رییس بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مطرح کرد
حضور پرشور مردم در نمایشگاه کتاب برگ زرینی در کارنامه وزارت ارشاد رقم زد
علی اسماعیلی، رییس بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در آیین قدردانی از دستاندرکاران این رویداد بزرگ فرهنگی گفت: حضور پرشور مردم در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگ زرین دیگری در نظام جمهوری اسلامی ایران و کارنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کتاب و کتابخوانی رقم زد.-
علی اسماعیلی، رییس بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در این مراسم اظهار کرد: این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در فضایی مملو از آرامش و معنویت برگزار شد؛ بهگونهای که سیل عظیمی از جمعیت را در این رویداد بزرگ فرهنگی شاهد بودیم.
وی با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: در طول چهار ماه فعالیت مستمر، مجموعهای از اقدامات درونسازمانی و برونسازمانی را انجام دادیم. تشکیل شورای سیاستگذاری و شورای برنامهریزی بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و همچنین تشکیل کمیته کارشناسی قراردادها عناوین برخی اقدامات درونسازمانی و هماهنگی با 9 بیمارستان برای پذیرش بیماران نمایشگاه کتاب تهران، هماهنگی حرم امام خمینی(ره) برای اسکان شهرستانیها، هماهنگی با مدیر عامل بانک صادرات و برگزاری نشست با سازمان صدا و سیما عناوین بعضی اقدامات برونسازمانی محسوب میشوند.
رییس بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: تعیین و بازخوانی ضوابط و مقررات شرکت و ثبتنام ناشران داخلی، خارجی و الکترونیک در نمایشگاه کتاب تهران از دیگر اقدامات به شمار میآیند. ثبتنام ناشران داخلی توسط تشکلهای نشر، ثبتنام ناشران خارجی از طریق سایت نمایشگاه و ثبتنام ناشران الکترونیک از طریق تشکلهای نشر الکترونیک صورت گرفت.
وی با اشاره به مراحل آمادهسازی بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: تحویل غرفهها، استقرار ناشران و همچنین نهادها و سازمانها در مکانهای تعیین شده، تبلیغ و اطلاعرسانی توسط پانزده هزار پوستر، چاپ و توزیع هزار کارت دعوت برای شرکت در مراسم افتتاحیه و اختتامیه، استقرار خبرنگاران در جایگاه ویژه از دیگر اقدامات این دوره از نمایشگاه کتاب تهران محسوب میشوند.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: چاپ و انتشار یازده شماره ویژهنامه بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در شانزده صفحه و چاپ و انتشار یازده شماره نشریه بازتاب، پخش سخنان مقام معظم رهبری درباره اهمیت کتاب و کتابخوانی، چاپ یک میلیون نقشه راهنمای نمایشگاه کتاب تهران و ارایه خدمات اطلاعرسانی عناوین برخی مجموعه فعالیتهای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران است.
اسماعیلی افزود: امسال ناشران داخلی در فضایی افزون بر 64 هزار 794 متر مربع به ارایه تازههای نشر خود پرداختند. بخش ناشران الکترونیک نیز برای نخستین بار به صورت مستقل و گسترده با حضور 119 شرکت فعال در حوزه کتاب و ارایه دو هزار 428 عنوان محصول فرهنگی، پنج سایت در حوزه کتابخوانی دیجیتال و سه شرکت عرضه تبلت در بخش فناوریهای نوین برگزار شد.
وی اظهار کرد: امسال برای نخستین بار بخش ناشران بینالملل از سایر بخشهای نمایشگاه کتاب تهران تفکیک شد. در این بخش یک هزار و 600 ناشر از 77 کشور به ارایه 250 هزار عنوان کتاب پرداختند. این بخش با افزایش فضای پانزده متری در بخش لاتین نسبت به سال گذشته، میزبان 35 نشست تخصصی مرتبط با حوزه بینالملل بود.
رییس بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: راهاندازی غرفه بانوی نور با عرضه 400 عنوان کتاب و تخفیف 50 درصدی، برپایی غرفه بیداری اسلامی، برگزاری 150 نشست در سراهای اهل قلم، راهاندازی غرفههای 15 خرداد و شهید مطهری از اقداماتی است که در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران انجام گرفت.
اسماعیلی با اشاره به تسهیلات و خدماتی که در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران ارایه شد اظهار کرد: امسال از 158 هزار و 415 دانشجو با ارایه بن کتاب حمایت کردیم.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امسال در راستای ترویج ارزشهای دینی و انقلابی از غرفهداران محجبه قدردانی شد. همچنین در این راستا بنر شهدای شاخص دوران انقلاب نصب و شاخصهای رعایت شئونات اسلامی در انتخاب غرفه برتر گنجانده شد.
وی در ادامه سخنانش گفت: در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سالن بیداری اسلامی با هدف برگزاری نشستهای تخصصی در این حوزه و نمایش آثار مرتبط راهاندازی شد. همچنین پنج مکان برگزاری نماز جماعت در بخشهای مختلف نمایشگاه راهاندازی شد.
این مقام مسوول با اشاره با اهم اقدامات و نقاط قوت بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: برگزاری مراسم رونمایی از آثار ارزشمند با حضور شخصیتهای مختلف، برپایی سالن یاس با هدف ارایه تصویر مناسب از نشر کشور و فعالیتهای مرتبط با حوزه کتاب، رونمایی از اثر فاخر ترجمه شاهنامه به زبان اسپانیایی و اختصاص دو سالن مختلف فعالیتهای سازمان و نهادهای فعال در حوزه کتاب از نقاط قوت این رویداد بزرگ مهم فرهنگی محسوب میشود.
اسماعیلی ادامه داد: از دیگر اقدامات این دوره میتوان به تولید هفت کتاب توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، راهاندازی سیستم اطلاعرسانی اینترنتی (وایرلس)، بازدید بیش از 300 نفر از مسوولان کشور، بازدید بیش از چهار میلیون نفر از نمایشگاه کتاب تهران، افزایش سطح زیربنای نمایشگاه کتاب تهران از 100هزار متر مربع به 125 هزار متر مربع و افزایش 25 درصدی تعداد عناوین کتب لاتین و عربی اشاره کرد.
وی در پایان گفت: با تشکیل شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران تصمیم داریم از آغاز خردادماه سال جاری در راستای برپایی هرچه بهتر بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران قدم برداریم. همچنین نواقص دورههای قبلی این رویداد بزرگ فرهنگی را با هدف برپایی نمایشگاهی درخور و شایسته نظام جمهوری اسلامی در سالهای آینده رفع کنیم.
نظر شما