به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این اثر بيانی از خاطرات محمدعلي جناح به شمار میآید. نويسنده میکوشد علاوه بر ارايه تصويري از شخصيت محمدعلي جناح كه به قائد اعظم معروف است، صورتي واقعي از منشا نهضتها، تضادها و سير حوادث شبه قاره هند و پاكستان ارایه دهد.
«دوران كودكي در كراچي»، «گفتوگوي اسكندر»، «زناشويي دوم جناح»، «بازگشت به هند»، «هديه روز تولد»، «وقايع مربوط به 1945 تا 1946»، «تجزيه» و «پرواز به طرف كراچي» مراحل مختلف زندگي جناحاند که فصول عناوین کتاب را شکل میدهند.
در بخشی از کتاب با عنوان «گفتوگو اسکندر» آمده است: «جناح در جلسه کنگره که در ماه دسامبر سال 1907 در شهر "سورت" منعقد شد، حضور داشت. در این جلسه افراطیون به حدی در عقاید ضد انگلیسی آشفته شده بودند که به رهبران اعتدالی کنگره به شدت حمله کردند و یکی از آنها کفشش را درآورد و به طرف مرد سیاسی محترم و مجربی مانند "سر فیروز شاه مهتاب" پرتاب کرد. پس از وقوع این حادثه نامطلوب نظم جلسه مختل شد و جلسه پایان یافت. جناح در جلسه آوریل سال 1908 که میلیون افراطی اخراج شدند و کنگره هدفش را مبنی بر استقلال و حکومت خودمختاری هند به صورت عضو مستملکات امپراتوری انگلیس اعلام نمود، حاضر بود.»
مولف کتاب جناح را سازنده و بناکننده تاریخ معرفی کرده است که فردی منطقی، شرافتمند، قوی و پر هیمنه بود و هر وقت اشخاص نزدیک او میآمدند، از او میترسیدند. به اعتقاد مولف، تنها نقص جناح زبان تند او بود که در محاوره بردباری نشان نمیداد و به شدت در اختصارگویی میکوشید. از سایر جهات واجد بزرگترین فضایل و حائر همه شئون رهبری سیاسی بود.
نخستین چاپ کتاب «محمدعلي جناح؛ موسس پاكستان» را انتشارات كلبه شروق با شمارگان هزار نسخه در 296 صفحه وزيري به بهای شش هزار و 200 تومان روانه بازار نشر کرده است.
سهشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۰
نظر شما