سه‌شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۰
سیدمهدی شجاعی: برای درمان ابتدا درد را بشناسیم

سیدمهدی شجاعی كه امروز به نمایشگاه کتاب آمده بود، به «ایبنا» گفت: این روزها شبکه‌های ماهواره‌ای برای فرهنگ ما تعیین تکلیف می‌کنند. به همین دلیل بخش فرهنگ باید با شایستگی و توجه بیشتری هدایت شود، برای درمان باید ابتدا درد را بشناسیم.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شجاعی گفت: در کشورهای دیگر مهم‌ترین مقوله، فرهنگ است و اغلب بیشترین هزینه و وقت صرف موضوعات فرهنگی می‌شود، ولی در ایران به این مقوله مهم به شایستگی نگاه نمی‌شود.

وی اضافه کرد: حتی در کشورهای همجوار مانند ترکیه نیز در این سال‌هابه مقوله فرهنگ به خوبی پرداخته شده است، ولی متاسفانه هنوز در شبکه‌های ماهواره‌ای برای فرهنگ ما تعیین تکلیف می‌کنند.

این نویسنده که در غرفه «کتاب نیستان» نمایشگاه کتاب تهران با مخاطبانش دیدار می‌کرد، در ادامه به راهکارهایی نیز اشاره کرد و گفت: اگر مخاطبان و در مجموع مردم ما مشکل معیشت نداشته باشند، آن وقت باید توقع داشت که تبلیغات فرهنگی می‌توانند موثر واقع شوند. در غیر این صورت نباید انتظار فراوانی از تبلیغات و نمایشگاه‌های این‌چنینی داشت. 

شجاعی در بخش دیگری از سخنانش از چاپ دو کتاب دیگر در آینده نزدیک خبر داد و گفت: جلد دوم کتاب «کمی دیرتر» در شرف آمده شدن است و به زودی برای چاپ فرستاده خواهد شد.

وی افزود: کتاب دیگری که در مراحل پایانی ویرایش است، رمان حضرت یوسف است. البته فیلمنامه آن پیش‌تر نوشته شده بود و اکنون تصمیم گرفته‌ام آن را به صورت رمان بنویسم. 

بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران از 11 اردیبهشت آغاز شده و  تا 21 همین ماه ادامه دارد.

شجاعی متولد ۱۳۳۹ تهران است. وی در سال ۱۳۵۶ پس از گرفتن دیپلم ریاضی، به دانشکده هنرهای دراماتیک وارد شد و در رشته ادبیات دراماتیک به ادامه تحصیل پرداخت.

شجاعی حدود هشت سال مسوولیت صفحه‌های فرهنگی و هنری روزنامه جمهوری اسلامی و سردبیری ماهنامه صحیفه را به عهده داشت. وی سال‌های متمادی سردبیر مجله رشد جوان و همزمان مدیر انتشارات برگ بود.

مسؤولیت داوری چند دوره از جشنواره فیلم فجر، جشنواره تئاتر فجر، جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان و جشنواره مطبوعات از فعالیت‌های هنری و فرهنگی او طی سال‌های ۶۵ تا ۷۵ به‌شمار می‌روند.

فیلم‌نامه‌های «بدوک»، «دیروز بارانی» و «پدر» کارهای سینمایی مشترک او با مجید مجیدی و فیلم‌نامه «چشم خفاش» و «قلعه دبا» کارهای سینمایی مشترک او با بهزاد بهزادپور هستند. از دیگر فیلم‌نامه‌های سیدمهدی شجاعی، می توان به «کمین» و «آخرین آبادی» اشاره کرد که از سوی کانون پرورش فکری کودکان ساخته شده‌اند.

هم‌چنین کتاب‌های «کشتی پهلو گرفته» ، «پدر، عشق و پسر» ، «آفتاب در حجاب» ، «از دیار حبیب» ، «شکوای سبز» ، «خدا کند تو بیایی» و «دست دعا، چشم امید» حاصل تجربه‌های او در زمینه ادبیات مذهبی هستند.

رمان «کمی دیرتر» و فیلم‌نامه‌های «چشم خفاش»، «تیر چراغ برق» با همکاری مجید مجیدی و بهزاد بهزادپور از تازه‌ترین آثار شجاعی در زمینه داستان و فیلمنامه نویسی‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها