انتشارات ققنوس کتابی از مجموعه تاریخ جهان با نام «بحران بزرگ» تالیف جکلین فارل را با ترجمه مهدی حقیقتخواه منتشر کرد. این کتاب دربردارنده اطلاعاتی درباره وقایع سالهای پس از جنگ جهانی اول تا آغاز جنگ دوم جهانی است.-
آنچه در تاریخ جهان با عنوان بحران بزرگ شناخته میشود از سال 1919 یعنی پایان جنگ جهانی اول آغاز و تا سال 1939 شروع جنگ دوم جهانی ادامه مییابد. با حمله آلمان به چکسلواکی و در نتیجه افزایش هزینههای دفاعی و تقویت نیروهای مسلح بریتانیا، فرانسه و ایالات متحده سرانجام بحران بزرگ دهه 1939 پایان مییابد.
این کتاب دارای هفت سرفصل با عناوین «ریشههای بحران»، «هوور و روزولت»، «صد روز نخست»، «اقدام جدید در کشتزار و شهر»، «بحث بین بازیابی و اصلاح»، «بحران جهان گستر» و «میراث بحران» است. در پایان کتاب نیز یادداشتهایی برای مطالعه بیشتر خوانندگان درباره وقایع بحران آمده است.
کتاب «بحران بزرگ» با این جملات آغاز میشود: «در آن زمان از جلوی هر ساختمانی که رد میشدی، آدم فقیری با این پرسش همیشگی سر راهت سبز میشد: «میشود یک ده سنتی به من بدهی»... فکر کردم این جمله میتواند عنوان زیبایی باشد، اگر بتوانم آن را طوری از آب دربیاورم که از راه ترانه به مردم بگوید که ین فقط مردی نیست که یک سکه ده سنتی طلب میکند، ین مردی است که میگوید: من راهآهن را ساختم، من آن برج را ساختم، من برای شما جنگیدم... چه بر سر همه آن ثروتی آمد که من به وجود آوردم؟» این سخنان ترکل، ای. وای.هاربرگ درباره نگارش ترانه «برادر میشود یک ده سنتی به من بدهی؟»، ترانهای که وضعیت اسفناک میلیونها نفر را در جریان بحران نشان میدهد.»
در قسمتی از کتاب نیز درباره میراث بحران آمده است: «آزمون دشوار و گزنده بحران بزرگ باور مردم آمریکا را به اختیارات محدود دولت فدرال از ذهنشان پاک کرد و آنها را به ضرورت حکومت ضامن متقاعد ساخت و همانطور که جنگ داخلی نقطه عطفی در تفکر آمریکایی پدید آورد، بحران و اقدام جدید نشانه گذر از گسلی بود که به نظر میرسید برگشت از آن امکانپذیر نباشد.»
چاپ نخست کتاب «بحران بزرگ» تالیف جکلین فارل و ترجمه مهدی حقیقتخواه با شمارگان یکهزار و 500 نسخه و بهای هفت هزار و 500 تومان از سوی انتشارات ققنوس روانه بازار کتابهای تاریخ جهان شده است.
نظر شما