پنجشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۰
وزیری: چشمداشت معنوی مولفان توجه به کتاب آن‌هاست

ذبیح‌الله وزیری که کتاب «گنجینه‌ای از مثل‌های گویش سمنانی» او در این دوره از جایزه «کتاب فصل» شایسته تقدیر شناخته شد، معتقد است که مولفان هیچگونه چشمداشت مادی در حوزه کتاب ندارند، ولی چشمداشت معنوی آن‌ها توجه به کتاب و قدردانی از آن‌ها است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب دو جلدی «گنجینه‌ای از مثل‌های گویش سمنانی» تالیف ذبیح‌الله وزیری در بخش «زبان» بیست‌ودومین جایزه «کتاب فصل» شایسته تقدیر شناخته شد.

وزیری درباره این کتاب به «ایبنا» گفت: این کتاب مجموعه‌ای از مثل‌های رایج در گویش سمنانی را شامل می‌شود. برخی از آن‌ها منحصر به این گویش هستند و برخی دیگر در اثر داد و ستد فرهنگ‌ها به گویش سمنانی راه یافته‌اند.

وی ادامه داد: این مثل‌ها همراه با دعاها، نفرین‌ها، تهدیدها و شوخی‌های سمنانی است که به صورت دسته‌بندی مستقل در پایان کتاب آمده است. همچنین تمامی این مثل‌ها ترجمه تحت‌الفظی و آوانگاری لاتین شده‌اند و تفسیر و کاربرد این مثل‌ها و مثل‌های مترادف و متضاد با آن‌ها نیز در این کتاب آمده است.

این پژوهشگر افزود: علاوه بر این مقایسه‌ای میان مثل‌های گویش سمنانی با دیگر مثل‌های زبان فارسی و برخی از گویش‌های ایرانی و غیر ایرانی صورت گرفته و ریشه تاریخی و داستانی این مثل‌ها نیز ارایه شده است.

وی درباره منابعی که در تدوین این کتاب به ‌کار گرفته است، اظهار کرد: از 85 عنوان کتاب، مجله، روزنامه و فصل‌نامه در تدوین و گردآوری این مثل‌ها استفاده کرده‌ام.

وزیری اشاره‌ای به مدت زمان تدوین این اثر داشت و توضیح داد: از فروردین 1342 کار گردآوری این مثل‌ها را با مطالعه متون فارسی و پژوهش‌های میدانی آغاز کردم و این کار تا حدود پنج سال پیش ادامه داشت. همچنین کار تدوین نهایی آن نیز حدود سه سال به‌طور انجامید.

وی یادآور شد: این کتاب در هزار و 682 صفحه، بیش از پنج هزار و 250 مثل را شامل می‌شود.

وی در ادامه و در توضح دیدگاهش درباره جایزه «کتاب فصل» ادامه داد: برپایی چنین جایزه‌ای در تقویت روحیه افرادی که در حوزه کتاب و به‌ویژه موضوع گویش‌های در حال انقراض و پایداری و استواری آن‌ها کار می‌کنند، بسیار موثر و زحمت دست‌اندرکاران جایزه «کتاب فصل» شایسته تقدیر است.

این مولف ادامه داد: افرادی که در حوزه کتاب فعالیت می‌کنند هیچ چشمداشت مادی ندارند، اما چشمداشت معنوی آن‌ها، توجه به کتاب و قدردانی این‌چنینی است.

وی مثالی در این زمینه ارایه کرد و گفت: برای کتاب «گنجینه‌ای از مثل‌های گویش سمنانی» هیچ حق‌التالیفی دریافت نکرده‌ام و از ناشر نیز خواستم تا کتاب با قیمتی مناسب به علاقه‌مندان و دانشجویان ارایه شود چراکه نمی‌خواستم حاصل 45 سال پژوهش و کار در این زمینه را با دریافت مبلغی هدر دهم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها