سه‌شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۰
كفيلي: کتاب‌های کاربردی ايراني نقش به‌سزایی در تحکیم خانواده دارند

آیین رونمایی از کتاب «راه و رسم همسرداری در جامعه امروز» نوشته امین‌الله اکبری در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد. فرزاد کفیلی، منتقد کتاب گفت: با توجه به این که بسیاری از آثار حوزه خانواده و روابط همسران ترجمه اند، تالیف کتاب‌های کاربردی همسو با شرایط و ویژگی جامعه امروزی نقش به‌سزایی در تحکیم روابط همسران و خانواده دارد.-

به گزارش خبرگزاری كتاب ايران(ايبنا)، در ادامه سلسله نشست‌های رونمايی دوشنبه‌های كتاب انديشه، آيين رونمايی از كتاب «راه و رسم همسرداری در جامعه امروز»  17 مهرماه از ساعت 16 با حضور امين‌الله اكبری، مولف كتاب، فرزاد كفيلی، منتقد و جمعی از بانوان شهر تهران در سالن اجتماعات فرهنگسرای انديشه برگزار شد. 

منتقد كتاب در اين نشست با بيان ويژگی های كتاب «راه و رسم همسرداری در جامعه امروز» گفت: سالانه نزديك به پنج هزار عنوان كتاب در كشورمان منتشر می‌شود كه بخش بسياری از آن را آثار ترجمه‌ای تشكيل می‌دهد. 

وی ادامه داد: با توجه به اين‌كه بيشتر كتاب‌های منتشر شده در زمينه روابط خانواده و ارزش‌های اجتماعی خانواده ترجمه اند، تاليفی بودن اين كتاب به عنوان يك اثر پژوهشی و علمی كه همسو با رويكردها و مشكلات جامعه امروزي ماست يك مزيت به شمار می‌آيد.
 
كفيلي افزود: اين كتاب كه بر پايه تجربيات و تحقيقات كارشناسی تاليف شده است اثری ارزشمند و كاربردی در امر معرفی ارزش ها و پيوند روابط خانواده و زناشويی است. 

وي با اشاره به اين مطلب كه فلسفه زندگی رسيدن به آرامش و تعادل روحی است، گفت: شالوده اين كتاب به يكسری از مفاهيم كليدی زندگي اشاره دارد و از مفاهيم آرامش، صفات دوست داشتن و محبت در بين همسران و نيز پيوند خانواده به عنوان يك امر مقدس و الهی ياد می كند.
 
كفيلي بيان كرد: جامعه امروزی ما يك جامعه نيمه سنتی است و ارزش‌های دينی و مذهبی در روابط انسانی و اجتماعی آن نقش به‌سزايی دارد. اكثر بخش‌های اين كتاب از احاديث و آيات قرآن بهره گرفته و رهنمود‌ها و رويكرد‌های اساسی و كاربردی را در اختيار خانواده‌ها گذاشته  است.
 
منتقد کتاب افزود: در اين اثر به نقش زن با توجه به نگرش مردسالاری كه هنوز در جامعه امروزی ما رواج دارد به عنوان تاثير گذار‌ترين فرد بر خانواده اشاره شده است كه اين امر می تواند در شناساندن صحیح جایگاه و مقام زن در خانواده و جامعه موثر باشد.

وی در ادامه با بيان ابهامات و كمبود‌های اين كتاب گفت: بخش هايی از اين كتاب نصیحت گونه نوشته شده است كه بهتر بود با توجه به نوع مخاطبان اين كتاب كه از اقشار مختلف جامعه اند، شیوه ديگری برای ارتباط با مخاطب اتخاذ می‌شد. 

کفیلی گفت: برخي مفاهيم نیز بارها در بخش های ديگر كتاب تكرار شده است كه بهتر بود به جای تكرار مفاهيم از مطالب جديد و مفيدتری استفاده می‌شد.
 
همچنين مولف كتاب «راه و رسم همسرداری در جامعه امروز» بيان كرد: براساس فعاليتی كه سال‌ها در زمینه مشاوره خانواده داشتم بارها شاهد  هجمه های شديد فرهنگی بر خانواده ها بودم كه به تدریج گسترده‌تر و عميق‌تر می‌شد. اهميت و ضرورت اين امر من را بر آن داشت تا با فعاليت و پژوهش در حوزه آسيب شناسی و شناسايی نقاط  قوت روابط خانواده بر کمرنگ تر کردن این معضل اجتماعی بکوشم.

امين الله اكبری ادامه داد: خانواده يك نهاد اساسی و تاثيرگذار بر جامعه است كه می بايست  به شناخت آن به عنوان پايه و بنيان يك جامعه توجه كرد. 

وی افزود: اين كتاب برگرفته از تجربيات و تحقيقات سال های متمادی مشاوره و تدريس در حوزه خانواده است و توصيه‌ها و سفارش‌هايی قابل اجرا برای زيباتر و معنوی‌تر كردن زندگی خانوادگی ارايه کرده است.
 
وي بيان كرد: خوشبختانه تا كنون در زمينه‌های زناشويی و روابط همسران كتاب‌های متعددی نوشته شده است. در اين كتاب نيز تلاش شده با بيانی ساده و روشن برای مردان و زنانی كه قصد ازدواج دارند و يا تشكيل خانواده داده‌اند، نكات ارزنده‌ای مطرح شود.
 
اكبري با بيان هدف نگارش اين كتاب گفت: در واقع هدف اصلی تاليف اين اثر ارايه رويكردها و معيارهای تشكيل و ساماندهی يك خانواده متعادل با بينش صحيح و كاربردی است.
 
وی افزود: در اين كتاب مسايلی همچون «اهداف فلسفه ازدواج و ويژگی‌های همسران مناسب» در دوره قبل از ازدواج، «مراسم و آداب ازدواج و نحوه رسيدن به آرامش و سكون»، «وظايف مرد در قبال همسر»، «اهميت و جايگاه زنان و وظايف آن‌ها در رابطه با شوهرداری» و «مساله طلاق و راه‌های جلوگيری از آن » در دوره زندگی زناشويی آورده شده است. 

مولف كتاب با اشاره به اهميت نقش زن افزود: زن دارای ویژگی مربیگری و تاثيرگذار بر رويكردهای زندگی افراد خانواده است كه پرداختن به جنبه‌های رفتار‌شناسی و روانشناختی زن می‌تواند در تبيين و تشكيل يك زندگی پر از آرامش و محبت آمیز كمك شايانی كند.
 
وی ادامه داد: از ديدگاه اسلام زن همسو با مرد و دارای جايگاه و ارزش ويژه‌ای در اجتماع است كه با توجه به خصوصيات و ابعاد رفتاری و ذاتی، نقش به‌سزايی در تربيت و شكل گيري افراد خانواده و در نهايت اجتماع دارد.

 اكبری گفت: اين كتاب با ديدگاه روانشناختی از منظر قرآن و احاديث به اهميت نقش زن اشاره می‌كند و جايگاه زنان را در كسب علم و به عنوان مربی يادآور می‌شود.
 
وی افزود: حجم مناسب و نوع نگارش اين كتاب نسبت به آثار مشابه آن كه در زمينه های مختلف فردی و اجتماعی دارای پراگندگی گفتار است اين امكان را به‌وجود آورده تا مخاطب آسان‌تر به مطالب و بخش های اساسی کتاب دسترسی داشته باشد.
 
در پايان فاطمه كريمي به عنوان نماينده ناشر، امين‌الله اكبری و فرزاد كفينی از كتاب «راه و رسم همسرداری در جامعه امروز» رونمايی كردند.
 
چاپ نخست كتاب «راه و رسم همسرداری در جامعه امروز» نوشته امين‌الله اكبری با شمارگان سه هزار و300 نسخه و بهای پنج هزار تومان از سوی انتشارات قديانی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط