سبحانینیا، مدير گروه معارف اسلامي دانشگاه تفرش با نگاهی کاربردی به مقوله عبادت به بررسی مسایل و مباحث نوظهور این حوزه میپردازد و شبهات جدید را در کتاب «راه و رسم بندگی» پاسخ میگوید.-
وی بررسی آسیبهایی را که ممکن است انسان در مسیر عبادت گرفتار آنها شود، از رسالتهای این اثر پژوهشی یاد کرد و گفت: نماز از مهمترین بخشها و نمادهای عبادی دین اسلام بهشمار میآید، از این رو در کتابم با بیان راه و رسم نماز و عبودیت به مباحثی نظیر چگونگی نمازخواندن، فلسفه نماز و آثار و فواید آن توجه کردهام.
محقق حوزه دین درباره انگيزه نگارش اين كتاب گفت: جهتگیری اصلی کتاب «راه و رسم بندگی» پاسخگویی به سوالات جوانان است. این اثر را از لحاظ کاربردی بودن آن با سایر آثار این حوزه که اغلب به شکل نظری و بر اساس آیات و روایات تالیف شدهاند، متمایز میدانم.
سبحانینیا پرداختن به مسایل و مباحث نوظهور و شبهاتی که جوانان درباره عبادت کردن به ویژه نماز با آنها مواجهاند را رویکرد اصلی این کتاب دانست و توضیح داد: در «راه و رسم بندگی» کوشیدم به برخی از پرسشهای نوظهور کنونی مانند «خداوند چه نیازی به عبادت ما دارد؟»، «چرا عبادت باید به شکل خاصی انجام شود؟»، «آیا یاد قلبی کفایت نمیکند؟» و «آیا این نماز تکراری نیست؟» پاسخ گویم.
مدير گروه معارف اسلامي دانشگاه تفرش با اشاره به این که نویسندگان در آثار قبلی بیشتر به کلیات عبادت و نمازخواندن پرداختهاند، بیان کرد: متاسفانه اغلب پژوهشگران پیشین این حوزه در وادی مکتوبات کمتر به مصادیق وارد شدهاند و بیشتر به مباحث نظری عبادت و نماز پرداختهاند.
نظر شما