل خبرها را در حوزه کتاب با جزییات بیشتری منتشر میکند در حالی که دیگر رسانهها تنها به سرخط خبرها میپردازند. نگاه جزئینگر و ریزبین به کتاب و مخابره آن، رسالت این خبرگزاری بهشمار میرود و تا به حال در این زمینه موفق بوده اما باید بکوشد تا بهعنوان اولین و آخرین منبع دستیابی به اطلاعات در حوزه کتاب و نشر تبدیل شود و دیگر رسانهها برای بهدست آوردن اطلاعات آن را منبع و ماخذ قرار دهند. این خبرگزاری به لحاظ دسترسی به مولفان، مترجمان، پدیدآورندگان و ناشران میتواند به تحول افراد و ورود آنها به حوزه کتاب کمک شایانی کند.
نظر شما